Πανιώνιος – Ολυμπιακός 65-101

Πανιώνιος – Ολυμπιακός 65-101

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός απέναντι στον Πανιώνιο, έκανε ότι δεν μπορούσε να κάνει στα Κανάρια Νησιά και σκόρπισε τους κυανέρυθρους με 101-65, λίγες μέρες πριν τον «τελικό» με τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια επιβλητική εμφάνιση στο κλειστό Σοφία Μπεφόν κόντρα στον Πανιώνιο, επικράτησε με 101-65 κι άφησε στα Κανάρια Νησιά την αστοχία του. Οι ερυθρόλευκοι προέρχονταν από τη συντριβή με την Γκραν Κανάρια για τη Euroleague και έψαχναν αντίδραση, με αποτέλεσμα να την πληρώσει ο Πανιώνιος.

Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ ξέσπασαν απέναντι στους κυανέρυθρους, ξαναβρήκαν την ευστοχία τους από μακριά (πέτυχαν 15/27 τρίποντα) και έτρεχαν με… 101! Κορυφαίοι για τους φιλοξενούμενους ήταν οι Γκος (20 πόντους), Ουέμπερ (19 πόντους) και Μιλουτίνοφ (11 πόντους, 8 ριμπάουντ), με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει τη 18η νίκη του σε 20 αγωνιστικές, αλλά να βρίσκεται εκτός play off λόγω του -12 από τις ποινές που του έχουν επιβληθεί. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Μάντζαρη που είχε 12 πόντους, ενώ ντεμπούτο πραγματοποίησαν οι Κολοβερός και Ζευγαράς, οι οποίοι πέτυχαν και από δύο πόντους ο καθένας.

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός είχε ξεκάθαρη στόχευση μέσα στη ρακέτα και κυρίως στον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος κυριάρχησε. Οι ερυθρόλευκοι ήταν μπροστά (5-10), ενώ με τρίποντο του Γουέμπερ πήγε στο +6 (7-13), στα μισά της περιόδου. Παρόλα αυτά ο Πανιώνιος στεκόταν αρκετά καλά στο ματς, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να πάρει μια ασφαλή διαφορά και με το σκορ της πρώτης περιόδου να είναι υπέρ των ερυθρόλευκων αλλά με την ελάχιστη διαφορά (19-20).

Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι κι ανέβασε ρυθμό, προσπαθώντας με τους Γκος και Ουέμπερ να τρέξει. Το σκορ έφτασε στα μισά περίπου στο +9 (25-34) με τον Βεζένκοβ να μπαίνει στην… εξίσωση στη συνέχεια, να φτάνει στο +12 (31-43), στο 18’. Τελικά οι ερυθρόλευκοι πήγαν στα αποδυτήρια στο +10 (37-47), με τον Πανιώνιο να κρατιέται σχετικά κοντά με τους Όστιν και Παπαντωνίου.

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε αποφασισμένος να καθαρίσει το ματς προκειμένου να ασχοληθεί με το κρίσιμο ματς με τη Ζαλγκίρις για τη Euroleague. Οι ερυθρόλευκοι λοιπόν με προσωπικές ενέργειες στην έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου και με μπροστάρη τον Γκος και τον Ουέμπερ ήταν καταιγιστικοι. Συνεχόμενα τρίποντα από Μάντζαρη, Γκος, Ουέμπερ, αλλά και Παπανικολάου και πολλές καλές άμυνες έφτασαν την διαφορά στο +20 με τον Ολυμπιακό τελικά να πηγαίνει στο τέταρτο δεκάλεπτο στο +26 (41-67).

Όλα είχαν κριθεί στην τελευταία περίοδο και ο Βασίλης Φραγκιάς αποφάσισε να βάλει μέσα και τους Δημητρακόπουλο και Καμαριάνο, όμως ο Ολυμπιακός συνέχισε σε πολύ υψηλούς ρυθμούς. Νέος καταιγισμός από τρίποντα και η διαφορά εκτοξεύθηκε ακόμα και στους 40 πόντους (45-85), ενώ και ο Ντέιβιντ Μπλατ στα τελευταία λεπτά που ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα έριξε στο παρκέ τους νεαρούς Κολοβερό και Ζευγαρά που έκαναν ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα.

Τελικά το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με πολύ θέαμα και με τον Ολυμπιακό να σταματάει στους 101 πόντους, καταφέρνοντας μάλιστα να κυριαρχήσει στα ριμπάουντ (44) και να μοιράσει συνολικά 23 ασίστ. Σημαντικό ήταν και το γεγονός πως οι ερυθρόλευκοι περιόρισαν τον πρώτο σκόρερ της Basket League, Νταβιόν Μπέρι, ο οποίος έμεινε στους 7 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 37-47, 41-67, 65-101

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ