Ανάλυση: Η νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ (vids)

Ανάλυση: Η νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ (vids)

Ο εκπληκτικός Νίκολα Μιλουτίνοφ και η απόδοση του διδύμου Παπανικολάου/Βεζένκοφ ήταν οι καταλύτες για το διπλό στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ.

Στην τελευταία αγωνιστική της Basket League πριν από τη διακοπή του Πάσχα, ξεχώριζε αναμφίβολα το σπουδαίο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Θεωρώ ότι οι συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, καθιστούσαν εξαιρετικά δύσκολη οποιαδήποτε εκτίμηση σχετικά με την εξέλιξη του.

Αμφότεροι οι μονομάχοι αντιμετωπίζουν εδώ και καιρό, τα δικά τους ιδιαίτερα προβλήματα. Στο Λιμάνι συναντάμε μια διαρκή κινητικότητα παικτών – με αποχωρήσεις αλλά και προσθήκες στο ρόστερ – η οποία έχει εμφανώς διαταράξει τη χημεία και τους αυτοματισμούς του συλλόγου.

Επιπλέον ο Ντέιβιντ Μπλατ οφείλει να καταστρώνει τα αγωνιστικά του πλάνα δίχως να υπολογίζει στην παρουσία βασικότατων στελεχών, εξαιτίας των πολυάριθμων τραυματισμών του τελευταίου διαστήματος. Από την άλλη πλευρά οι Κιτρινόμαυροι διανύουν ίσως την χειρότερη περίοδο τους στη φετινή σεζόν, καθώς ακόμη προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ του αποκλεισμού από την Μπάμπεργκ και φυσικά τον τραυματισμό του Ματσιούλις.

Σε κάθε περίπτωση τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στην πολυπόθητη επικράτηση. Το γεγονός αυτό το «χρωστάει» κυρίως στον εκπληκτικό Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος γίγαντας κυριάρχησε ολοκληρωτικά κάτω από τις δύο μπασκέτες (14 πόντους, 18 rebounds), δίνοντας έτσι συνέχεια στις τρομερές εμφανίσεις της τρέχουσας σεζόν. Κάθε φορά που υποδεχόταν την μπάλα χαμηλά, δεν υπήρχε παίκτης που να μπορεί να τον σταματήσει. Δείτε για παράδειγμα στο παρακάτω στιγμιότυπο πως «καταβροχθίζει» την βοήθεια του Γιαννόπουλου, σκοράροντας απέναντι σε δύο αντιπάλους.

Αναμένεται μεγάλο καλοκαίρι αναφορικά με το μπασκετικό του μέλλον. Είναι δεδομένο πως η διοίκηση του οργανισμού, θα προσπαθήσει με νύχια και με δόντια να τον κρατήσει. Η απόφαση για τον αν θα παραμείνει ή θα επιλέξει να μετακομίσει στην Αμερική, είναι φυσικά αποκλειστικά δική του.

Σε γενικές γραμμές ο Μπλατ χρησιμοποίησε τον Μιλουτίνοφ ως πολιορκητικό κριό, με σκοπό να αναγκάσει την άμυνα των γηπεδούχων να μαζευτεί κοντά του και μετέπειτα, να αναπτύξει γύρω του τις υπόλοιπες δράσεις της ερυθρόλευκης επίθεσης. Η ικανότητα του να εντοπίζει τις κινήσεις των συμπαικτών του στο χώρο αλλά και να πασάρει την μπάλα στο σωστό χρόνο, προσέφερε ορισμένους πολύτιμους πόντους στον Ολυμπιακό. Τα double teams της Ένωσης απενεργοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό, εξαιτίας των διαδοχικών κάθετων κοψιμάτων που εκτέλεσαν οι Πειραιώτες.

Από εκεί και πέρα το δίδυμο Παπανικολάου/Βεζένκοφ είχε επίσης εξαιρετική παρουσία. Οι δύο wings εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την βαρύτητα που ασκούσαν στην άμυνα τα κατορθώματα του Σέρβου σέντερ, ευστοχώντας σε ορισμένα κρίσιμα τρίποντα είτε σε καταστάσεις early offense, είτε σε αντίστοιχες μισού γηπέδου. Η πρώτη φάση είναι χαρακτηριστική.

Ο Μιλουτίνοφ κλειδώνει τον Χάντερ στην πλάτη του, παραχωρώντας έτσι τον διάδρομο στον Παπανικολάου. Ο τελευταίος προσποιείται πως θα εφορμήσει προς τα μέσα και τελικά εκτελεί για τρεις, χρησιμοποιώντας ένα πολύ όμορφο step back σουτ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ