Κολοσσός Ρόδου – ΑΕΚ 69-106

Κολοσσός Ρόδου – ΑΕΚ 69-106

Η ΑΕΚ επικράτησε... σβηστά του Κολοσσού στη Ρόδο με 106-69 και πλέον ανέβηκε στην 1η θέση της βαθμολογίας για την κανονική διάρκεια της Basket League, βάσει των τελευταίων καταιγιστικών εξελίξεων με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Ο ουραγός Κολοσσός Ρόδου, υποδέχτηκε την ΑΕΚ για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Basket League. Το ματς αυτό αποδείχθηκε… τελικός πρωτιά για την Ένωση μετά τα γεγονότα που προηγήθηκαν του πρώτου τζάμπολ της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατέβηκε να αγωνιστεί διαμαρτυρόμενος για τις τελευταίες εξελίξεις και βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών από την πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας. Γεγονός που σημαίνει πως η ΑΕΚ σε περίπτωση νίκης θα τερμάτιζε πρώτη στην κανονική διάρκεια με 44 βαθμούς έναντι 43 του Παναθηναϊκού. Όπως και έγινε…

Στα του ματς, η ΑΕΚ παρουσιάστηκε σοβαρή και συγκεντρωμένη στο ματς. Ο Κολοσσός άντεξε μόνο για ένα ημίχρονο, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια στο -11 (51-40). Στο δεύτερο ημίχρονο οι κιτρινόμαυροι ήταν καταιγιστικοί και διέλυσαν τους Ροδίτες. Ειδικά στην Τρίτη περίοδο, ένα επί μέρους 36-10 έκανε όλη τη διαφορά για την ομάδα του Λούκα Μπάνκι.

Τελικά η ΑΕΚ επικράτησε σβηστά και γιόρτασε με 100άρα (106-69) την επιστροφή της στην κορυφή του πρωταθλήματος. Είναι χαρακτηριστικό πως η ΑΕΚ τερματίζει 1η στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια και θα έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι και τους τελικούς της Basket League.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Γιαννούλης Λαρετζάκης (19π), με τους Θίοντορ (17π/9 ασίστ) και Χάντερ (11π/9 ριμπ) να ακολουθούν σε απόδοση. Θετικός ο Γιόρκ (15π), «μαγκωμένος» ο Εμπάκουε με 4 πόντους σε 15′.

Για τον Κολοσσό που αποχαιρετά τα σαλόνια της Basket League, προσπάθησαν οι Πίνκστον (17π) και Λι (15π/7 ριμπ), αλλά η διαφορά κινήτρου, βάθους πάγκου και ποιότητας ήταν καταλυτική για την τελική έκβαση της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 19-26, 21-25, 10-36, 19-19

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ