Δέδας: «Αυτά θα δώσει ο Ουίλ Τσέρι στον Ολυμπιακό»

Δέδας: «Αυτά θα δώσει ο Ουίλ Τσέρι στον Ολυμπιακό»

To10.gr μίλησε με τον προπονητή της Μπαχτσεσεχίρ για το νέο μεταγραφικό απόκτημα των ερυθρόλευκων, Ουίλ Τσέρι με τον οποίο συνυπήρξαν μαζί τη σεζόν 2016-17 στην Γκαζιαντέπ.

Ακούγοντας το όνομά του Ουίλ Τσέρι, σίγουρα δεν λέει κάτι στον κόσμο του Ολυμπιακού. Οι λόγοι είναι απλοί, αφού δεν έχει μακροημερεύσει στις ομάδες που έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη, με τον Ολυμπιακό να είναι ο πέμπτος σταθμός της καριέρας του στην ήπειρό μας.

Ο Αμερικανός γκαρντ την περίοδο 2016-17 αγωνίστηκε στην Γκαζιαντέπ υπό τις οδηγίες του Στέφανου Δέδα. Μάλιστα πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν στην Τουρκία έχοντας στην κανονική διάρκεια 11,1 πόντους κατά μέσο όρο.

«To10.gr» ζήτησε την άποψη του κόουτς της Μπαχτσεσεχίρ, ο οποίος γνωρίζει αρκετά καλά το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού.

Αρχικά ο Στέφανος Δέδας δήλωσε: «Η αλήθεια είναι ότι τον είχα στην Γκαζιαντέμπ στην καλύτερή μας χρονιά κι ήταν από τους παίκτες που βοήθησαν πολύ για να φέρουμε σημαντικές νίκες στο πρωτάθλημα. Θυμάμαι ότι αγωνίστηκε και απέναντι στον Μπλατ όταν αυτός ήρθε στην Νταρουσάφακα. Τον Ουίλ τον είχε δίπλα του και στο Summer Leaue όταν πρωτοανέλαβε τους Καβαλίερς και μετά όταν και πάλι βρέθηκε στην ομάδα του Κλίβελαντ».

Για να συνεχίσει αναφορικά με τον Ουίλ Τσέρι και το τι πρέπει να περιμένουν στον Ολυμπιακό: «Πρόκειται για έναν καθαρό πόιντ γκαρντ με φυσικά προσόντα και δύναμη. Είναι ένας καθαρός αμυντικός στόπερ και παρότι κάπως κοντός, μαρκάρει από το 1 μέχρι και το 4. Θα μπορούσα να πω χωρίς υπερβολή ότι έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον Πάτρικ Μπέβερλι, αναφορικά με το αμυντικό κομμάτι βέβαια. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι είναι ένα παιδί που έχει χαρακτήρα και φαίνεται αυτό στο παρκέ».

Οσο για το τι μπορεί να δώσει στην επίθεση, ο Δέδας τόνισε: «Διαθέτει σίγουρα ένα πολύ καλό ντράιβ που τον βοηθάει ιδιαίτερα στο παιχνίδι του. Είναι ένας… μέσο σουτέρ που μπορεί να βοηθήσει. Για το ποσο μπορεί να βοηθήσει, αυτό που θα πω είναι ότι πρόκειται για έναν υψηλού επιπέδου ρολίστα, που μπορεί να δώσει πολλά στον Ολυμπιακό ανάλογα με το πώς θα χρησιμοποιηθεί».

Παρακάτω το scouting report του Ουίλ Τσέρι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ