Πανιώνιος – ΑΕΚ: Το κοινό ρεκόρ των Παπαντωνίου και Σάκοτα

Πανιώνιος – ΑΕΚ: Το κοινό ρεκόρ των Παπαντωνίου και Σάκοτα

Ο Νώντας Παπαντωνίου με τους 19 πόντους που πέτυχε κόντρα στην ΑΕΚ, πέραν του ότι σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση του στη σεζόν.

Ήταν μέλος της εξαιρετικά παραγωγικής τριάδας του Πανιωνίου στη νίκη επί της ΑΕΚ. Ντόρσεϊ, Μπέρι και Παπαντωνίου έδωσαν στους κυανέρυθρους αθροιστικά 58 πόντους, 33 ριμπάουντ κι επτά ασίστ.

Ο Έλληνας γκαρντ με τους 19 πόντους του μάλιστα, πέραν του ότι σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση του στη σεζόν -είχε από 20 στα εκτός έδρας παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και την Κύμη- έσπασε το φράγμα των 1.500 στην καριέρα του στην Betshop Basket League.

Η πιο παραγωγική, στο επίπεδο του σκοραρίσματος και στον δρόμο προς τους 1.500+ πόντους, ήταν η περσινή σεζόν όταν ως παίκτης του Γυμναστικού Λάρισας Φάρου, είχε 307 πόντους όλους για την κανονική περίοδο δεδομένου ότι η θεσσαλική ομάδα δεν αγωνίστηκε στα πλέι οφ.

*Τους 300 πόντους καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα ξεπέρασε ο Τζόε Ντόρσεϊ που είχε 13 στο χθεσινό παιχνίδι.

Ο Αμερικανός σέντερ έφτασε double-double για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική έχοντας μάλιστα 17 ριμπάουντ όσα και κόντρα στον ΠΑΟΚ, για να ισοφαρίσει εκ νέου την κορυφαία φετινή επίδοση. Ήταν η τέταρτη φορά στην οποία ο Ντόρσεϊ έφτασε σε διψήφιες επιδόσεις σε δύο κατηγορίες της στατιστικής.

*Σε double-double έφτασε και ο Ντέβιον Μπέρι με 26 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ήταν η δεύτερη φορά που το κατάφερε, μετά το παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels (30ρ, 11ρ.).

Σάκοτα: Ο 5ος 1.500άρης της ΑΕΚ

Ήταν ο πιο παραγωγικός παίκτης της ΑΕΚ στο χθεσινό παιχνίδι και παρότι δεν κατάφερε να αποτρέψει την ήττα της ομάδας του, έφτασε σε ένα σημαντικό, ατομικό επίτευγμα. Με τους 14 πόντους που σημείωσε, έγινε μόλις ο 5ος παίκτης της “Ένωσης” στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) που έσπασε το “φράγμα” των 1.500 πόντων με τη φανέλα της.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ παράλληλα…

*Με τα επτά αμυντικά ριμπάουντ που είχε χθες, έγινε ο 11ος παίκτης στην ιστορία της ΑΕΚ στην Betshop Basket League που έφτασε τα 300.

*Με τις πέντε εύστοχες βολές του, έγινε ο 4ος παίκτης στην ιστορία της “Ένωσης” στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα (μετά τους Χατζή, Κακιούζη, Ντικούδη) που έφτασε τις 300.

*Ακόμη χθες με τα δύο εύστοχα τρίποντα του, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έγινε ο 8ος της σχετικής λίστας της ΑΕΚ. Έφτασε τα 89 και ξεπέρασε τον Χρήστο Ταπούτο (88).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ