Μπλατ: «Ο λόγος που μένω, είναι οι παίκτες μου και ο κόσμος»

Μπλατ: «Ο λόγος που μένω, είναι οι παίκτες μου και ο κόσμος»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ αναφέρθηκε με πολύ κολακευτικά λόγια στους παίκτες του, αλλά και τον κόσμο της ομάδας.

Μετά τη νίκη επί του Προμηθέα, ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ, εξηγώντας για μία ακόμη φορά τάσσεται στο πλευρό της διοίκησης του Ολυμπιακού, στηρίζοντας τη στάση που κρατά.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις δύσκολες καταστάσεις που βίωσαν φέτος οι Πειραιώτες, τονίζοντας ότι ο λόγος που παραμένει στην θέση του είναι οι παίκτες του, αλλά και ο κόσμος της ομάδας.

Οι δηλώσεις του Ντέιβιντ Μπλατ αναλυτικά:

«Νομίζω πως όπως έχουμε κάνει εδώ και κάποιες εβδομάδες η ομάδα βγήκε να παίξει δυνατά. Έβαλε όλα τα άλλα στην άκρη. Οι παίκτες έρχονται στην προπόνηση και στο κάθε παιχνίδι παίζουν στον υψηλότερο βαθμό επαγγελματισμού και ποιότητας. Ο Προμηθέας είναι μια ποιοτική ομάδα που έχει κάνει πολύ καλή σεζόν και τους το αναγνωρίζω και νομίζω πως ο τρόπος που παίξαμε έδειξε τη δική μας πραγματική ποιότητα».

Σε ερώτηση για τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Νόμιζα πως ο κόσμος φανταστικός και κέρδισαν την καρδιά μας με την υποστήριξη και την αγάπη τους για την ομάδα. Πραγματικά».

Για το πόσο δύσκολο είναι για τον ίδιο να προετοιμάζει την ομάδα υπό αυτές τις συνθήκες και αν συμφωνεί με αυτό που είπε ο Ρικ Πιτίνο πως όσα έχει ζήσει στην Ελλάδα τρεις μήνες, δεν τα έχω ζήσει σε όλη μου την καριέρα: «Ειλικρινά οι τελευταίες εβδομάδες ήταν οι καλύτερες της χρονιάς από θέμα προπόνησης και προετοιμασίας. Οι παίκτες μου έρχονται κάθε μέρα με σκοπό, επαγγελματισμό και επιθυμία να είναι οι καλύτεροι που μπορούν να είναι. Και τους το πιστώνω, γιατί θα μπορούσε να πάνε τα πράγματα πολύ διαφορετικά. Ο λόγος που είμαι ακόμη εδώ, παρά τα όσα έγιναν, είναι πως εγώ είμαι αυτός που τους έφερε ή τους κράτησε στην ομάδα και μου το ανταποδίδουν στον μεγαλύτερο βαθμό. Σε ότι αφορά το δεύτερο μέρος της ερώτησης δεν έχω κάτι να πω γι’αυτό. Ζω μέσα σε αυτόν τον κόσμο και ξέρω πως τα πράγματα δεν είναι πάντα εύκολα. Και για μένα ήταν μοναδική εμπειρία όλο αυτό, αλλά πρέπει να αποφασίσουμε πως θα το χειριστούμε. Δική μου ήταν η απόφαση να στηρίξω την ομάδα στο όραμα και την κατεύθυνση που θα έχει αποφασίσει. Αν συμφωνώ ή όχι το θέμα είναι πως ο σύλλογος έχει την στήριξή μου και πάνω από όλα στηρίζω και έχω χρέος προς τους παίκτες και τους φίλαθλους που υποστηρίζουν την ομάδα τόσα χρόνια».

Για το τι είναι αυτό που δίνει στους παίκτες για να μείνουν συγκεντρωμένοι: «Απλά τους ζητώ να είναι επαγγελματίες και να σεβαστούν την ομάδα για την οποία παίζουν και τον κόσμο που έρχεται να τους βλέπει. Και είδατε σήμερα που ήρθαν να τους στηρίξουν και τους χρωστάμε σε αυτούς και στο σύλλογο να είμαστε οι καλύτεροι που μπορούμε να είμαστε. Αυτή είναι η δουλειά μας. Είσαι νέος (σ.σ. απευθυνόμενος προς τον ρεπόρτερ που έκανε την ερώτηση). Να σου πω κάτι; Στη ζωή δεν είναι όλα εύκολα ή όπως θες ή όπως τα περιμένεις να είναι. Αν έχεις δεσμευτεί για κάτι πρέπει να προχωρήσεις με αυτό και να ελπίζεις για καλύτερες μέρες».

Για το αν περίμενε πως θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό τόσο νωρίς στα playoffs: «Εννοείται πως δεν το περίμενα. Δεν περίμενα πολλά πράγματα. Ειλικρινά δεν ήξερα καν για την προοπτική αυτή και τι έγινε σήμερα, γιατί την ημέρα του αγώνα, με εξαίρεση τους βοηθούς μου, δεν μιλάω με κανέναν. Είμαι 100% αφοσιωμένος στο παιχνίδι. Μου του είπαν λίγο πριν την έναρξη του αγώνα ένας από τους συνεργάτες μου. Δεν το ήξερα. Και να το ήξερα ίσως να άλλαζε ξανά κάτι. Αυτό που θα κάνουμε είναι να ετοιμαστούμε για το παιχνίδι, ανεξάρτητα ποιος θα είναι ο αντίπαλος και πότε θα γίνει. Ελπίζω να το ξέρω πριν από το παιχνίδι πάντως (γελώντας). Θα δουλέψουμε πάντως αύριο θα έρθουμε στο γραφείο και να προετοιμαστούμε».

Για το αν είναι ενημερωμένος για την «προϊστορία» της υπόθεσης διαιτησίας σε σχέση με τον Ολυμπιακό: «Έχω ακούσει για το παρελθόν. Οι αποφάσεις και οι κατευθύνσεις της διοίκησης ήταν ξεκάθαρες για μένα και οι λόγοι που έγιναν όλα. Πήρα την απόφαση πως άσχετα με το αν συμφωνώ με όλα θα στηρίξω αυτές τις αποφάσεις. Και το είπα στους ίδιους. Και θα συνεχίσω έτσι».

Για το αν θα μιλούσε σε κάποιον θετικά για αν θα ερχόταν να δουλέψει στην Ελλάδα: «Απολύτως! Ναι! Η Ελλάδα είναι εξαιρετικό μέρος και έχω πάει σε πολλές χώρες. Απλά θα του έλεγα να είσαι προετοιμασμένος. Είναι υπέροχη χώρα, με υπέροχο κόσμο».

Για το γεγονός ότι στις τελευταίες ομάδες που εργάστηκε, Νταρουσάφακα, Ολυμπιακό και Κλίβελαντ Καβαλίερς τα πράγματα άλλαξαν στη διάρκεια της σεζόν: «Κάποιος με δοκιμάζει μάλλον. Ήταν καλά για μένα 20 χρόνια και τα τελευταία χρόνια κάποιος με δοκιμάζει. Δεν παραπονιέμαι για τίποτα. Είχα καλή τύχη, έχω προπονήσεις κάποιους από τους καλύτερους παίκτες, έχω δουλέψει στις καλύτερες καταστάσεις, έχω παίξει τελικούς ΝΒΑ, έχω πάρει τίτλους. Και τώρα δουλεύω σε ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία της Ευρώπης. Πρέπει να δώσεις λίγο, για να πάρεις κάτι . Δεν παραπονιέμαι. Είμαι σε καλύτερη κατάσταση από τους περισσότερους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ