Δημήτρης Γιαννάκης : «Θα πάρουμε παίκτη, ο Μποχωρίδης έχει πολλά να δώσει»

Δημήτρης Γιαννάκης : «Θα πάρουμε παίκτη, ο Μποχωρίδης έχει πολλά να δώσει»

Ο συνεργάτης και γιος του Παναγιώτη Γιαννάκη, Δημήτρης, μίλησε για διάφορα ζητήματα που καίνε τον Αρη σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο Δημήτρης Γιαννάκης μέλος του τεχνικού τιμ του Άρη μίλησε για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, την προσθήκη του Λευτέρη Μποχωρίδη, αλλά και για το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Για τον αγώνα του Άρη με τον Παναθηναϊκό:

Ο Άρης έχει ελπίδες για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, εντάξει είναι μια ομάδα που είναι πρώτη στην Ελλάδα με βάση αποτελεσμάτων, έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό, έχει κερδίσει και στην Ευρώπη, σίγουρα δεν έχει την ίδια σταθερότητά με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη, αλλά νομίζω ότι όταν έρθει η ώρα να παίξει εναντίον του Ολυμπιακού ήταν πιο έτοιμος.

Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός δείχνει πιο έτοιμος, είναι μια πολύ ικανή ομάδα και στην επίθεση και στην άμυνα αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχει ομάδα η οποία θα έρθει στο Nick Gallis Hall και θα μπορέσει να περάσει εύκολα από τον Άρη.

Είμαστε μια ομάδα η οποία θέλουμε να αποδείξουμε, θέλουμε να παίξουμε και σίγουρα θα έχουμε ένα κίνητρο να παίξουμε με μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός.

Κακά τα ψέματα όταν μπορείς να αμυνθείς ενάντια σε τόσο δυνατούς αντιπάλους, έχεις δικαίωμα στη νίκη και πάντα όταν μπορείς να παίξεις άμυνα και είσαι σταθερός στην άμυνα σου πάντα θα έχεις δικαίωμα στη νίκη.

Στόχος θα είναι να καταφέρουμε να μπορέσουμε να μην αφήσουμε τον Παναθηναϊκό να παίξει το ελεύθερο παιχνίδι που του αρέσει, το οποίο να τρέχει στο γήπεδο και να σουτάρει ανεξέλεγκτα, είναι ένας στόχος που θα θέλαμε να τον καταφέρουμε και πιστεύω ότι θα ανταπεξέλθουμε σε μεγάλο ποσοστό, δεν θα είναι εύκολο αλλά θέλουμε και είμαστε έτοιμοι να παίξουμε, δεν φοβόμαστε.

Υπάρχουν στοιχεία που μπορείς να τα απωδικοποιήσεις σε κάποια προβλήματα που έχει ο Παναθηναϊκός, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός στηρίζεται πολύ στην ικανότητα των παικτών του να σκοράρουν.

Το έχουμε ξανά πει, όταν περιμένεις πολύ από την επίθεση σου και από την ικανότητα που έχουν τα παιδιά, γιατί πολλοί έχουν την ικανότητα να σκοράρουν και είναι η αλήθεια, αλλά όταν στηρίζεσαι πολύ σε αυτό το κομμάτι, είναι σίγουρο ότι αν δεν σου πάει καλά θα έχεις πρόβλημα, διότι η άμυνα μπορεί σίγουρα να σου προσφέρει μια ασφάλεια στην κακή σου μέρα την επιθετική, πράγμα που ο Παναθηναϊκός στηρίζεται πολύ στην ικανότητα των παικτών να σουτάρουν, γιατί βάζει και τα δύσκολα σουτ.

Και οι ξένοι και οι Έλληνες του έχουν δείξει ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση, έχουν υψηλό ποσοστό στο σουτ, η επίθεσή του είναι πολύ βασικό κομμάτι. Θα παίξει και άμυνα και σίγουρα δεν θα είναι αδιάφορος εναντίον του Άρη, δεν είναι μια ομάδα που θα την δει και θα πει δεν πειράζει, δεν τρέχει τίποτα, θα κερδίσουμε σίγουρα, ο Παναθηναϊκός θα έρθει για να παίξει σκληρά, δεν θα μας δούνε σαν μια ομάδα η οποία δεν την φοβάται, σίγουρα.

Για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Ζαλγκίρις και την ψυχολογία της ομάδας που θα έρθει στο Παλέ ντε σπορ:

Συνήθως όταν μια ομάδα έρχεται από ήττα σε ένα παιχνίδι που θα ήθελε να είχε κερδίσει, σίγουρα πέφτει μεγαλύτερο βάρος στο επόμενο και είναι φυσιολογικό.

Σίγουρα ο Παναθηναϊκός χάνοντας το παιχνίδι της Ζαλγκίρης θα έχει και ένα έξτρα κίνητρο να δείξει ότι είναι καλά ότι θα κερδίσει και θα κρατήσει το προβάδισμα που έχει στο ελληνικό πρωτάθλημα και σίγουρα αν θέλει να το δει ρεαλιστικά ο Ολυμπιακός κατάφερε να μας κερδίσει πρέπει να μας κερδίσει και ο ίδιος. Έχουν ένα κίνητρο ότι πρέπει να μας κερδίσουν. Εμείς από εκεί και πέρα θα είμαστε έτοιμοι να παίξουμε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι.

Για την προσθήκη του Λευτέρη Μποχωρίδη στον Άρη:

Θεωρώ ότι ο Λευτέρης είναι ένα παιδί που έχει πολλά να δώσει έχει ταλέντο είναι καλός χαρακτήρας είναι Έλληνας και είναι πολύ σημαντική η προσθήκη ενός τέτοιου παίκτη στον Άρη.

Εμείς τον Λευτέρη τον σκεφτόμασταν από την αρχή της χρονιάς και τον θέλαμε στην ομάδα, απλά υπάρχουν διαδικασίες δεν είναι απλό να πάρεις ένα παίκτη και ο Παναθηναϊκός δεν είναι μια ομάδα που είναι αδιάφορη όταν παίρνει κάποιον παίκτη όπως ο Λευτέρης και προφανώς όταν του έκαναν το συμβόλαιο, το έκαναν γιατί πιστεύουν στο μέλλον του, δεν είναι κάτι απλό ειδικά όταν είναι ένα καλό παιδί και καλός παίκτης.

Ο Λευτέρης έχει όρεξη, πιστεύουμε ότι σταδιακά θα βοηθήσει την ομάδα αυτή την στιγμή είναι πολύ λίγο στην ομάδα, έχει κάνει προπόνηση προετοιμασίας για παιχνίδι και αυτή τη στιγμή με τα ταξίδια και την επιστροφή έχει κάνει 2 μισή προπονήσεις μαζί μας.

Είναι σε μια διαδικασία που εντάσσεται στην ομάδα, πιστεύω ότι επειδή έχει διάθεση και προσόντα είναι ήδη σε καλή κατάσταση, αλλά αυτό θέλει χρόνο, όσο περνάει ο καιρός θα προσφέρει και περισσότερα.

Νομίζω ότι ο Λευτέρης είναι ένα παιδί που μπορεί να παίξει τουλάχιστον 3 θέσεις και αυτό σίγουρα δίνει και μια ευχέρεια να μπορέσεις να δοκιμάσεις κάποια πράγματα, είναι πολύ σημαντικό όσο περνάει ο καιρός και γνωριζόμαστε καλύτερα από παίκτες προπονητές, θα δίνει ακόμα περισσότερα, αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι είναι ένα παιδί που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο, γιατί σίγουρα όταν ένας παίκτης μπορεί να παίξει πάνω από 2-3 θέσεις είναι πολύτιμος για μια ομάδα.

Είναι καλό να έχεις ψηλά γκάρντ, αυτομάτως μεγαλώνουν τα κορμιά και μεγαλώνει η δυσκολία του αντίπαλου, να μπορεί να παίξει εναντίον παιδιών που μπορούν να σου αλλοιώσουν το σουτ, να σου δημιουργήσουν μια ανασφάλεια, να πάρουν περισσότερα ριμπάουντ, μας αρέσει να έχουμε ψηλά γκαρντ αλλά και αυτός που δεν είναι τόσο ψηλός δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να παίξει.

Σίγουρα το μέλλον και ο τρόπος που αναπτύσσεται το άθλημα είναι αυτός, μεγαλώνουν τα κορμιά μεγαλώνουν και οι αθλητικές ικανότητες.

Τα παιδιά που έχουν επιλέξει την ομάδα και οι Έλληνες και οι ξένοι, τους επιλέξαμε για να μπορέσουμε να χτίσουμε έναν κορμό, αυτός είναι ο στόχος, τα παιδιά αυτά να γίνονται καλύτερα, σίγουρα κοιτάμε πάντα να είμαστε πλήρεις, δεν είναι εύκολο να αποφασίζεις οπότε θες, ποιος θα έρθει και ποιος θα μείνει, συμβαίνουν και απρόοπτα, δεν έχεις την ικανότητα να επιλέγεις οπότε θες τους διαθέσιμους παίκτες, εμείς έχουμε κάποια παιδιά που τα στηρίζουμε και θέλουμε να αποτελούνε τον κορμό του Άρη.

Για την ενίσχυση του ρόστερ:

Θα προσθέσουμε παίκτη σίγουρα αν μπορούμε, αρκεί να προσθέτει κάτι στο παιχνίδι μας και να είναι υπό συνθήκες που μπορεί να της υποστήριξη η ομάδα αυτή τη στιγμή, από όλες τις απόψεις.

Είμαστε πάντα έτοιμοι να προσθέσουμε κάτι στην ομάδα, αν και εφόσον χρειάζεται, αλλά μιλώντας ρεαλιστικά υπάρχουν διαδικασίες, υπάρχουν συμβόλαια, υπάρχει διαθεσιμότητα και υπάρχουν και οικονομικά, όλα αυτά συνθέτουν μια κατάσταση που πάντα πρέπει να κινείσαι σωστά.

Για το πως θα δοθεί λύση για το επιθετικό κομμάτι της ομάδας:

Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή, η ομάδα δείχνει μια ανάκαμψη πάνω σε αυτό το κομμάτι, είχαμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα ως αναφορά ότι έχουμε παίξει δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια τα οποία δεν είναι εύκολο να σκοράρει πολύ ψηλό σκορ, ήμασταν και λίγο άστοχοι, είχαμε κάποια σουτ τα οποία θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει και ήμασταν λίγο άτυχοι στο σκορ.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σίγουρα θέλουμε να παίξουμε και να ανεβάσουμε το σκορ και ο Λευτέρης θα βοηθήσει πολύ σε αυτό, υπάρχει βελτίωση στα παιδιά, δουλεύουμε ως προς αυτό το κομμάτι και μάλιστα πάρα πολύ και θέλουμε να το καταφέρουμε, γιατί εκτός ότι είναι αρεστό, είναι κάτι το οποίο θέλουμε να το πετύχουμε μέσω της βελτίωσης και στην ομαδική τους προσέγγιση και αν τυχόν καταφέρουμε να προσθέσουμε κάτι, θα το κάνουμε και όσο περνάει ο καιρός θα παίζουμε και καλύτερα αν και νομίζω ότι η ομάδα άρχισε να το δείχνει.

Την Τρίτη ο Άρης έδειξε ότι μπορούσε και διεκδίκησε το παιχνίδι, είχαμε 4 – 5 άστοχα σουτ τα οποία ένα από αυτά να είχε μπει, θα μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι.

Για τον κόσμο του Άρη:

Ήταν δύσκολο το πρόγραμμα αν αναλογιστούμε ο καθένας πως η ομάδα στήθηκε και πόσες δυσκολίες είχε από την αρχή της χρονιάς, το πρόγραμμα ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο, νομίζω ότι στο μεγαλύτερο βαθμό καταφέραμε να έχουμε μια καλή εικόνα, σίγουρα είχαμε και τις κακές μας εικόνες αλλά το όλο θέμα είναι ότι θέλει στήριξη, έχει έναν κόσμο που πραγματικά την αγαπάει, καταλαβαίνουμε ότι πολλές φορές το αρνητικό αποτέλεσμα στενάχωροί τον κόσμο γιατί και εμείς στεναχωριόμαστε πάρα πολύ, θα κάνουμε μεγαλύτερη προσπάθεια και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε περισσότερο για να φέρουμε και περισσότερα αποτελέσματα και μεγαλύτερες χαρές γιατί τα αξίζει ο κόσμος.

Ο κόσμος δίνει τεράστια δύναμη στην ομάδα, έχει αυτήν την ικανότητα και έχει περάσει πολλές μεγάλες δόξες αυτή η ομάδα μαζί με τον κόσμο ο οποίος πάντα στήριζε την ομάδα και νομίζω ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή το ίδιο θα κάνει γιατί αγαπάει τον Άρη και αυτό φαίνεται σε ποδόσφαιρο σε μπάσκετ πάντα ο κόσμος ει ναι δίπλα στην ομάδα.

Αξίζει να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια από εμάς και θα ήταν πολύ θετικό αν ο κόσμος ερχόταν στο γήπεδο και στήριζε την προσπάθεια αυτή και εμείς χωρίς τον κόσμο η δουλειά μας γίνεται πιο δύσκολή, γιατί όποτε βρέθηκε στο πλευρό μας βοήθησε πάρα πολύ όλους μας.

Για τις ενοχλήσεις που ένιωσαν Αθηναίου και Τσαιρέλης και αν είναι κάτι ανησυχητικό:

Σε αυτή τη φάση δεν δείχνει κάτι ανησυχητικό, βέβαια δεν είμαι γιατρός για να σας πω σίγουρα, νομίζω ότι τα παιδιά θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να είναι έτοιμοι και να μπορέσουν να παίξουν στο παιχνίδι, προβλήματα και τραυματισμοί πάντα θα υπάρχουν αλλά δεν γίνεται αλλιώς, εμείς από εκεί και πέρα, είμαστε όλοι έτοιμοι να προσφέρουμε. Ελπίζω ότι τα παιδιά θα είναι καλά, δεν θα προκύψει κάποιο απρόοπτο, σίγουρα έχουν κάποιους πόνους και ελπίζω ότι θα είναι έτοιμοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ