Γιατράς: «Του χρόνου να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί»

Γιατράς: «Του χρόνου να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί»

Ο Μάκης Γιατράς μίλησε για την πορεία του Προμηθέα, για το ελληνικό κορμό αλλά και για την ευρωπαϊκή εμπειρία που αποκόμισε από την συμμετοχή του στο Basketball Champions League.

Ο Προμηθέας τα τελευταία χρόνια είναι η ανερχόμενη δύναμη του ελληνικού μπάσκετ, έχοντας κάνει βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια.

Έτσι, ο Μάκης Γιατράς σχολίασε την φετινής πορείας των Πατρινών, την συμμετοχή τους στο Basketball Champions League και την εμπειρία που αποκόμισαν από αυτό , ενώ αναφέρθηκε και για τους μελλοντικούς στόχους της ομάδας, αλλά και για τον ελληνικό κορμό που έχουν.

Δείτε όσα ανέφερε στην ιστοσελίδα του esake.gr:

– Ο Προμηθέας παραμένει σε τροχιά τετράδας εν όψει και των πλέι οφ.
«Είναι τρία παιχνίδια ακόμα. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα αλλά θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο γίνεται πιο ψηλά».

-Φέτος ο Προμηθέας είχε την πρώτη του ευρωπαϊκή εμπειρία. Πως το βιώσατε;
«Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι, αλλά θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο. Περάσαμε στην επόμενη φάση που ήταν πολύ σημαντικό αλλά έγινε αυτό που έγινε με την Τενερίφη, που μας έτυχαν όλα τα προβλήματα μαζεμένα.

Ο τρόπος με τον οποίο αποκλειστήκαμε μας στοίχησε και στο ψυχολογικό κομμάτι. Έχουμε ένα διάστημα ένα μήνα που δεν παίζουμε καλό μπάσκετ. Αλλά θα πρέπει να βελτιωθούμε γιατί ο Προμηθέας είναι μια νέα ομάδα και δεν μπορεί να ξεχωρίζει διοργανώσεις. Θέλουμε και στην Ελλάδα να είμαστε και πάλι ψηλά».

 – Αλλάζει επίπεδο η ομάδα με παρουσίες όπως η φετινή στο BCL;
«Σίγουρα. Ξέχωρα από την παρουσία της ομάδας και το πρεστίζ που δίνει, είδαμε νέες κουλτούρες, νέες ομάδες. Πήραμε νέες εικόνες τόσο σε θέματα οργάνωσης όσο και αγωνιστικά, γιατί είναι διαφορετικό να βλέπεις κάτι από βίντεο και αλλιώς από κοντά.
Κι όλο αυτό ήταν καλό και για τον κόσμο, γιατί είχαμε την τύχη να πέσουμε με μεγάλα κλαμπ, σε έναν όμιλο με ιστορικές ομάδες».

– Και τι είναι αυτό που μένει από την ολοκλήρωση του ταξιδιού;
«Ότι του χρόνου θέλουμε να είμαστε πιο δυνατοί».

– Έχοντας αντιμετωπίσει και την Τενερίφη και τη Βίρτους, μιας πρόβλεψη για το Final-4;
«Είναι εξαιρετικές ομάδες και οι δύο. Θα δώσω όμως ένα πλεονέκτημα στην Τενερίφη γιατί είναι μια ομάδα που έχει προπονητή και ρόστερ που είναι πολλά χρόνια μαζί. Έχουν εμπειρία και νομίζω πως αν και σε ένα Final-4 είναι όλα ανοικτά, πως η Τενερίφη έχει ένα μικρό προβάδισμα».

– Το φετινό πρωτάθλημα πως το κρίνετε;
«Βρέθηκαν ομάδες όπως ο Ήφαιστος και ο Χολαργός που έδωσαν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στο πρωτάθλημα. Ομάδες όπως το Λαύριο που είχε μια πολύ καλή πορεία πέρυσι φέτος παλεύει για τη σωτηρία, ο Κολοσσός και το Ρέθυμνο που ήταν ομάδες πλέι οφ φέτος κινδυνεύουν.

Είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, ο καθένας μπορεί να νικήσει τον άλλον. Νομίζω ο βαθμός που δίνω στο πρωτάθλημα είναι πολύ καλός».

– Ο στόχος του Προμηθέα ποιος είναι;
«Ο στόχος είναι να μπούμε στην τετράδα και από εκεί και πέρα όσο μπορούμε να πάμε υψηλότερα. Το τι ακριβώς είναι το ψηλότερα θα το δείξουμε μέσα στο γήπεδο. Πρέπει όμως και ο μικρός τελικός να δίνει ένα κίνητρο, να οδηγεί κάπου».

– Θεωρείτε πως και φέτος ο Προμηθέας έκανε ένα ακόμα βήμα μπροστά;
«Μόνο και μόνο που έπαιξε στην Ευρώπη και είχε αυτή την παρουσία το έκανε το βήμα παραπάνω. Αλλά δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό, γιατί καμιά φορά το μυαλό παίζει παιχνίδια. Σκοπός είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά και στην Ελλάδα. Δεν υποτιμούμε το πρωτάθλημα».

– Ένα από τα χαρακτηριστικά της ομάδας είναι ο ελληνικός κορμός και οι νέοι παίκτες.
«Είναι η φιλοσοφία της ομάδας. Υπάρχει το πρόγραμμα «ΝΟΥΣ» μέσα από το οποίο βλέπουμε παιδιά από όλη την Ελλάδα. Στόχος μας είναι να τα εντάξουμε στην ομάδα και να γίνουν πρωταγωνιστές.

Ήδη κάποια έχουν πάρει συμμετοχές με την πρώτη ομάδα. Έχουμε έναν κορμό παικτών που νομίζω πως έχουν ψηλώσει μαζί με την ίδια την ομάδα και αυτό είναι το σημαντικό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ