Ανάλυση: Τα σημεία κλειδιά της νίκης της ΑΕΚ επί του Άρη (vids)

Ανάλυση: Τα σημεία κλειδιά της νίκης της ΑΕΚ επί του Άρη (vids)

Οι μάχες στις δύο ρακέτες και η εκπληκτική εμφάνιση του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Ένωσης κόντρα στον Άρη.

Το σπουδαιότερο παιχνίδι της χθεσινής ημέρας στην Basket League, ήταν δίχως αμφιβολία η μονομαχία ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Άρη. Μπορεί οι δύο ομάδες να διάγουν κατά κάποιο τρόπο αντίθετους βίους μέχρι στιγμής στη σεζόν, παρόλα αυτά τα μεταξύ τους παιχνίδια εμφανίζουν πάντοτε τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά ενός κλασικού ελληνικού ντέρμπι. Άλλωστε η πλούσια ιστορία που διακρίνει αμφότερους τους συλλόγους επιβάλλει σεβασμό στον αντίπαλο και τιμωρεί, οποιεσδήποτε σκέψεις εφησυχασμού. Με λίγα λόγια, η βαθμολογική θέση συνήθως δεν έχει καμία σημασία σε τέτοιου είδους αγώνες.

Το πλαίσιο εντός του οποίου διεξήχθη η αναμέτρηση, ήταν πολύ συγκεκριμένο. Ο Άρης βρίσκεται σε μια περίεργη κατάσταση. Από την μια έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία – κάτι που αποτελούσε τον νούμερο ένα στόχο πριν λίγο καιρό – και μπορεί πλέον να «κοιμάται» σχετικά πιο ήσυχος. Από την άλλη βέβαια πολύ δύσκολα θα προλάβει το φετινό τρένο των playoffs – η απόσταση που τον χωρίζει από τον όγδοο Χολαργό, είναι μεγάλη. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι οργανισμοί κινδυνεύουν να στερέψουν από κίνητρα, με τους εναπομείναντες αγώνες της χρονιάς να μετατρέπονται αυτόματα σε αγγαρεία.

Η ΑΕΚ τώρα έχει μπροστά της τον δικό της αγωνιστικό Γολγοθά. Παραμένει φυσικά εντός όλων των στόχων που είχαν τεθεί στο ξεκίνημα της σεζόν, όμως το τελευταίο διάστημα η θεά τύχη φαίνεται πως της έχει γυρίσει την πλάτη. Η Ένωση μετράει τις πληγές της, καθώς μετά τον Μασιούλις παρακολούθησε χθες και τον Τζόρνταν Θίοντορ να τραυματίζεται και να αποχωρεί στο ημίχρονο. Πλέον η συμμετοχή του στο ματς με την Μπάμπεργκ, κρίνεται αμφίβολη. Άσχημα νέα για τον Luca Bianchi.

Υπάρχει και ένα ακόμη ανησυχητικό νέο. Οι Κιτρινόμαυροι έχουν χαλαρώσει υπερβολικά την άμυνα τους στο ζωγραφιστό, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν προβλήματα απέναντι σε ψηλούς που διακρίνονται για τη δύναμη και το μέγεθος τους.. Στη Γερμανία ο Αλεξάντερ της προκάλεσε τεράστια ζημιά, ενώ το Σάββατο ήταν η σειρά του ΜακΓκι. Το πρώτο στιγμιότυπο είναι ενδεικτικό – ο Χάντερ παραχωρούσε συνεχώς εκατοστά στο χαμηλό Post και συχνά, έμοιαζε ανήμπορος να κρατήσει τον Αμερικανό μακριά από το καλάθι. Ο coach οφείλει σίγουρα να επιληφθεί του ζητήματος, ενόψει της σπουδαίας ρεβάνς της Τετάρτης.

https://streamable.com/qsn34

Στην επίθεση τώρα η ομαδική λειτουργία της Ένωσης συνεχίζει να αναδεικνύει καινούριους πρωταγωνιστές, ώστε να καλύψει τα κενά που προκύπτουν από τις πολυάριθμες απουσίες. Οι εφεδρείες των «πίσω» γραμμών είναι πολύ σημαντικές για οποιοδήποτε σύνολο φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει. Κόντρα στους Θεσσαλονικείς ήταν η σειρά του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο οποίος πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση οδηγώντας εκ του ασφαλούς τους συμπαίκτες του μέχρι την τελική επικράτηση.

https://streamable.com/s8985

Η ικανότητα του να διεισδύει προς τα μέσα και να δημιουργεί κάθετα ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, αντιπροσωπεύει την συνθήκη που ενεργοποιεί τις υπόλοιπες δράσεις στην επίθεση των Κιτρινόμαυρων. Παρατηρείστε για παράδειγμα το πρώτο στιγμιότυπο. Ο Λαρεντζάκης χρησιμοποιεί το screen του Χάντερ για να εφορμήσει στον κεντρικό διάδρομο – στη συνέχεια πετάει ουσιαστικά εκτός φάσης τον ΜακΓκί, με μία πανέξυπνη προσποίηση. Στο επόμενο περνάει εκπληκτικά ανάμεσα από δύο αμυντικούς, τελειώνοντας εντυπωσιακά την επίθεση στην καρδιά της ρακέτας. Εάν ο Θίοντορ δεν καταφέρει να δώσει το παρών απέναντι στην Μπάμπεργκ, η απόδοση του Έλληνα guard θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την μάχη της περιφέρειας. Δεδομένων των συνθηκών, η ΑΕΚ έχει απόλυτη ανάγκη τον καλό Λαρεντζάκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ