Ολυμπιακός: Το καλοκαίρι της… φωτιάς

Ολυμπιακός: Το καλοκαίρι της… φωτιάς

Τι γίνεται στον Ολυμπιακό και τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με την επόμενη μέρα στον Πειραιά; «To10.gr» προχωράει στην ανάλυση των δεδομένων των Ερυθρόλευκων ενόψει και της νέα σεζόν…

Μία σεζόν που ξεκίνησε γεμάτη όνειρα, είναι κοντά στο να εξελιχθεί σε εφιάλτη. Ο Ολυμπιακός της νέας εποχής έμεινε εκτός Ευρωλίγκας πριν τα πλέι οφ της διοργάνωσης, παρότι βρέθηκε νωρίς στο 12-7 και έδειχνε πως ήταν ικανός να… καπαρώσει ακόμα και πλεονέκτημα έδρας.

Στα λόγια όμως, γιατί στην πράξη οι Ερυθρόλευκοι έριξαν μία τεράστια κλωτσιά και κατέστρεψαν σε 11 αγωνιστικές όσα έχτισαν με μπόλικο κόπο και ιδρώτα.

Η εικόνα της ομάδας του Πειραιά όμως δεν άλλαξε και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Βέβαια εκεί υπάρχει και μία δικαιολογία, αφού δεν είναι εύκολο να αποκτήσεις κίνητρο, όταν ήδη γνωρίζεις ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

Η ήττα από το Περιστέρι έριξε περισσότερο λάδι στην φωτιά της εσωστρέφειας που είχε εξοντώσει για τα καλά τους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι πλέον έχουν να ασχοληθούν και με τις φυγές παικτών τους. Το «διαζύγιο» με τον Μπριάντε Ουέμπερ κόστισε περισσότερο στον κόσμο της ομάδας παρά στον ίδιο τον Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος συναίνεσε χωρίς δεύτερη σκέψη για την απομάκρυνσή του από το ΣΕΦ, την ώρα που η… βόμβα της απόφασης του Τουπάν ανάγκασε τον Ολυμπιακό σε αναπροσαρμογή των πλάνων αναφορικά με την περιφέρειά του.

Το ζητούμενο πλέον όμως, και αφήνοντας όλα τα παραπάνω στην άκρη είναι ένα: Τι γίνεται στους Ερυθρόλευκους και πως θα συνεχίσουν από εδώ και πέρα αφού ως ένα σημείο έχει τελειώσει η σεζόν;

Ο ΥΓΙΗΣ ΜΠΛΑΤ ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο Λιμάνι αυτήν την στιγμή υπάρχει προπονητής. Ακούει στο όνομα Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος έχει ακόμα συμβόλαιο με την ομάδα του Πειραιά μέχρι και το 2020 (με οψιόν μόνο για το ΝΒΑ) και παρότι η πρώτη του χρονιά δεν έχει στεφθεί με επιτυχία, δύσκολα η νέα σεζόν θα τον βρει μακριά από τον Ολυμπιακό. Το μοναδικό που έχει να επιλύσει ο Αμερικανός προπονητής είναι το πρόβλημα της υγείας του, το οποίο πηγαίνει όλο και καλύτερα, με το ιατρικό επιτελείο των Ερυθρόλευκων να έχει συντελέσει στο μέγιστο για την θετική εξέλιξή του.

Παρότι φέρει και ο ίδιος ευθύνη για την εικόνα της ομάδας του και των επιλογών που έκανε το καλοκαίρι, οι πρόεδροι του Ολυμπιακού δεν πρόκειται να αναιρέσουν όσα πρεσβεύουν τόσα χρόνια. Δύσκολα να ξεφύγουν των απόψεών τους και να προχωρήσουν σε αποδέσμευση του Μπλατ. Θα τον στηρίξουν όπως έχουν κάνει και στις προηγούμενες περιπτώσεις στο ηλεκτροφόρο πάγκο της ομάδας του Πειραιά.

Οσο για τον ίδιο τον προπονητή; Ούτε αυτός δείχνει διατεθειμένος να τα παρατήσει τόσο εύκολα. Δεν είναι εξάλλου άνθρωπος που του αρέσει να φεύγει με την ταμπέλα του… αποτυχημένου καθώς από όπου έχει περάσει παράγει έργο και έχει δείξει πράγματα με την δουλειά του. Ολοι έχουν δικαίωμα σε μία κακή χρονιά….

ΕΔΩ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΟΥΝ

Ερωτήματα έχουν τεθεί αναφορικά με το διοικητικό στάτους του Ολυμπιακού. Τι θα γίνει με του αδερφούς Αγγελόπουλους. Θα μείνουν στο τιμόνι της ομάδας; Θα μπει κάποιος… συμπαίκτης; Θα υπάρχει αλλαγή στον προεδρικό θώκο των Ερυθρόλευκων;

Ερωτήματα που εύλογα έχουν γίνει από τη στιγμή που βγήκαν στην επιφάνεια τα οικονομικά προβλήματα των Πειραιωτών και οι αργοπορίες στους μισθούς. Να μην ασχοληθούμε και πάλι με το ηχητικό και το πόσο κλόνισε την υγεία της ομάδας του Πειραιά και ας ασχοληθούμε με τι μέλλει γενέσθαι στην υψηλότερη βαθμίδα του μπασκετικού Ολυμπιακού.

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος δεν θέλουν να φύγουν από τον Ολυμπιακό και ήδη σχεδιάζουν την επόμενη μέρα της ομάδας. Το καλοκαίρι αναμένεται να είναι «καυτό» αναφορικά με το ροστερ τω Ερυθρόλευκων, καθώς λήγουν συμβόλαια, ενώ άπαντες είναι υπό κρίση. Εχουν και αυτοί μερίδιο ευθύνης (κατά πολλούς το μεγαλύτερο), όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσουν την ομάδα στο έλεός της. Την ώρα που έχουν μαζί τους 100% τον κόσμο της για την ιστορική απόφαση να φύγουν από το ΟΑΚΑ στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, οι διοικητικοί ηγέτες των Πειραιωτών κρατούν το στόμα τους κλειστό και περιμένουν το τέλος της σεζόν για να ξεκινήσουν το «χτίσιμο» της νέας ομάδας.

Α1, ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ Ή ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ;

Τα ερωτηματικά ποικίλουν αναφορικά και με το μέλλον του Ολυμπιακού αναφορικά με το που θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν. Υπό τις παρούσες συνθήκες οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με την υπάρχουσα ΚΕΔ και το σύστημα το οποίο απεχθάνονται, οι Πειραιώτες προτιμούν να αγωνιστούν αλλού και να αφήσουν την ΕΟΚ να παίζει το δικό της παιχνίδι. Δεν θέλουν να είναι… έρμαιο των ορισμών των καρεκλοκένταυρων της ομοσπονδίας και να βιώνουν καταστάσεις ΟΑΚΑ. Εχουν αηδιάσει με ότι συμβαίνει στο ελληνικό μπάσκετ και έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους για αυτήν τους την κίνηση. Οσο λοιπόν η ΕΟΚ συνεχίζει σε αυτήν την λογική, η πολιτεία μένει στα λόγια και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος παραμένει εκεί, δεν έχει καμία όρεξη ο Ολυμπιακός να «παλέψει» για την Α1.

Και τι γίνεται λοιπόν; Οι Ερυθρόλευκοι έχουν εκφράσει με κάθε επισημότητα τον ενδιαφέρον τους να ενταχθούν στην Αδριατική Λίγκα. Κίνηση που έχει τα ρίσκα της, μπορεί να δημιουργήσει περαιτέρω έξοδα, όμως σίγουρα εάν επιτευχθεί η συμφωνία, θα τους αποφορτίσει από την.. μαυρίλα της ελληνικής πραγματικότητας. Θα έχουν την άνεση να επενδύσουν στο προΐον τους και να κάνουν… άνοιγμα σε άλλες αγορές.

«Είναι στο χέρι τους να μπουν στην Αδριατική λίγκα;» είναι το αμέσως επόμενο ερώτημα. Όχι σίγουρα, αφού την απόφαση θα την πάρουν οι ομάδες που απαρτίζου την ABA League. Και όπως είπε ο ίδιος ο πρέσβης της Αδριατικής Λίγκας και παλιός παίκτης του Ολυμπιακού, Ζάρκο Πάσπαλι, σε σέρβικο μέσο, γιατί να μπουν σε αυτόν τον επιπλέον πονοκέφαλο; Όπως και να έχει τα πάντα θα κριθούν μετά το τέλος των τελικών του Ερυθρού Αστέρα με την Μπουντούτσνοστ.

Εάν έρθει η άρνηση από την Αδριατική, τότε το πλάνο είναι η Ευρωλίγκα,η οποία από την επόμενη σεζόν θα έχει 18 ομάδες, με περισσότερες υποχρεώσεις και ένα ακόμα πιο βεβαρημένο καλεντάρι.

Και στις δύο περιπτώσεις πάντως (Αδριατικής ή Ευρωλίγκας μόνο), ο Ολυμπιακός έχει την άνεση να διαμορφώσει το ρόστερ του όπως θέλει, χωρίς περιορισμούς ξένων και με ένα ρόστερ έτοιμο και με το μαχαίρι στα δόντια.

Μέχρι τότε έχουμε καιρό… Ας τελειώσει η σεζόν και το καλοκαίρι είναι μπροστά μας..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ