Τα επιτεύγματα του Σάκοτα στο ματς με τον Ήφαιστο

Τα επιτεύγματα του Σάκοτα στο ματς με τον Ήφαιστο

Στο ματς της ΑΕΚ κόντρα στον 'Ηφαιστο ο Ντούσαν Σάκοτα κατέγραψε κάποιες σπουδαίες επιδόσεις όσον αφορά στην καριέρα του στην Basket League.

Ιστορική θα χαρακτήριζε κανείς τη χθεσινή μέρα για τον Ντούσαν Σάκοτα που με την εμφάνισή του κόντρα στον Ήφαιστο Λήμνου πέτυχε κάποια σπουδαία επιτεύγματα με σπουδαιότερο όλων ότι ξεπέρασε τα 350 εύστοχα τρίποντα στην κατηγορία.

Διαβάστε το θέμα του ΕΣΑΚΕ για την εμφάνιση του Σάκοτα αλλά και των υπόλοιπων διακριθέντων της ΑΕΚ στο χθεσινό ματς:

«Ο Ντούσαν Σάκοτα ήταν ένας από τους τρεις μεγάλους πρωταγωνιστές -οι άλλοι ήταν οι Ματσιούλις και Χάντερ- της νίκης της ΑΕΚ στη Λήμνο, συνδυάζοντας την εμφάνιση του με κάποια προσωπικά επιτεύγματα, από τα οποία ξεχώριζε ένα. Ο αρχηγός της ΑΕΚ ξεπέρασε τα 350 εύστοχα τρίποντα καριέρας στην Betshop Basket League.

Ο διεθνής φόργουορντ είχε 4/6 τρίποντα και με αυτά μετράει πλέον 351/878, εκτελώντας δηλαδή με σχεδόν 40% (39,97%).

Ακόμη…

*Με τους 19 πόντους του, έφτασε τους 2.298 στην κατηγορία κι έγινε ο 52ος σκόρερ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, καθώς ξεπέρασε χθες τόσο τον Δημήτρη Ποδαρά (2.280) όσο και τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα (2.285).

*Με την 273η εμφάνιση του, ξεπέρασε τον Κώστα Γκαγκαουδάκη και μπήκε στην πρώτη 60άδα των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές, αφού έφτασε τον Γιώργο Αποστολίδη.

*Με τα τρία αμυντικά του ριμπάουντ, ξεπέρασε τα 500 στην Betshop Basket League.

*Έχοντας τέσσερα συνολικά ριμπάουντ, έγινε ο 11ος παίκτης στην ιστορία της ΑΕΚ που ξεπέρασε τα 400 στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Πέραν των επιτευγμάτων του Ντούσαν Σάκοτα…

*Με τα έξι ριμπάουντ που είχε χθες, ο Βινς Χάντερ ξεπέρασε τα 200 στην κατηγορία.

*Τρία αμυντικά ριμπάουντ είχε ο Ντελρόι Τζέιμς και με αυτά ξεπέρασε τα 100, για να γίνει ο 23ος ξένος παίκτης στην ιστορία της ΑΕΚ με τριψήφιο αριθμό.

*Σε ομαδικό επίπεδο και παρότι αγωνίστηκε και πάλι χωρίς τους δύο πόιντ γκαρντ του (Θίοντορ και Ξανθόπουλος), η ΑΕΚ είχε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι 23 ασίστ, ισοφαρίζοντας την κορυφαία φετινή επίδοση της. Τόσες πέραν του αγώνα της περασμένης εβδομάδας με την Κύμη, είχε και στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ.

*Η “Ένωση” έφτασε τις πέντε συνεχόμενες νίκες Πρωταθλήματος και συνολικά τις 15, όσες είχε στο τέλος της περσινής κανονικής περιόδου. Παράλληλα έφτασε και την επίδοση των πέντε εκτός έδρας νικών που είχε επίσης στο τέλος της περσινής κανονικής περιόδου.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ