Η διαμάχη Αγγελόπουλων – Γιαννακόπουλου στην σύσκεψη του ΕΣΑΚΕ

Η διαμάχη Αγγελόπουλων – Γιαννακόπουλου στην σύσκεψη του ΕΣΑΚΕ

Οι πρώτοι διάλογοι μεταξύ των διοικητικών ηγετών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην διάρκεια της σύσκεψης κορυφής στον ΕΣΑΚΕ για το θέμα της διαιτησίας

Να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα της διαιτησίας ζήτησαν στην διάρκεια της σύσκεψης στον ΕΣΑΚΕ, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος και παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα φέρεται να ειπώθηκαν από τους προέδρους των ερυθρόλευκων αλλά και τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Οι διοικητικοί ηγέτες του Ολυμπιακού τόνισαν πως «πρέπει να λυθούν τα προβλήματα και να μην υπάρχουν παράνομες καταστάσεις και συμπεριφορές».  Από την άλλη πλευρά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος υποστήριξε «Συμφωνώ σε κάποια πράγματα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, το καλοκαίρι πρέπει να πάρουμε αποφάσεις».

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις στην σύσκεψη του ΕΣΑΚΕ:

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Υπάρχουν παράνομες καταστάσεις και συμπεριφορές. Ζητάει ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να μπει συγκεκριμένος διαιτητής, όπως γράφτηκε. Είναι παράνομο αυτό που έγινε με την ΚΕΔ, είναι παράνομη η ΚΕΔ και ο ορισμός.

Ο Αναστόπουλος έπρεπε να πάει στην VTB League και τον άλλαξαν επειδή πήγε ο κ. Γιαννακόπουλος και έγινε ό,τι έγινε. Θα σας πω πολλά προβλήματα που υπάρχουν, τα οποία μπορούμε να δούμε και το καλοκαίρι και τώρα.

Την τελευταία τριετία έχουμε πληρώσει 25 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους. Δεν σας είπα πόσα έχουμε βάλει από την αρχή της ενασχολήσής μας με το μπάσκετ, αλλά μόνο την τελευταία τριετία. Πώς να είμαστε ανταγωνιστικοί στη EuroLeague; Δεν μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός έτσι.

Μπαίνουμε μέσα. Με ανταγωνιστικό πρωτάθλημα μπορούμε να έχουμε καλύτερη διαιτησία. Όταν ματώνεις, απαιτείς να είναι όλα εντάξει. Δεν έχουμε άλλον τρόπο για να πιέσουμε. Αν δεν λυθούν τα προβλήματά μας, δεν γίνεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Θέλουμε να καταδικαστούν όσα έκανε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην ΚΕΔ, εφόσον δεν έχουν διαψευστεί από πουθενά».

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Oλοι λέμε κάτι για τη διαιτησία, σε όλους επιτρέπεται να πούμε κάτι. Τι θα πει ένα παιδάκι όταν μας ακούσει να λέμε γι’ αυτό το κομμάτι; Παντού ανά τον κόσμο υπάρχουν ορισμοί. Κάποιος τους ορίζει. Στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης ορίζει τους διαιτητές ένας Άγγλος.

Γίνονται όργια με την διαιτησία, ούτε στα τοπικά δεν γίνονται. Τι να πουν η Μπασκόνια και η Ζάλγκιρις για επενδύσεις; Τι να πούμε εμείς; Δεν τολμάει κάποιος να μιλήσει στη EuroLeague. Δεν μπορώ να μιλήσω αντικειμενικά, θεωρώ πως πέρσι υπήρχε θέμα με την διαιτησία. Έκανα λάθος, παρότι αισθάνομαι ότι είχα δίκιο. Πλήρωσα πρόστιμο γι’αυτό, γιατί τα έβαλα με το προιόν.

Προβλήματα έχουμε όλοι με τη διαιτησία με τα πολύχρωμα γυαλιά μας. Kάθε φάση μπορεί να μεταφραστεί και αλλιώς. Η πρότασή μου είναι να υπάρχει παραδειγματική τιμωρία. Το καλοκαίρι να μιλήσουμε και να κάνουμε τις προτάσεις που πρέπει στους αρμόδιους φορείς.

Συμφωνώ σε κάποια πράγματα, μπορεί να συμφωνώ κάπου και με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, αλλά αυτό δεν έχει σήμασία. Το καλοκαίρι πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Δεν μπορεί η αδυναμία ενός συλλόγου να παρασύρει το μπάσκετ. όποιος κι αν είναι ο σύλλογος, γιατί μετά θα έχουμε τον θάνατο του αθλήματος. Όλοι κάτι θα θέλουν και δεν γίνεται να παντρέψουμε τις ανάγκες 14 συλλόγων μαζί».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ