Περιστέρι – Παναθηναϊκός 80-72

Περιστέρι – Παναθηναϊκός 80-72

Ο Παναθηναϊκός έμεινε στο παιχνίδι της Ευρωλίγκας κόντρα στη Ρεάλ και γνώρισε για σκληρή ήττα (80-72) στο Περιστέρι.

Το Περιστέρι έκανε τη σούπερ έκπληξη στην Α1, καθώς κέρδισε με 80-72 τον Παναθηναϊκό στο κεκλεισμένων των θυρών «Ανδρέας Παπανδρέου» υποχρεώνοντάς τον στην πρώτη του φετινή ήττα στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν καταπληκτική στο δεύτερο ημίχρονο και με πρωταγωνιστές τους Γκρέι, Μπεντίλ ανάγκασε τους πράσινους να φύγουν με σκυμμένο το κεφάλι.

Ο Πιτίνο επέλεξε να ξεκουράσει τον Νικ Καλάθη, ενόψει του αγώνα με τη Μπουντούτσνοστ και ο Παναθηναϊκός δεν είχε ούτε αρχή, ούτε τέλος, ούτε ένταση στο παιχνίδι του.

Το Περιστέρι ήταν άκρως ανταγωνιστικό στο πρώτο ημίχρονο έχοντας τον Γκρέι σε πολύ καλή ημέρα, ενώ ο Λεκαβίτσιους και πάλι δεν μπορούσε να οργανώσει σωστά την ομάδα του Ρικ Πιτίνο.

Απόντος του Νικ Καλάθη, που πήρε ανάσες για να ξεκουραστεί ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού του, μια και ο Λιθουανός ήταν σε κακή ημέρα.

Έτσι οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα με 17-14 στο 7’ , ενώ οι πράσινοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με 20-22 χάρη στον Τόμας.

Η παρουσία των Κλιπάτρικ και Λάνγκφορντ στην περιφέρεια του Παναθηναϊκού έδωσε περισσότερες λύσεις, μια και ο Πιτίνο είδε τους παίκτες του να παίζουν γρήγορα, να έχουν κίνηση χωρίς τη μπάλα και κυρίως να είναι αποτελεσματικοί στην άμυνα.

Πέρασαν τη μπάλα μέσα στη ρακέτα με τους Παπαγιάννη, Βουγιούκα και Τόμας να υπερέχουν και προηγήθηκαν με δέκα πόντους διαφορά (31-41 στο 18’), την ώρα που το Περιστέρι δεν μπορούσε να βρει λύσεις από τους υπόλοιπους παίκτες του εκτός από τον Γκρέι.

Το πρώτο μέρος τελείωσε με 36-45 υπέρ του Παναθηναϊκού, ενώ στη συνέχεια οι Περιστεριώτες αντέδρασαν σωστά.

Με τον Μπεντίλ να εκμεταλλεύεται την ευελιξία του απέναντι στους Παπαγιάννη, Βουγιούκα και τον Βασιλόπουλο να βγάζει καλές άμυνες μείωσε σε 46-49 στο 23’.

Οι πράσινοι δεν είχαν ένταση και φρεσκάδα στο παιχνίδι τους, ήταν αργοί, στατικοί στην επίθεση και με τον Λάνγκφορντ προσπαθούσαν να απειλήσουν το καλάθι των γηπεδούχων.

Ετσι διατήρησαν το προβάδισμά τους κλείνοντας το δεκάλεπτο με 55-60 χωρίς να ικανοποιούν ωστόσο με την εικόνα τους.

Με τον Βασιλόπουλο να σημειώνει 8 σερί πόντους το Περιστέρι πέρασε μπροστά με 63-60 στο 31’ και ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε με τον Λάνγκφορντ να απειλήσει το αντίπαλο καλάθι από την περιφέρεια χωρίς όμως επιτυχία.

Στο 35’ ο Κιλπάτρικ ισοφάρισε σε 66-66, αλλά ο Γκρέι με τρομερό τρίποντο έκανε το 76-70 στο 1.27’’ πριν το τέλος και στα 1.13’’ ο Λάνγκφορντ αστόχησε ξανά. Στα 48’΄ πάλι ο Γκρέι έκανε το σκορ 78-70 και στα 39’’ ο Γκιστ μείωσε σε 78-72.

Το Περιστέρι όμως είχε πάρει… παράσταση νίκης, μια και ο Χάροου ευστόχησε σε δυο βολές (80-72) στα 38’’ ενώ ο Λάνγκφορντ συνέχισε το σερί των άστοχων προσπαθειών με τους Περιστεριώτες να παίρνουν τη μεγάλη νίκη με το τελικό 80-72.

Από το τρομερό Περιστέρι ο Γκρέι ήταν καταπληκτικός με 27 πόντους (5/6διπ, 4/7τριπ), ενώ τεράστια προσφορά στη νίκη είχαν οι Μπεντίλ (21π, 5/9διπ, 2/3τριπ, 13ρ.) και Βασιλόπουλος (10π.).

Από τον τραγικό και εντελώς απροετοίμαστο Παναθηναϊκό διασώθηκε μόνο ο Τόμας (15π).

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 36-45, 55-60, 80-72.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ