ΑΕΚ – Χολαργός: 84-62

ΑΕΚ – Χολαργός: 84-62

Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι δεν απειλήθηκε από τον Χολαργό κερδίζοντας με 84-62

Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη από τον Χολαργό απόψε στο ΟΑΚΑ και έφτασε στην επικράτηση με 84-62 χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα, κάνοντας το 1-0 στη σειρά των πλέι οφ.

Επόμενο παιχνίδι των δυο ομάδων πλέον στον Χολαργό την Τετάρτη με την «Ένωση» να χρειάζεται πλέον μια νίκη για να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και εκμεταλλεύτηκε την απίστευτη αστοχία των παικτών του Χολαργού, οι οποίοι έχαναν καλάθια ακόμα και μόνοι τους κάτω από τη στεφάνη!

Οι Χάντερ, Λαρεντζάκης και Σαντ- Ρος έκαναν πολύ καλή δουλειά ωστόσο και βοήθησαν τους γηπεδούχους να πάρουν μια τεράστια διαφορά (21-6 στο 9’) και να αποκτήσουν τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με τον Χόκινς να αλλάξουν την κατάσταση, αλλά η ΑΕΚ είχε βρει ρυθμό και έφτανε με ευκολία στο καλάθι. Είναι αλήθεια πάντως πως και οι δυο ομάδε ήταν επηρεασμένες από τη διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων και δεν είχαν ρυθμό στο παιχνίδι τους.

Η ΑΕΚ πάντως προηγήθηκε με είκοσι πόντους διαφορά (31-11) στο 12’ με τον Χολαργό να τα έχει… σπάσει και να έχει σοβαρό επιθετικό πρόβλημα.

Από το σημείο εκείνο κι έπειτα η ΑΕΚ έχασε το ρυθμό της, «φρέναρε» με συνέπεια οι φιλοξενούμενοι που στο μεταξύ είχαν αρχίσει να βρίσκουν το δρόμο για το αντίπαλο καλάθι, άρχισαν να μειώνουν (41-27 στο 17’) για να τελειώσει το πρώτο μέρος με 43-30. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «μπλε» είχαν 13/30 δίποντα και 1/10 τρίποντα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο και πάλι η ΑΕΚ είχε την υπεροχή, κρατούσε στα χέρια της το προβάδισμα, έστω κι αν δεν είχε φρεσκάδα στο παιχνίδι της. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι προηγήθηκε με 57-45 στο 27’, καθώς ο Χολαργός με τον Λαβ να βρίσκει κάποιες καλές φάσεις, αλλά και πάλι οι γηπεδούχοι είχαν τη λύση.

Με επιμέρους σκορ 9-2 προηγήθηκε 66-47 και έδειξε και πάλι τα… δόντια της. Στο 32΄εξάλλου ο Γιάνκοβιτς ένοιωσε ενοχλήσεις στη μέση του και αποχώρησε από το παιχνίδι, ενώ είναι αμφίβολος και για το ματς της Τετάρτης.
Με τον Σαντ-Ρος να είναι πολύ καλός σε άμυνα και επίθεση η ΑΕΚ πάντως ανέβασε τη διαφορά στους 21 πόντους (75-54 στο 35’) και έφτασε στην επικράτηση με το τελικό 84-62.

Από την ΑΕΚ καλύτεροι παίκτες ήταν οι Χάντερ (16π), Σαντ- Ρος (15π, 7ρ.) και Λαρεντζάκης (10π, 6ας), ενώ ο Εμπάκουε είχε 10 ριμπάουντ. Από τον Χολαργό προσπάθησαν οι Λαβ (12π.) και Χίκινς (12π.)

Τα δεκάλεπτα: 21-8, 43-30, 63-47, 84-62

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ