LIVE Ενημέρωση: Οι εξελίξεις στο έκτακτο συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ

LIVE Ενημέρωση: Οι εξελίξεις στο έκτακτο συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ

LIVE Ενημέρωση: Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, με τις ομάδες να συνεδριάζουν για το τι μέλλει γενέσθαι στην Basket League, μετά και το εξώδικο που κατέθεσε ο Ολυμπιακός.

Για τέταρτη φορά μέσα σε λίγες ημέρες οι εκπρόσωποι των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ θα μαζευτούν και θα συνεδριάσουν στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ. Το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, με αφορμή το εξώδικο που απέστειλε η ΚΑΕ Ολυμπιακός στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Οι Ερυθρόλευκοι ζητούν την παραίτηση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλου και της Νομικής εκπροσώπου Ελένης Γονιδάκη, λόγω των χειρισμών που έκαναν στα προηγούμενα δύο συμβούλια. Επίσης θέτουν θέμα μη επικύρωσης της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου.

Το «10» βρίσκεται στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ και θα σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις και το παρασκήνιο της συνεδρίασης.

Ο Μάνος Παπαδόπουλος, καθώς έμπαινε στο κτήριο του ΕΣΑΚΕ και στην ερώτηση «τι περιμένουμε σήμερα», απάντησε: «Έναν δικηγόρο να βάλει… τρίποντο. Την επόμενη φορά από τις 7:30 μας βλέπω εδώ».

 

Από την πλευρά του ο Γιώργος Σκινδήλιας, αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κατά την άφιξή του δήλωσε χαρακτηριστικά: «Περιμένουμε να επικρατήσει η λογική».

 

Στον ΕΣΑΚΕ έφτασε και ο ιδιοκτήτης του Προμηθέα Πατρών, Βαγγέλης Λιόλιος.

Παρόντες θα είναι και οι Χρήστος Μπαφές και Γιάννης Ψαρράκης εκπροσωπώντας Ολυμπιακό και Λαύριο αντίστοιχα.

Όπως και ο Σπύρος Μπούμπουρας του Ηφαίστου Λήμνου.

Ξεκίνησε το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ.

Ωστόσο κάθε άλλο παρά απαρατήρητη περνά η απουσία από το εν εξελίξει ΔΣ τόσο του διοικητικού ηγέτη του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, όσο και των ιδιοκτητών του Ολυμπιακού, αδερφών Αγγελόπουλων.

Υπενθυμίζουμε πως σήμερα (18/5) είναι και η ημερομηνία έναρξης των playoffs της Basket League. Ο Προμηθέας Πατρών υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στις 17:00, η ΑΕΚ τον Χολαργό στο ΟΑΚΑ (19:30) και το Περιστέρι τον Ήφαιστο Λήμνου (19:30).

Ωστόσο αν δεν βγει κάποια τελική απόφαση από το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο…

Ανεβαίνουν οι τόνοι με το… καλημέρα στο ΔΣ.

Ο πρόεδρος Βαγγέλης Γαλατσόπουλος διάβασε στην αίθουσα τα αποσπάσματα από το εξώδικο που έστειλε ο Ολυμπιακός και αναφερόταν το όνομά του.

Ακολούθως οι κ. Λιόλιος και Κουτάς καταφέρθηκαν κατά του Ολυμπιακού.

Ο ιδιοκτήτης του Προμηθέα τα είχε με τη στάση του Ολυμπιακού κατηγορώντας την ερυθρόλευκη ΚΑΕ πως πηγαίνει με νομικούς τρόπους να πυρπολήσει τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Έντονη ήταν και η τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΑΕΚ απευθυνόμενος τόσο στον Γιώργο Σκινδήλια του Ολυμπιακού, όσο και στους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού. Τόνισε πως είναι προσβλητικό και εκβιαστικό αυτό που επιχειρούν οι ερυθρόλευκοι, επισημαίνοντας πως η Ένωση δεν έχει θέματα με τη διαιτησία, όπως.

Ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ τα «είχε» και με τους δύο αιώνιους για τους χειρισμούς τους και όχι αποκλειστικά με Ολυμπιακό όπως θέλουν να το παρουσιάσουν κάποια Μέσα.

Σε ανάλογο μήκος κύματος η πλευρά του Ηφαίστου Λήμνου μέσω της οικογένειας Μπούμπουρα δήλωσε:

Ο Σπύρος Μπούμπουρας του Ηφαίστου ανέφερε πως δεν γίνεται να υπάρχει συνεχώς κουβέντα για τον Ολυμπιακό.

Από την μεριά του ο εκπρόσωπος του Περιστερίου τόνισε πως το μπάσκετ έχει μέλλον μόνο… παίζοντας.

Την ίδια ώρα ο Γιάννης Ψαρράκης εκπροσωπώντας το Λαύριο διαφώνησε κάθετα με την προσφυγή του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ, ενώ ο Γουλιέλμος του Αρη δήλωσε αντίθετος με τη λογική των εξώδικων.

Ωστόσο το γενικότερο κλίμα από τους παρευρισκόμενους δεν είναι κατά του Ολυμπιακού. Αναγνωρίζεται στους ερυθρόλευκους ότι δικαίως έχουν παράπονα από τη διαιτησία. Δεν είναι δυνατό όμως να ικανοποιηθεί το αίτημα τους για ξένους διαιτητές σε αναμετρήσεις της Basket League καθώς αντιβαίνει τους υπάρχοντες κανονισμούς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως επίσημη ενημέρωση από τον ΕΣΑΚΕ στους δημοσιογράφους που βρίσκονται έξω από την αίθουσα της συνέλευσης και προσπαθούν να καλύψουν τα τεκταινόμενα.

Βρισκόμαστε δύο περίπου ώρες από την έναρξη του ΔΣ και έχουμε διάλειμμα στη διαδικασία.

Συνεχίζεται κανονικά και πάλι το ΔΣ, με τη μοναδική ενημέρωση επί των εξελίξεων να έρχεται από τους εκπροσώπους Τύπου των ομάδων μιας και η ΕΣΑΚΕ είναι «απούσα».

Είναι χαρακτηριστικό πάντως η κοινή πεποίθηση και θέληση των ομάδων είναι να μην αναβληθεί για κανένα λόγο η διαδικασία των playoffs της Basket League.

Η διαδικασία δείχνει να οδεύει προς την ολοκλήρωσή της.

Η πλευρά του ΠΑΟΚ υποστηρίζει και αυτή με τη σειρά της ότι δεν γίνεται να μην συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα.

Για να συνοψίσουμε, ο Ολυμπιακός ζήτησε την ακύρωση της 26ης αγωνιστικής και κατ’ επέκταση την αναβολή των playoffs, αλλά όλες οι ομάδες είναι αρνητικές στο ενδεχόμενο αυτό και εξέφρασαν την αντίθεσή τους.

Το έκτακτο Διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ έχει τελειώσει.

Βρισκόμαστε λοιπόν εν αναμονή των δηλώσεων των πρωταγωνιστών και των εξελίξεων που θα ακολουθήσουν.

Μείνετε συντονισμένοι στο «10» για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ