Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 80-59

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 80-59

Ο Ολυμπιακός των τεράστιων απουσιών και των προβλημάτων επικράτησε για 22η συνεχόμενη φορά του ΠΑΟΚ στον Πειραιά (80-59), πραγματοποιώντας μία εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο. Αποχώρησε τραυματίας ο Πρίντεζης.

Τι και αν είχε απουσίες, τι και αν τον άφησαν στον… άσο οι Ουέμπερ και Τουπάν, ο Ολυμπιακός δεν μάσησε και… διέσυρε τον ΠΑΟΚ με 80-59 στο ΣΕΦ στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Και με τον Πρίντεζη εκτός γιατί τραυματίστηκε και με την εσωστρέφεια και με όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους Ερυθρόλευκους, το ματς στο Φάληρο ήταν παράσταση για έναν ρόλο στο δεύτερο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να σημειώνουν την 22η συνεχόμενη νίκη τους επί του ΠΑΟΚ και την 36η σε 40 παιχνίδια στην έδρα του.

Ο Ολυμπιακός ήταν εκπληκτικός στο δεύτερο μισό, δεχθηκε μόλις 25 πόντους από το συγκρότημα του Παπαθεοδώρου, την ώρα που οι Πειραιώτες έβγαζαν ότι είχαν και δεν είχαν στο παρκέ, δίνοντας και την ψυχή τους για να έρθει το ροζ φύλλο αγώνα.

Κορυφαίος για το συγκρότημα του Μπλατ ο Σάσα Βεζένκοφ με 15 πόντους και 14 ριμπάουντ, την ώρα που ο Μιλουτίνοφ είχε 16 πόντους. Οσο για τον ΠΑΟΚ που έμεινε στην καλή εμφάνιση του πρώτου μισού; Ο Χρυσικόπουλος σταμάτησε στους 13 πόντους, με τον Μαργαρίτη να έχει 10 πόντους.

ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ

Με πεντάδα ειδικών συνθηκών ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΠΑΟΚ, με τους Μάντζαρη, Παπανικολάου, Βεζένκοφ, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ, με τον Σέρβο σέντερ των Ερυθρόλευκων να σκοράρει από τις βολές το 4-2. Από την μεριά των φιλοξενουμένων ο Γκος ανέλαβε πρωτοβουλίες, με τον Χρυσικόπουλο να προχωράει στο 8-8 με δύο χουκ.

Ο φόργουορντ του ΠΑΟΚ πραγματοποίησε και το 9-10 για να συνεχίσουν σε αυτό το μοτίβο οι Κόνιαρης και Γκος με δύο τρίποντα για το +7 της ομάδας της Θεσσαλονίκης (9-16).

Το τάιμ άουτ του Μπλατ και οι λύσεις από το ποστ, έφεραν την αντίδραση των Πειραιωτών που ισοφάρισαν γρήγορα σε 16-16 μετά από λέι απ του Πρίντεζη. ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού πέτυχε και το 18-16, με τον Τέπιτς να ευστοχεί από τα 6,75μ για το νέο προσπέρασμα της ομάδας του.

Το δεκάλεπτο έληξε στο 20-22, με τον Χάτσερ να πετυχαίνει το καλάθι στο τέλος της πρώτης περιόδου. Τα προβλήματα όμως δεν άφηναν τον Ολυμπιακό σε ησυχία. Ο Πρίντεζης ένιωσε σπασμούς στην μέση και αποχώρησε από το παρκέ, οι Θεσσαλονικείς βρήκαν σκορ και η διαφορά ξέφυγε στους 5 για τους φιλοξενούμενους (27-32).

Με τον Μιλουτίνοφ οι Ερυθρόλευκοι μείωσαν στους τρεις για το 31-34, με τον ΛεΝτέι εν μέσω αποθέωσης να σκοράρει από τα 6,75μ για την ισοφάριση.

Οι φιλοξενούμενοι αστόχησαν με τον Χάτσερ από την περιφέρεια, ο «Μίλου» και πάλι πρωταγωνίστησε και με δύο βολές στα τελευταία 6 δέκατα του ημιχρόνου, έβαλε την ομάδα του μπροστά στα αποδυτήρια με 36-34.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΨΥΧΗ, Ο ΠΑΟΚ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ

Επιστρέφοντας από την διακοπή, ο Μάντζαρη με τρίποντο διαμόρφωσε το 39-34, με τον ΛεΝτέι να προσθέτει ένα ακόμα δίποντο για το 41-36. Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν να είναι θετικοί επιθετικά, πήραν σκορ από τους ψηλούς τους, ο ΛεΝτέι πέτυχε σερί πόντους, για να μειώσει με τρίποντο ο Μαργαρίτης σε 47-42. Ένα δίποντο του Παπανικολάου αρχικά και το τρίποντο του Βεζένκοφ εκτόξευσε την διαφορά στους 10 πόντους με τον Ολυμπιακό να έχει πολύ καλή εικόνα στο φαληρικό κλειστό σε αυτά τα 6 λεπτά στην τρίτη περίοδο.

Ένα τάιμ άουτ του Παπαθεοδώρου και οι κακές επιλογές στην επιθεση των γηπεδούχων έδωσαν… πάτημα στους φιλοξενούμενους. Το δίποντο του Τζέφερσον και ένα σουτ από τα 6,75μ στο τρανζίσιον από τον Χάτσερ και η διαφορά στους 5 (54-49), με τον Μπλατ να αναγκάζεται να καλέσει τάιμ άουτ για να κόψει την ορμή του ΠΑΟΚ.

Οι Ερυθρόλευκοι εμφανίστηκαν ακόμα καλύτεροι και με τον Παπανικολάου ολοκλήρωσαν ένα 6-0 σερι για το 60-49 που ήταν και το σκορ της περιόδου. Με πάθος και όρεξη να τελειώσουν το ματς με συνοπτικές διαδικασίες και παρά την ζώνη του ΠΑΟΚ, οι γηπεδούχοι πέρασαν με 65-54 έπειτα από τρίποντο του Μάντζαρη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν εγκλωβιστεί από το πάθος των αθλητών του Μπλατ, οι οποίοι αγωνίστηκαν περισσότερο για την υστεροφημία τους παρά για τη νίκη.

Ο Βεζενκοφ ήταν εκπληκτικός, με τρίποντο έκανε το 68-54, με το ΛεΝτέι να τον ακολουθεί ιδανικά και να σκοράρει με δύο σερί σουτ από τα 6,75μ για να οδηγηθεί το ματς στο 74-54! Ο ΠΑΟΚ… παραπατούσε στο ΣΕΦ, ο Βεζένκοφ σάρωνε τους παίκτες του Παπαθεοδώρου και με πέντε ακόμα πόντους έστειλε το ματς στο 80-56! Το τελικό σκορ λέει πολλά για την κλάση των δύο ρόστερ με τον Ολυμπιακό να μην μασάει και να παίρνει μία μάγκικη νίκη στο Φάληρο.

Ολυμπιακός (Μπλατ): Πρίντεζης 7 (3/3 δίποντα), Βεζένκοβ 15 (3/6 τρίποντα, 14 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μιλουτίνοβ 16 (10/12 βολές, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Παπανικολάου 11 (4/12 σουτ, 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 μπλοκ), Μάντζαρης 8 (2/9 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 λάθη), Αγραβάνης 4, ΛεΝτέι 19 (3/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Κολοβέρος

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 13 (1), Κόνιαρης 8 (3/8 σουτ, 1 ασίστ), Τέπιτς 3 (1), Γκος 8 (3/11 σουτ), Τζέφερσον 6 (7 ριμπάουντ), Ζάρας 4, Μαργαρίτης 10 (1), Γκάρετ, Χάτσερ 7 (3/10 σουτ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ