Αυτό πάλι Άρη πώς το έκανες;

Αυτό πάλι Άρη πώς το έκανες;

To10.gr γράφει για τον Αρη που είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο και που πλέον καλείται να ξυπνήσει τον... άλλο του εαυτό και να απαντήσει με νίκη «Αυτοκρατορική».

Ο Αρης είναι ομάδα που έχει την εξής ιδιομορφία. Εκεί που απογοητεύει τον οπαδό του κάνει κάτι απίθανο, επικό και τον φέρνει ξανά κοντά ακόμη πιο παθιασμένο και εκεί που όλα πάνε καλά κάνει κάτι και τα γκρεμίζει όλα…

Το απόγευμα του Σαββάτου (9/3), πέσαμε στην 2η περίπτωση… Τι ήταν πάλι και τούτο με τον Κολοσσό; Εδώ και αρκετό καιρό η ομάδα του Καστρίτη παρουσίαζε εντυπωσιακή βελτίωση πήρε νίκες στη σειρά, ενώ κατάφερε να βάλει δύσκολα ακόμη και στους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, εκτός έδρας μάλιστα.

Το Σάββατο είχε απέναντί του τους ουραγούς ροδίτες που έρχονταν στο Παλέ χωρίς τον πολυτιμότερο παίκτη τους, Δημήτρη Μαυροειδή. Μια ομάδα που είχε μόλις 2 νίκες σε 15 ματς, καμία μακριά από το Βενετόκλειο και η οποία ουσιαστικά είναι με το… 1,5 πόδι στην A2.

Και όμως, οι κίτρινοι κατάφεραν όχι απλά να ηττηθούν, αλλά να γνωρίσουν μια πολύ δυνηρή ήττα που τους έφερε πολύ πίσω, κυρίως ψυχολογικά. 49-32 ήταν το σκορ του Β’ μέρους κι ενώ οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 17 ολόκληρους πόντους!
Κατάφεραν να ζοχαδιάσουν τον κόσμο του και να ξαναφέρουν τα «μαύρα σύννεφα» πάνω από το Παλέ. Αντι να πάρουν το 7ο ροζ φύλλο και να βάλουν πλώρη για τα πλέι οφ.

Δεν είναι τόσο ότι ο Αρης κινδυνεύει και πάλι πραγματικά. Είναι ότι δεν επιτρέπει στον οπαδό του να ηρεμήσει και να ανακουφιστεί, ευελπιστώντας σε κάτι καλύτερο τη νέα σεζόν.

Δεν θα σταθώ στο αν ο Τσούπκονβιτς «ντύθηκε» Στεφ Κάρι, στο αν ο Κολοσσός τα έβαζε από τη… Ρόδο ή στο αν έλειπε ο Μποχωρίδης, ο Αγγέλου, η Βεργίνης που τελικά δεν έπαιξε. Αν το κάνει κάποιος θα μειώσει τον Αρη.

Είναι κρίμα όταν έχεις αλλάξει προς το πολύ καλύτερο το πρόσωπό σου να δίνεις μία στην καρδάρα και να το χύνεις σχεδόν όλο. Οκ ο αντίπαλος θα αντιδράσει, δεν λέμε να κερδίζει ο Αρης με 20 πόντους σε όλο το 40λεπτο. Αλλα αυτό το σημερινό είναι πραγματικά ανεξήγητο.

Να το βλέπεις να έρχεται και να μην το σταματάς, είναι πραγματικά κρίμα… Και να πεις ότι η ομάδα χαλάρωσε λόγω της μεγάλης διακοπής του πρωταθλήματος; Μα αφού κόντρα στον Ολυμπιακό ο Αρης έκανε ίσως την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, δεδομένου και του πανίσχυρου αντιπάλου.

Η φανέλα της ομάδας αυτής είναι πολύ βαριά και ο Καστρίτης θα πρέπει να μπορεί να το διαχειρίζεται όλο και καλύτερα στο άμεσο μέλλον. Οσο για τον μπάτζετ είναι μικρό, όσο κι αν τα ρόστερ των ομάδων από την 7η θέση και κάτω δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Τέτοια εικόνα δεν πρέπει με τίποτα να ξαναϋπάρξει.

Η ήττα αυτή σε συνδυασμό με το δύσκολο πρόγραμμα που έχουν από ‘δω και πέρα οι Θεσσαλονικείς ενδέχεται να τους κρατήσει σε ανήσυχες καταστάσεις για αρκετές αγωνιστικές ακόμη.

Εκτός με Περιστέρι, εντός με ΠΑΟΚ, εκτός με ΑΕΚ, εντός με Προμηθέα, εκτός με Χολαργό, εντός με Κύμη, εκτός με Ήφαιστο Λήμνου και εντός με Ρέθυμνο είναι το υπόλοιπο πρόγραμμα για το συγκρότημα του Καστρίτη ως το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Τα πράγματα φυσικά είναι στο χέρι του Άρη, όμως θα πρέπει να έρθουν σύντομα 1-2 νίκες ώστε η κατάσταση να μπει σε κατάσταση ελέγχου και πάλι. Πλέον καλείται να βγει ο άλλος εαυτός του «Αυτοκράτορα» εκείνος που τρελαίνει τους οπαδούς του με την καλή έννοια.

Και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την 20η αγωνιστική είναι μια σπουδαία ευκαιρία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ