Άρης – Κολοσσός Ρόδου 75-81

Άρης – Κολοσσός Ρόδου 75-81

Ο πρώην φόργουορντ του Άρη έκανε εμφάνιση... καριέρας με 22π. (6/8τριπ,) και ο Κολοσσός πήρε μια τεράστια νίκη, παρά το γεγονός οτι στο 23΄ η ομάδα του Καστρίτη βρισκόταν μπροστά με 51-34!

Μετά από ένα απίστευτο σε εξέλιξη ματς στο οποίο ο ουραγός Κολοσσός επέστρεψε από το -17 με το οποίο έχανε, ο Κολοσσός επικράτησε του Αρη μέσα στο Παλέ με 81-75 ! Οι κίτρινοι προηγήθηκαν με 17 πόντους στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, ωστόσο οι Ροδίτες απάντησαν με μια επική εμφάνιση επιθετικά στο δεύτερο μέρος (49-32 το επιμέρους σκορ).

«Διαστημική» εμφάνιση από τον Τσούπκοβιτς, ο οποίος είχε 22π. (με 6/8 τρίποντα) και θύμισε τον… Λάρκιν της Εφές ο οποίος στο πρόσφατο ματς της Ευρωλίγκα με Μπαρτσελόνα πέτυχε 37 πόντους.

Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Στέργιου Κουφού και μόλις 3η συνολικά σε 18 ματς. Οι φιλοξενούμενοι σούταραν με το σπουδαίο 14/29 τρίποντα, ενώ εκτός του Τσούπκοβιτς εξαιρετικός ήταν και ο Ντεμπς με 18π. Μάλιστα κατάφεραν να «κρύψουν» το κενό του Μαυροειδή που ήταν εκτός αποστολής λόγω ίωσης.

Μετά την πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Αρης συνέχισε τις καλές παρουσίες, συνδυάζοντάς την αυτή τη φορά με νίκη. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη επικράτησε εύκολα του Κολοσσού με για την 18η αγωνιστική, φτάνοντας τις 7 νίκες.

O Αρης εκεί που θα έβαζε πλώρη για τα πλέι οφ γνώρισε μια οδυνηρή ήττα που τον φέρνει πολύ πίσω, ειδικά ψυχολογικά. Οι κίτρινοι ήταν πολύ άστοχοι, είχαν κακή οργάνωση (έλειψε ο Μποχωρίδης), ενώ έκαναν κατάχρηση στα τρίποντα σουτάροντας 37 και μόνο 33 δίποντα.

Στο πρώτο ημίχρονο η άμυνα του Αρη δεν ήταν η ιδανικότερη (με εξαίρεση κάποια διαστήματα), ωστόσο η επίθεση του ήταν άκρως αποτελεσματική. Με τον Τολιόπουλο να κάνει την αρχή (12π.) και τον Χάρις να παίρνει τη «σκυτάλη» (14π.) οι κίτρινοι πήραν από την αρχή ένα προβάδισμα (15-6, 40-29) το οποίο έφτασε ακόμη και το +15 (40-25 στο 18’) για να πάνε στην ανάπαυλα με το υπέρ του 43-32.

Οι παίκτες του Καστρίτη, έβγαζαν ενέργεια, ελλείψει και του Μαυροειδή υπερείχαν στα ριμπάουντ, ενώ στο ημίχρονο είχαν ήδη υποχρεώσει τους αντιπάλους τους να υποπέσουν σε 9 λάθη.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν πάντως επιθετικές λύσεις στα πρόσωπα των Μπράουνινγκ (10π.), Τσούπκοβιτς (7π.) και Ντεμπς (8π.) και έτσι δεν επέτρεψαν να «ανοίξει» κι άλλο η διαφορά στα δύο πρώτα δεκάλεπτα.

Από το +17 του Άρη στο +7 του Κολοσσού
Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου ο Αρης πάτησε το… γκάζι και με ένα 8-2 (τρίποντα από Νταλό και Μπελ και καλάθι ΜακΓκι) ξέφυγε με 17 πόντους (51-34 στο 23’). Κάπου εκεί οι παίκτες του Κολοσσού… αφιονίστηκαν! Με έναν ασταμάτητο Τσούπκοβιτς που «βομβάρδιζε» από τα 6,75μ. και άξιο συμπαραστάτη τον Λι, οι νησιώτες απάντησαν με ένα απίστευτο 22-8, για να πλησιάσουν στο καλάθι (58-56 στο 29’).

Το μυαλό των παικτών του Αρη ήταν εμφανώς ότι είχε «χαλάσει», την ώρα που οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν απελευθερωμένα και ότι σούταραν έμπαινε. Παπαδάκης και Τσούπκοβιτς με τρίποντα έβαλαν μπροστά την ομάδα τους (70-72), ενώ ο Τσούπκοβιτς με μία «βόμβα» από τα 7,5 μέτρα έκανε το 70-77, με 2:56 για το τέλος!

Κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι Ροδίτες από το 51-34 είχαν απαντήσει με ένα απίστευτο 43-19!

Ο Ντέμπς με ένα ακόμη δύσκολο λέι απ έκανε το 73-79 περίπου 1,5 λεπτό πριν το τέλος και ουσιαστικά τα πάντα είχαν τελειώσει εκεί. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν τις δυνάμεις να αντιδράσουν, με τον Κολοσσό να παίρνει μια επική νίκη υποχρεώνοντας τον Αρη σε μια επώδυνη ήττα. Στο φινάλε του ματς. μάλιστα οι οπαδοί των γηπεδούχων αποδοκίμασαν την ομάδα τους για το πισωγύρισμα αυτό.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 43-32, 62-57, 75-81

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ