Μπάνκι: «Το ελληνικό μπάσκετ δεν αξίζει αυτή την κατάσταση»

Μπάνκι: «Το ελληνικό μπάσκετ δεν αξίζει αυτή την κατάσταση»

Ο προπονητής της ΑΕΚ μίλησε για όλα όσα έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό στην Α1.

Ο Λούκα Μπάνκι σχολίασε την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ και εξήγησε τι είπε στους νέους του παίκτες για το… χάος που επικρατεί.

Ο Ιταλός κόουτς είπε αρχικά στη Συνέντευξη Τύπου: «Ξεκινήσαμε τη σειρά με μία νίκη κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για να ξεκαθαρίσουμε τη σειρά. Θα πρέπει να γνωρίζουμε πως δεν ήταν εύκολη η προετοιμασία και για τις δύο ομάδες. Δεν γνωρίζαμε πότε θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ.

Είχαμε καλή προσέγγιση στα πρώτα λεπτά του αγώνα, χωρίς, όμως, να μπορέσουμε να έχουμε το πλεονέκτημα της διαφοράς των 20 πόντων από την αρχή, γιατί δεν ήμασταν πολύ κυνικοί.

Τα πλέι οφ μας δίνουν την ευκαιρία να επιστρέψουμε στο παρκέ μέσα σε λίγες ημέρες. Θα πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας, γνωρίζοντας πως ο Χολαργός θα έχει διαφορετική αντιμετώπιση. Στο γήπεδό τους παίζουν πολύ καλά».

Για το πως εξήγησε στα δύο νέα παιδιά την κατάσταση: «Δεν έχω ζήσει ξανά κάτι τέτοιο. Ήταν ξεκάθαρος και ο εκνευρισμός των αθλητών μας. Δεν σας κρύβω ότι το να βάλουμε δύο νέα παιδιά στην ομάδα, όπως και το να βελτιώσουμε την κατάσταση του Θίοντορ. Αυτά με βοήθησαν να κρατήσω τη συγκέντρωση της ομάδας. Δεν είναι αυτή η ατμόσφαιρα μιας σειράς».

Για το αν η κατάσταση μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού δημιουργεί μια κακή φήμη για το ελληνικό μπάσκετ στην Ευρώπη: «Φυσικά το πιστεύω. Είχα κι άλλες ευκαιρίες να το πω και το έχω ξαναπεί. Είναι μια χρονιά που ο Αντετοκούνμπο μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα και να βγει MVP.

Η Εθνική Ελλάδος κατάφερε μια σημαντική πρόκριση με παίκτες που είναι προϊόν αυτού του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός πέρασε στα πλέι οφ κι εμείς πλησιάσαμε πολύ κοντά σε ένα Φάιναλ φορ. Το ελληνικό μπάσκετ δεν αξίζει αυτή την κατάσταση, αλλά εγώ δεν αλλάζω την επιλογή μου. Συνεχίζω να πιστεύω πως η Ελλάδα είναι μια μπασκετική χώρα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι περισσότερος σεβασμός»

Για το αν όλα αυτά που συμβαίνουν παίξουν ρόλο στην απόφασή του να συνεχίσει στην ΑΕΚ το καλοκαίρι: «Όλο αυτό που ζούμε είναι μια ενοχλητική κατάσταση. Αυτό που θέλω να υπογραμμίσω είναι πως το παρκέ δείχνει πραγματικά ποιοι έπρεπε να είναι στην 1η και 2η θέση στην κατάταξη. Χάσαμε με πολύ άσχημο τρόπο κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Είμαστε η 3η καλύτερη ομάδα, η μπάλα δεν λέει ψέματα. Αλλά από την στιγμή που είμαστε στην 1η θέση, αυτά που πρέπει να έχουμε είναι η ηρεμία, η ιστορική δύναμη, η συνέχεια και η συνοχή και με αυτά τα στοιχεία το κλαμπ προσπάθησε να αντισταθεί σε ήττες και ατυχίες και στο να χάσουμε κάποιους στόχους που ήταν πολύ σημαντικοί για εμάς. Ανταποκριθήκαμε στις δυσκολίες, είμαστε στεναχωρημένοι για τις ήττες, αλλά ποτέ δεν εγκαταλείψαμε. Είμαι πολύ περήφανος για την ΑΕΚ και την επιλογή που έκαναν το καλοκαίρι. Η κατάσταση ήταν αυτή που περίμενα, η συμπεριφορά των οπαδών μας το ίδιο. Στο παιχνίδι με την Μπάμπεργκ μπορεί να στεναχωρηθήκαμε, αλλά ήμουν περήφανος. Αυτό που περίμενα το βρήκα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ