Βασιλειάδης: «Αν φύγει ο Ολυμπιακός, θα είμαστε μάρτυρες του θανάτου του ελληνικού μπάσκετ!»

Βασιλειάδης: «Αν φύγει ο Ολυμπιακός, θα είμαστε μάρτυρες του θανάτου του ελληνικού μπάσκετ!»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού σχολίασε την τεταμένη κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ, κάνοντας λόγο για θάνατο του αθλήματος σε περίπτωση αποχώρησης του Ολυμπιακού

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, παραχώρησε συνέντευξη στο Action24 και σχολίασε όλα όσα αφορούν το ελληνικό μπάσκετ και ευρύτερα τον αθλητισμό.

Ανέφερε ότι η πρακτική λύση (όπως είχε συμφωνηθεί και στην σύσκεψη), είναι να φύγει η διαιτησία από την δικαιοδοσία της ΕΟΚ, όπως συμβαίνει στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Παράλληλα ο κ. Βασιλειάδης κάλεσε τον Γιώργο Βασιλακόπουλο να αναλάβει τις ευθύνες του, τονίζοντας ότι η Ομοσπονδία οφείλει να βρει λύση, γιατί διαφορετικά το ίδιο το άθλημα θα είναι ο μεγάλος χαμένος και άπαντες θα «είμαστε μάρτυρες του θανάτου του ελληνικού μπάσκετ».

Διαβάστε τα αποσπάσματα από τη συνέντευξη Βασιλειάδη στο Action24:

Για την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ: «Υπάρχει ένα πρόβλημα δεδομένο, αναγνωρισμένο από όλους που ζητάνε κάποιους κανόνες για τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα, αναφορικά και με τη διαιτησία. Αυτό μπορεί να γίνει και είχε συμφωνηθεί και στην σύσκεψη που είχαμε στο γραφείο μου, ακόμα και αν χρειαστεί νομοθέτηση, σε κάτι που πρώτα θα αποφασίσουν τα όργανα του μπάσκετ, εάν θέλουν να φύγει η διαιτησία από την δικαιοδοσία της ΕΟΚ, όπως συμβαίνει στην Ισπανία.

Ο κ. Βασιλακόπουλος οφείλει, από την πλευρά της Ομοσπονδίας, να πάρει άμεσα πρωτοβουλία, αλλιώς αυτός που έστησε το Ελληνικό μπάσκετ, θα το δει να καταρρέει. Διαφωνώ με την στάση του Ολυμπιακού που θέλει να αποχωρήσει, παρόλα αυτά υπάρχει η ανάγκη ενός νέου πλαισίου λειτουργίας.

Έχει περάσει ένας μήνας από την συνάντηση που είχαμε και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Τι περιμένουμε; Εάν φύγει ο Ολυμπιακός από τη λίγκα, ποιο θα είναι το πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν για τους υπόλοιπους; Πρέπει η Ομοσπονδία να βρει μία λύση, χωρίς να υποκύψει ενδεχομένως σε εκβιασμούς. Ο μόνος που θα χάσει θα είναι το άθλημα. Όλοι έχουν ευθύνες. Η Ομοσπονδία οφείλει «χθες» να πάρει πρωτοβουλίες. Θα είμαστε μάρτυρες του θανάτου του ελληνικού μπάσκετ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ