Ολυμπιακός Vs ΠΑΟΚ: Το «ερυθρόλευκο» ξέσπασμα έχει εξήγηση (vid)

Ολυμπιακός Vs ΠΑΟΚ: Το «ερυθρόλευκο» ξέσπασμα έχει εξήγηση (vid)

Μετά από πολύ καιρό, οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν επιτέλους στα επίπεδα έντασης και ενέργειας που μας είχαν συνηθίσει στο ξεκίνημα της σεζόν.

Η σοφή ελληνική παροιμία «ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο γάιδαρος» μπορεί εννοιολογικά να μη βγάζει και πολύ νόημα, όμως νομίζω πως το τελευταίο διάστημα ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Ολυμπιακού. Η ομάδα είναι υποχρεωμένη εδώ και καιρό να αντιμετωπίσει τις σοβαρότατες απουσίες των Σπανούλη/Strelnieks, οι οποίοι εκτός του ότι ασκούν τρομακτική επιρροή στο παιχνίδι της, αποτελούν ταυτόχρονα τους δυο πιο ταλαντούχους guard του ρόστερ. Στο καπάκι «σκάνε» οι ξαφνικές αποχωρήσεις των Webber/Toupane. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η ατυχία χτύπησε για ακόμα μια φορά την πόρτα των Πειραιωτών.

Λίγο πριν το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Goss αναγκάστηκε να μεταβεί εσπευσμένα στην Αμερική εξαιτίας του αιφνίδιου θανάτου της γιαγιάς του, ενώ ο Πρίντεζης αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη μέση και εισήλθε με τη σειρά του στη μακροσκελή λίστα των τραυματιών. Ένα πραγματικό βουνό από προβλήματα, τα οποία προκύπτουν από έναν συνδυασμό άστοχων επιλογών, ανεπαρκούς διαχείρισης και τυφλής ατυχίας. Ο ερυθρόλευκος γάιδαρος μοιάζει κυριολεκτικά αχόρταγος.

Με τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί, η αναμέτρηση κόντρα στους Θεσσαλονικείς είχε αρχίσει να αποκτά «ύποπτα» χαρακτηριστικά. Ο David Blatt μπορούσε να υπολογίζει μονάχα στις υπηρεσίες του Βαγγέλη Μάντζαρη ώστε να επανδρώσει τη γραμμή των περιφερειακών του. Επιπλέον ο Έλληνας guard αγωνίζεται φέτος από ελάχιστα έως καθόλου, διάγοντας ίσως την χειρότερη σεζόν της καριέρας του στο Λιμάνι. Παρά το γεγονός πως η χρονιά βαδίζει σιγά σιγά στο τέλος της, τα πράγματα φαίνονται να παίρνουν ολοένα και πιο άσχημη τροπή.

Ακόμα και έτσι όμως, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη εκμεταλλευόμενος κατά βάση την τρομερή του εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο. Προσωπικά περίμενα ότι ο ΠΑΟΚ θα δοκιμάσει να χτυπήσει την δεδομένη αδυναμία των γηπεδούχων στην περιφέρεια, ασκώντας ασφυκτική πίεση επάνω στο Μάντζαρη με σκοπό να τον φθείρει και να του χαλάσει το μυαλό. Δεν το κυνήγησε όσο έπρεπε, με αποτέλεσμα στην επανάληψη να εγκλωβιστεί στις αμυντικές δαγκάνες των Πειραιωτών.

Μετά από πολύ καιρό, οι Ερυθρόλευκοι επέστρεψαν στα επίπεδα έντασης και ενέργειας που μας είχαν συνηθίσει στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Είναι ενδεικτικό πως κέρδισαν σχεδόν όλες τις επιμέρους μονομαχίες, όλες τις διεκδικούμενες μπάλες, παλεύοντας μέχρις εσχάτων σε κάθε εκατοστό του παρκέ. Θα μου πείτε ότι τώρα πια είναι πολύ αργά – το τρένο της Ευρωλίγκας έχει αναχωρήσει προ πολλού. Δεν πειράζει. Ούτως η άλλως το βλέμμα των ανθρώπων του οργανισμού, είναι ήδη στραμμένη στο επόμενο έτος.

Στην επίθεση εκτός από τον γνωστό και μη εξαιρετέο Nikola Milutinov, ξεχώρισε η πολύ καλή παρουσία του Σάσα Βεζένκοφ. Η μαχητικότητα που επέδειξε κάτω από τις δύο μπασκέτες (14 rebound), σε συνδυασμό με την ικανότητα του στο μακρινό σουτ, αποτέλεσαν δύο από τους βασικούς λόγους της κόκκινης επικράτησης. Ίσως να άξιζε φέτος, περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Μεγάλο ενδιαφέρον επίσης παρουσίασαν οι όμορφες συνεργασίες μεταξύ των Παπανικολάου/Milutinov στο χαμηλό Post.

Το πρώτο στιγμιότυπο είναι χαρακτηριστικό. Ο Παπανικολάου διαβάζει το miss match, αποφασίζοντας σωστά να ποστάρει τον πολύ κοντύτερο Χάτσερ. Στη συνέχεια χρησιμοποιεί μια εντυπωσιακή spin move γυρίζοντας το κορμί του προς την baseline και πασάρει στο Σέρβο γίγαντα που καραδοκεί στη ρακέτα.
Μιλώντας για τον Milutinov, οφείλουμε θεωρώ να παρατηρήσουμε την σταθερή βελτίωση του στα χρόνια που βρίσκεται στη χώρα μας. Δείτε λίγο την παρακάτω φάση.

Δεν υπάρχουν πολλοί Centers στην Ευρώπη με τη δυνατότητα να επιτεθούν με ντρίμπλα, να εκτελέσουν την συγκεκριμένη περιστροφική κίνηση πετώντας ουσιαστικά τον αμυντικό εκτός φάσης, και τελικά να σκοράρουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ