ΑΕΚ – Άρης 81-73

ΑΕΚ – Άρης 81-73

Σε ένα ματς που θύμισε ντέρμπι από τα... παλιά, η ΑΕΚ με πρωταγωνιστή τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη (21π., 5ριμπ., 3ασ.) επιβλήθηκε με 81-73 του Αρη που είχε σε εκπληκτική μέρα τον ΜακΓκι (23π., 11ριμπ.)

Με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη (21π.,, 5ριμπ., 3ασ., 3κλ.) είναι κορυφαίος, η ΑΕΚ «λύγισε» δύσκολα τον «μαχητικό» Αρη με 81-73 στο «Νίκος Γκάλης» για την 21η αγωνιστική.

Στο 16-5 το ρεκόρ της Ενωσης που στοχεύει στην  κατάκτηση της 2ης θέσης στην κανονική περίοδο πλέον μετά και την τιμωρία του Ολυμπιακού. Να σημειώσουμε ότι η ομάδα του Μπάνκι αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Ματσιούλις, ενώ έχασε και στο δεύτερο μέρος τον Θιόντορ.

Στο 6-15 ο Αρης που γνώρισε 5η σερί ήττα. Σήμερα όμως η ομάδα του Καστρίτη άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και με έναν σπουδαίο ΜακΓκι (23π.) έδειξε ότι αδίκησε τον εαυτό της στα ματς με Κολοσσό και ΠΑΟΚ.

ΑΕΚ εναντίον… ΜακΓκι στο πρώτο μέρος
Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ πήρε από νωρίς μια διαφορά που ενίοτε «άγγιζε» τους 10 πόντους, ωστόσο ο Αρης με έναν εκπληκτικό ΜακΓκι κατάφερνε να μένει κοντά. Ο Αμερικανός σέντερ σημείωσε 15 πόντους στα δύο πρώτα δεκάλεπτα, κάνοντας «πάρτι» μέσα στη ρακέτα, καθώς η Ενωση δεν είχε παίκτη να τον «ματσάρει».

Οι γηπεδούχοι τρέχοντας στο ανοικτό γήπεδο στο ξεκίνημα και έχοντας γενικότερα πολυφωνία στην επίθεση προηγήθηκαν με 19-11 και 26-18 (με ηγέτη τον Χάντερ). Ο Αρης όμως βρήκε τρόπο να «φρενάρει» τον ρυθμό και όταν δίπλα στον ΜακΓκι προστέθηκαν και οι Νταλο (κυρίως) και Τολιόπουλος που έδωσαν λύσεις από την περιφέρεια, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 37-37.

Η ΑΕΚ απάντησε με ένα σερί 6-0 στο τελευταίο δίλεπτο από τους Θιόντορ, Λαρεντζάκη και Τζέιμς για να πάει στα αποδυτήρια με αυτό το +6 (43-37).

Παρά το γεγονός ότι στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου ο ΜακΓκι χρεώθηκε με 3ο φάουλ (τα δύο τελευταία επιθετικά σε σερί επιθέσεις μάλιστα) ο Αρης κατάφερε να παραμείνει ανταγωνιστικός. Κι αυτό καθώς ο Τολιόπουλος ήταν εκείνος που είχε αναλάβει πλέον ρόο ηγέτη, ενώ με καλάθι του Κάιζερ, οι Θεσσαλονικείς προσπέρασαν για πρώτη φορά μετάτο 0-3 στις αρχές (51-52 στο 16’).

«Ξέσπασμα» από την Ενωση και… τέλος στο ματς
Η διαφορά ποιότητας ήταν δεδομένη ανάμεσα στις δύο ομάδες και αυτό φάνηκε από τα τέλη του τρίτου δεκαλέπτου. Εκεί που ο Αρης δεν μπόρεσε να σταματήσει το ξέσπασμα τον γηπεδούχων. Ένα εντυπωσιακό 10-0 στα πρώτα 3,5 λεπτά της τέταρτης περιόδου, εκτόξευσε το προβάδισμα στο +15 (70-55) και κάπου εκεί κρίθηκαν όλα.

Και πάλι ο Λαρεντζάκης ήταν αυτός που με ωραίες, ενέργειες είτε ομαδικές, είτε ατομικές «βγήκε» μπροστά για την ομάδα του. Πάντως ο Αρης ούτε τότε παράτησε το ματς, «λυγίζοντας» τελικά με 81-73.

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 43-37, 60-55, 81-73

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ