Χολαργός – Παναθηναϊκός 64-81

Χολαργός – Παναθηναϊκός 64-81

Με τους Ντεσόν Τόμας (17 πόντοι, 4 ριμπάουντ) και Γιώργο Παπαγιάννη (10 πόντοι, 7 ριμπάουντ) να ηγούνται της πράσινης επίθεσης, ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα εκτός έδρας του Χολαργού με 81-64 στο εξ αναβολής παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε με νίκη στις εγχώριες υποχρεώσεις του, καθώς επικράτησε με 81-64 του Χολαργού εκτός έδρας σε εξ αναβολής αγώνα, λόγω των αναμετρήσεών του με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Οι πράσινοι εμφανίστηκαν αρχικά επηρεασμένοι από την αγωνιστική απραξία περίπου μιας εβδομάδας, είχαν προβλήματα απέναντι στην άμυνα ζώνης μια και ήταν άστοχοι, αλλά στη συνέχεια κατάφεραν να βρουν ρυθμό και έφτασαν στην επικράτηση.

Από την άλλη πλευρά ο Χολαργός ήταν όσο μπορούσε ανταγωνιστικός και πάλεψε να δυσκολέψει στο μέτρο του δυνατού τον αντίπαλό του.

Ο Παναθηναϊκός από την αρχή του ματς επέλεξε να περάσει τη μπάλα μέσα στη ρακέτα, τροφοδοτώντας τους Τόμας και Παπαγιάννη. Ο Αμερικανός μάλιστα ήταν και πάλι παραγωγικός στην επίθεση δίνοντας λύση, ενώ στην άμυνα οι πράσινοι είχαν μπλοκάρει τους περιφερειακούς του Χολαργού. Ετσι προηγήθηκαν με 6-17 στο 11’ και τελείωσαν το πρώτο δεκάλεπτο με 17-26.

Στη συνέχεια ωστόσο ο Χολαργός άλλαξε την άμυνά του σε ζώνη και πίεσε τους παίκτες του Παναθηναϊκού που χωρίς τον Καλάθη στην οργάνωση δεν μπορούσαν να βρουν ελεύθερα σουτ. Εκαναν λάθη, δεν είχαν σωστές αποστάσεις και οι προσπάθειες των ψηλών τους ήταν καταδικασμένες.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι έκλεβαν τις μπάλες και έφευγαν ταχύτατα στον αιφνιδιασμό με τους Γιάνκοβιτς και Τάλτον. Η ομάδα του Αρη Λυκογιάννη μείωσε σε 24-30 στο 14’ αναγκάζοντας τον Πιτίνο να πάρει τάιμ άουτ, αλλά και να επαναφέρει στο παρκέ τον Καλάθη, μια και ο Λεκαβίτσιους για ένα ακόμα παιχνίδι δεν είχε καταφέρει να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.

Σιγά- σιγά ο παναθηναϊκός άρχισε να βρίσκει ξανά την αυτοπεποίθησή του και ένα συγκεκριμένο πλάνο, καθώς ο Καλάθης άρχισε να τροφοδοτεί πάνω από τη στεφάνη τον Παπαγιάννη, προσφέροντάς του θεαματικά καρφώματα, ενώ στην άμυνα ο Αντετοκούνμπο έκλεινε τους διαδρόμους και μάζευε τα ριμπάουντ.

Ετσι ο Παναθηναϊκός τελείωσε το πρώτο μέρος με 30-43 έχοντας 3/11 τρίποντα και 12/25 δίποντα, ενώ ο Χολαργός είχε 2/11 τρίποντα και 11/21 δίποντα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο και πάλι η ομάδα του Πιτίνο βρήκε τον τρόπο να αυξήσει τη διαφορά στο σκορ (38-54 στο 24’) με τον Τόμας να είναι ο καλύτερος παίκτης.

Στη συνέχεια όμως και πάλι αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα απέναντι στην άμυνα ζώνης του Χολαργού. Τα περιφερειακά σουτ ήταν άστοχα και μάλιστα από παίκτες που δεν έχουν καλά ποσοστά (Παπαπέτρου, Καλάθης), ενώ ο Γιάνκοβιτς με τον Τάλτον εκμεταλλεύονταν τα κενά στην άμυνα του Παναθηναϊκού και μείωσαν σε 46-54 στο 28’ με τον Χολαργό να κάνει σερί 8-0.

Η είσοδος του Λάνγκφορντ βελτίωσε την επιθετική εικόνα των πρασίνων, καθώς βρήκε χώρους για ελεύθερα σουτ και οι φιλοξενούμενοι άρχισαν πάλι να ξεφεύγουν στο σκορ (46-63’ στο 31’ ).

Η διαφορά δυναμικότητας ήταν δεδομένη και άνηκε από τις λύσεις που είχαν οι δυο προπονητές στον πάγκο τους με τον Πιτίνο να βλέπει τους παίκτες του να φτάνουν τη διαφορά στους είκοσι πόντους (53-73 στο 34’) και να κερδίζουν με το τελικό 64-81.

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 30-43, 46-60, 64-81

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ