Πέρασε από τον κάμπο και… πάει Μόσχα

Πέρασε από τον κάμπο και… πάει Μόσχα

Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από τη Λάρισα κερδίοντας με 89-52 το Φάρο και έκανε το… καθήκον του παραμένοντας αήττητος στην Α1.  Πλέον επικεντρώνει την προσοχή του στα δυο πολύ δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν για την Ευρωλίγκα, απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας εκτός έδρας την Τετάρτη και τη Φενέρμπαχτσε την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ. Οι Θεσσαλοί… έβαλαν δύσκολα […]

Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από τη Λάρισα κερδίοντας με 89-52 το Φάρο και έκανε το… καθήκον του παραμένοντας αήττητος στην Α1.
 Πλέον επικεντρώνει την προσοχή του στα δυο πολύ δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν για την Ευρωλίγκα, απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας εκτός έδρας την Τετάρτη και τη Φενέρμπαχτσε την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ.
Οι Θεσσαλοί… έβαλαν δύσκολα στους «πράσινους» για 11’, καθώς με τη δυνατή τους άμυνα μέσα στη ρακέτα, είχαν καταφέρει να «μπλοκάρουν» τους ψηλούς του Πασκουάλ, ενώ οι Ντένμον, Σίνγκλετον, Λοτζέσκι ήταν άστοχοι από την περιφέρεια.
Η είσοδος του Νίκου Παππά, αλλά και του Τζέιμς Γκιστ στο παρκέ άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού και τα δεδομένα στην αναμέτρηση. Ο… κοντός έβαζε καλάθια και ο… ψηλός έκοβε στην άμυνα, κλείνοντας διαδρόμους και κόβοντας πάσες.
Μοιραία οι γηπεδούχοι παρά την καλή απόδοση του Διαμαντάκου ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο υποχρεώθηκαν σε… ρόλο δεύτερο.
Ετσι από το 13-13 στο 11’ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 11 πόντους (31-20 στο 15’), ενώ η επιστροφή του Ντένμον στην πεντάδα έδωσε περισσότερες λύσεις.
Ο Αμερικανός βρήκε το δρόμο για το καλάθι και με τρία τρίποντα… πάτησε το γκάζι των «πρασίνων» που προηγήθηκαν με 45-25 στο πρώτο μέρος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το δεύτερο δεκάλεπτο είχε επί μέρους σκορ 32-14 για το «τριφύλλι».
Σο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έκαναν «συντήρηση δυνάμεων» με τον Πασκουάλ να περνά στο παρκέ όλους τους παίκτες τη δωδεκάδας του. Η διαφορά έφτασε και τους 37 πόντους (73-36 στο 30’) με τις δυο ομάδες να παίζουν πιο ελεύθερα.
Το τελικό σφύριγμα βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 89-52 και να παίρνει την τρίτη του νίκη στην Α1.
Τα δεκάλεπτα: 11-13, 25-45, 36-73, 52-89
ΦΑΡΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Σκουρτόπουλος) Ουέιρ 1, Ντέιπερ 3 , Μουράτος 5 (1), Σάφτενααρ 5 (1), Γκάλογουεϊ 8, Μαραγκός , Διαμαντάκος 8, Βαβάτσικος, Παπαντωνίου 7, Φορμπς 8, Στυλιανού, Παπαμακάριος 7.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ) Ντένμον 15 (3), Λοτζέσκι 9, Καλάθης 3(1), Σίνγκλετον 4 (1), Βουγιούκας 6 (1), Μποχωρίδης 5 (1), Παππάς 15 (3), Γκιστ 6, Λεκαβίτσιους 4, Ογκαστ 6, Αντετοκούνμπο 10, Μήτογλου 6.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ