Ντομινίκ Γουίλκινς: Αυτό ήταν το συμφωνητικό με τον Παναθηναϊκό

Ντομινίκ Γουίλκινς: Αυτό ήταν το συμφωνητικό με τον Παναθηναϊκό

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα το συμφωνητικό της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τον θρύλο του ΝΒΑ Ντομινίκ Ουίλκινς!

Ένα ιστορικό ντοκουμέντο παρουσίασε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανήμερα της επετείου από το πρώτο ευρωπαϊκό του Παναθηναϊκού το 1996 στο Παρίσι. Συγκεκριμένα ο ισχυρός άνδρας των πράσινων έδωσε στη δημοσιότητα το ηγεμονικό συμφωνητικό που είχε προσφέρει η οικογένειά του στον θρύλο του ΝΒΑ Ντομινίκ Ουίλκινς, για να τον φέρει στην Ευρώπη.

Τα χρήματα που δαπάνησε τότε ο Παύλος Γιαννακόπουλος για να φέρει τον Αμερικανό σταρ στον Παναθηναϊκό και να προκαλέσει «σεισμό» σε όλον τον κόσμο ήταν… αστρονομικά.

Όπως μπορούμε να διακρίνουμε στα σχετικά έγγραφα, η οικογένεια Γιαννακόπουλου είχε προσφέρει για την πρώτη σεζόν 3,5 εκατομμύρια δολάρια ως βασικό μισθό, ενώ τα μπόνους προέβλεπαν επιπλέον 300 χιλιάδες.

Αξίζει να σημειωθεί οτι το συμβόλαιο επεκτεινόταν μέχρι και τη σεζόν 1997-1998 (το ποσό ανέβαινε στα 4 εκατ. δολάρια για την 3η σεζόν), όμως τελικά η συνεργασία των δύο πλευρών δεν συνεχίστηκε. Κι αυτό καθώς ο Ντομινίκ επέστρεψε στον «μαγικό κόσμο» φορώντας τη φανέλα των Σαν Αντόνιο Σπέρς.

Πάντως την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο «Νικ» γύρισε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Φορτιτούντο Μπολόνια στην οποία συνέθεσε «καυτό» τρίδυμο με τους Κάρλτον Μάγερς και Ντέιβιντ Ρίβερς.

Θυμίζουμε ότι στον τελικό της Ευρωλίγκας το 1996 ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει της Μπαρτσελόνα με 67-66 μετά από ένα ματς θρίλερ στο οποίο ο Γουίλκινς είχε πετύχει 16 πόντους.

Στον ημιτελικό το τριφύλλι είχε αποκλείσει την ΤΣΣΚΑ με σκορ 81-71, με τον Αμερικανό άσο να είναι εντυπωσιακός με 35 πόντους.

Δείτε παρακάτω τις αναρτήσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ