«Έκλεισε» Γιορκ η ΑΕΚ

«Έκλεισε» Γιορκ η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ κατάφερε να αποσπάει τη θετική απάντηση του Γκέιμ Γιορκ και ο Αμερικανός αναμένεται τη Δευτέρα στην Αθήνα για τις τελικές υπογραφές.

Παίκτης της ΑΕΚ πρέπει να θεωρείται ο Γκέιμπ Γιορκ. Ο Αμερικανός γκαρντ (1.91) συμφώνησε με την «Ένωση» και αναμένεται να ταξιδέψει τη Δευτέρα στην Αθήνα (15/4) για τις τελικές υπογραφές.

Εφόσον δεν υπάρξουν απρόοπτα, ο 25χρονος θα τεθεί κατευθείαν στη διάθεση του Λούκα Μπάνκι, ο οποίος τον υπολογίζει ως αντικαταστάτη του απογοητευτικού τη φετινή σεζόν, Μάλκολμ Γκρίφιν.

Τη φετινή περίοδο, ο Γιορκ αγωνιζόταν στη θυγατρική ομάδα των Ορλάντο Μάτζικ, τους Lakeland Magic, πραγματοποιώντας μερικές εξαιρετικές εμφανίσεις, αφού μέτρησε 16,4 πόντους, 3,1 ριμπάουντ, 3,1 ασίστ και 42,1% στα σουτ εντός πεδιάς, στα 41 παιχνίδια που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της G-League.

Πάντως, το όνομά του ήταν γνωστό στην ΑΕΚ από το διάστημα που αγωνιζόταν στην Μπαϊρόιτ και μάλιστα οι «κιτρινόμαυροι» είχαν βιώσει από… προσωπική εμπειρία τις ικανότητες του Αμερικανού.

Συγκεκριμένα, η «Ένωση» είχε αντιμετωπίσει πέρσι τη γερμανική ομάδα σε διπλά παιχνίδια για τους ομίλους του Basketball Champions League, με τον Γιόρκ να σημειώνει 18 και 22 πόντους αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως την περσινή σεζόν δεν έπιασε το ίδιο υψηλά στάνταρ, καθώς σε σύνολο 37 αγώνων στο πρωτάθλημα μετρούσε 14,2 μ.ο. ενώ είχε και 16,9 πόντους μ.ο. στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ