Ολυμπιακός – Κολοσσός 95-74

Ολυμπιακός – Κολοσσός 95-74

Με τον Γουίλ Τσέρι να βγάζει ενέργεια και με τους Σάσα Βεζένκοφ και Νίκολα Μιλουτίνοφ να εκτελούν ο Ολυμπιακός επικράτησε του Κολοσσού με 95-74.

Άφησε στην άκρη την διαιτησία των Ανδρικόπουλου, Μπίκα και Ζακεστίδη, επικεντρώθηκε στον αγωνιστικό χώρο και προχώρησε σε έναν υγιεινό περίπατο. Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα του Κολοσσού Ρόδου με σκορ 95-74 στο εξ αναβολής παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής και τώρα ακολουθεί το ιστορικό ματς με τον Προμηθέα την προσεχή Τετάρτη.

Ένα παιχνίδι… σταθμός για το πολύπαθο ελληνικό μπάσκετ, το οποίο δεν λέει να ησυχάσει από όσα συμβαίνουν στα εσωτερικά του με αρνητικούς πρωταγωνιστές τους… καρεκλοκένταυρους της ΚΕΔ και αυτών που διχάζουν τον κόσμο με τις αποφάσεις του.

Αναφορικά με το παιχνίδι, ο Κολοσσός ήταν ανταγωνιστικός για κάτι παραπάνω από ένα δεκάλεπτο, όμως με τους Μιλουτίνοφ και Βεζένκοφ σε καλή μέρα (18 και 17 πόντους), η ομάδα του Πειραιά είχε ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στους Ροδίτες.

ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ

Με τον Μαυροειδή να ανοίγει το σκορ με ένα μικρό χουκ πορεύτηκαν οι δύο ομάδες στο πρώτο δίλεπτο. Ο Μπράουνινγκ έγραψε το 0-5, με τον Βεζένκοφ να μειώνει στους δύο και τον Πρίντεζη από τα 6,75μ να διαμορφώνει το 7-8.

Ο Γεωργαλής με δύο τρίποντα πάντως ανάγκασε σε τάιμ άουτ τον Μπλατ, με το σκορ στο κλειστό του Φαλήρου να είναι στο 10-13. Οι Ερυθρόλευκοι επανήλθαν καλύτεροι, ο Τσέρι συμμάζεψε την άμυνα τους και ένα 8-0 με τον Γκος σκόρερ έκανε το 18-13.

Ο Κολοσσός παντως δεν το παράτησε και έκλεισε το δεκάλεπτο στο 20-18, μετά από βολές του Τσέρι, ο οποίος νωρίτερα είχε κόψει θεαματικά τον Παπαδάκη σε προσπάθειά του για κάρφωμα.

Οι Ροδίτες έτρεξαν ένα επιμέρους 10-2 και ο Παπαδάκης με τρίποντο τους έδωσε προβάδισμα τριών πόντων (20-23), με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν εκ νέου για το 22-27.

Γρήγορα ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Πρίντεζη (29-29), ο Βεζένκοφ έφερε μπροστά την ομάδα, με τον Μάντζαρη να πετυχαίνει ένα ακόμα τρίποντο για το 34-31.

Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι, ο Γκος οδήγησε το σερί τους στο 12-0, με την ομάδα του Πειραιά να προσπερνάει με 43-31. Οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο Φάληρο να είναι στο 45-35, με τους Πειραιώτες να έχουν παράπονα από τους Ανδρικόπουλο, Μπίκα και Ζακεστίδη, κάτι που φάνηκε και από τις έντονες διαμαρτυρίες του κόσμου.

ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΑΣΙΕΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ… ΠΡΟΜΗΘΕΑ

Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια, ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα 8-2 σερί για το +15 (52-37), ο Κολοσσός πλησίασε, όμως το πανέμορφο καλάθι του Μιλουτίνοφ έκανε το 57-42 στο ΣΕΦ.

Μόνο από το Μαυροειδή προσπάθησε ο Στέργιος Κουφός να βρει λύσεις, την ώρα που ο Γκος με ντράιβ κράτησε τη διαφορά στους 17 (61-44).

Οι δύο ομάδες συμβάδισαν στο σκοράρισμα στις επόμενες επιθέσεις, η απόσταση δεν σμικρύνθηκε όμως και ο Γκος με νέο ντράιβ διαμόρφωσε το 69-48.

Ο Κολοσσός το μόνο που κατάφερε με το τέλος του δεκαλέπτου ήταν να μειώσει στους 18 πόντους (71-53), με τον Ολυμπιακό να φαίνεται πως… καθαρίζει την μπουγάδα ενόψει του «τελικού» της Τετάρτης στο ΣΕΦ.

Ο ΛεΝτέι ήταν πρωταγωνιστής στις δύο πρώτες φάσεις της τέταρτης περιόδου και με απανωτούς πόντους έκανε το 76-56. Συνέχισε μάλιστα και εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Τσέρι, με τον Μιλουτίνοφ να τον ακολουθεί.

Το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, ο Μπλατ απέσυρε τον Σέρβο σέντερ που αποθεώθηκε από τον κόσμο, με τον Μάντζαρη να ευστοχεί σε ένα ακόμα τρίποντο για το 86-62.

Ο Βεζένκοφ παρέμεινε ενεργός στο σκορ της ομάδας του, ο Αγραβάνης ανέλαβε πρωτοβουλίες και ο Μπόγρης έβαλε το.. κερασάκι στην τούρτα για τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Κολοσσού στο ΣΕΦ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ