Προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ από τον Ολυμπιακό

Προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ από τον Ολυμπιακό

Οι Ερυθρόλευκοι προσέφυγαν στο ΑΣΕΑΔ για την ποινή που τους επιβλήθηκε λόγω μη συμμετοχής τους στο ματς του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, ζητώντας να μειωθεί το πρόστιμο των 11.000 ευρώ.

Ο Ολυμπιακός δεν κατέβηκε στο παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, με τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ να του επιβάλλει ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών από την φετινή Basket League, αλλά και χρηματικό πρόστιμο 11.000 ευρώ.

Οι Ερυθρόλευκοι πριν από λίγες ημέρες προσέφυγαν στο ΑΣΕΑΔ κατά της εν λόγω απόφασης, ζητώντας να μειωθεί το πρόστιμο που τους έχει επιβληθεί. Οι Πειραιώτες στην προσφυγή τους δεν ζητούν να αλλάξει κάτι ως προς την αφαίρεση των βαθμών, αλλά να μειωθεί το πρόστιμο των 11.000 ευρώ.

Αυτή είναι η δεύτερη προσφυγή που έχουν καταθέσει οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, οι οποίοι επίσης έχουν προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ για το -6 που τους επιβλήθηκε μετά την αποχώρησή τους από το ματς του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση, πάντως, θεωρούν ότι έχουν βάσιμες ελπίδες να ρίξουν την ποινή της αφαίρεσης των 6 βαθμών, καθώς επρόκειτο για ματς Κυπέλλου και έτσι θα έπρεπε να δικαστεί βάσει του καταστατικού της ΕΟΚ, που προβλέπει αφαίρεση ενός ή δύο βαθμών. Αντιθέτως με ότι θα έπρεπε να ισχύει, στην εν λόγω υπόθεση δικάστηκαν με τον κανονισμό του ΕΣΑΚΕ, με αποτέλεσμα να τιμωρηθούν με αφαίρεση 6 βαθμών.

Αναλυτικά η απόφαση για την τιμωρία του Ολυμπιακού για τη μη συμμετοχή του στο ματς του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.

α) Μηδενισμός της ομάδας λόγω του ό,τι από υπαιτιότητά της δεν διεξήχθη προγραμματισμένος αγώνας και χρηματικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000,00) ΕΥΡΩ ενώ ο αγώνας κατακυρώνεται 20 – 0 υπέρ της αντιπάλου, και

β) για μη συμμετοχή της εγκαλουμένης ΚΑΕ απο υπαιτιότητα της  συνεπεία λόγου μη αναγομένου σε γεγονός ανωτέρας βίας, την ποινή της στέρησης έξι (6) βαθμών και χρηματικού προστίμου οχτώ χιλιάδων (8.000,00) ΕΥΡΩ κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ της 17-3-2019.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ