Ουέμπερ: Αυτή είναι η ρήτρα με τον Ολυμπιακό

Ουέμπερ: Αυτή είναι η ρήτρα με τον Ολυμπιακό

To10.gr αποκαλύπτει τις καταληκτικές ημερομηνίες στο συμβόλαιο του Μπριάντε Ουέμπερ με τον Ολυμπιακό. Πότε λήγει η οψιόν του παίκτη για το NBA.

Εάν υπάρχει ένας παίκτης -εκτός του Μιλουτίνοφ- που να δείχνει ότι ακόμη ο Ολυμπιακός έχει σφυγμό, αντανακλαστικά, πάθος και διάθεση να τα δώσει όλα, αυτός δεν είναι άλλος από τον Μπριάντε Ουέμπερ. Ο Αμερικανός γκαρντ, που ήρθε πριν από σχεδόν έναν μήνα στην Ελλάδα, με σκοπό να αποτελέσει έναν ακόμη παίκτη του rotation, αλλά με το «καλημέρα» αναδείχθηκε σε πρωταγωνιστική μορφή των Πειραιωτών.

Η συγκλονιστική εμφάνιση του 26χρονου Αμερικανού γκαρντ κόντρα στη Ζαλγκίρις και η συνολικά ψυχωμένη και πολύ θετική παρουσία του σε όλα τα παιχνίδια με τους Ερυθρόλευκους, τον έχουν αναγάγει σε αγαπημένο παίκτη της εξέδρας, αλλά και απαραίτητο γρανάζι στη γεμάτη προβλήματα μηχανή των Ερυθρόλευκων. Η οποία αποδυναμώνεται ακόμη περισσότερο, μετά το σοκ με τον σοβαρό τραυματισμό του Βασίλη Σπανούλη.

Πολλοί είναι εκείνοι που άνοιξαν ήδη την κουβέντα για την επόμενη χρονιά και εκφράζονται ανοιχτά υπέρ της παραμονής του Ουέμπερ στον Πειραιά. Και όχι άδικα, βεβαίως, καθώς ο απόφοιτος του κολεγίου Virginia Commonwealth University (VCU) έχει πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις σε αυτά τα πρώτα 11 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί.

Συγκεκριμένα, στα 4 παιχνίδια του πρωταθλήματος της Basket League που έχει αγωνιστεί, έχει γράψει κατά μέσο όρο 12.5 πόντους (50% στα 2ποντα, 45.45% στα 3ποντα, 91.7% στις βολές), 6.5 ριμπάουντ, 5.5 ασίστ, 1.75 κλεψίματα και 2.7 λάθη, σε συνολικά 26:34 αγωνιστικά λεπτά.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την Ευρωλίγκα, σε 7 παιχνίδια έχει συνολικά 24:29 αγωνιστικά λεπτά κατά μέσο όρο, 11.4 πόντους (56.3% στα 2ποντα, 46.2% στα 3ποντα, 72.7% στις βολές), 5 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ, 1.1 κλέψιμο και 2.7 λάθη.

Στο ερώτημα εάν ο Ουέμπερ θα μείνει στον Ολυμπιακό ή όχι η απάντηση δεν μπορεί να δοθεί τώρα. Διότι, ναι μεν στο συμβόλαιό του υπάρχει οψιόν ανανέωσης από την πλευρά των Πειραιωτών, αλλά υπάρχει και ρήτρα από την πλευρά του παίκτη, αναφορικά με το ΝΒΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει χρήση της οψιόν του έως τις 15 Ιουλίου 2019, εάν θέλει να διατηρήσει τον Αμερικανό στο ρόστερ του και για τη νέα χρονιά. Ενώ ο Ουέμπερ έχει δικαίωμα έως τις 25 Ιουλίου να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα του ΝΒΑ, εφόσον το επιθυμεί. Αλλά μετά την πάροδο της συγκεκριμένης ημερομηνίας και εφόσον ο Ολυμπιακός έχει κάνει χρήση της δικής του οψιόν, ο Ουέμπερ θα μείνει παίκτης του.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στον Ολυμπιακό δεν βιάζονται να κλείσουν από τώρα τον Ουέμπερ. Καθώς και χρόνος άπλετος υπάρχει και θέλουν να τον δουν ακόμη περισσότερο πριν πάρουν την οριστική τους απόφαση, αλλά και το πού θα παίζει ο σύλλογος τη νέα σεζόν είναι ακόμη στον… αέρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ