ΠΑΟΚ – Προμηθέας 68-76

ΠΑΟΚ – Προμηθέας 68-76

Οι Πατρινοι πέρασαν από την Θεσσαλονίκη με σκορ 76-68 και προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση των πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Και η σειρά ολοκληρώθηκε όπως όλοι περίμεναν, με τον Προμηθέα Πάτρας να.. σκουπίζει τον ΠΑΟΚ, επικρατώντας με σκορ 76-68 στο PAOK Sports Arena, ο τελειώνοντας το ζευγάρι με 2-0 νίκες.

Το συγκρότημα του Μάκη Γιατρά πέρασε με αυτόν τον τρόπο στην επόμενη φάση των πλέι οφ και στα ημιτελικά θα δώσει τη μάχη του για ακόμα καλύτερο πλασάρισμα στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Όσο για τον ΠΑΟΚ;

Τώρα αρχίζει ο πραγματικός Γολγοθάς, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να παραπαίει οικονομικά, τα χρέη να είναι δυσβάστακτα και το ιστορικό σωματείο να είναι ένα βήμα πριν τον γκρεμό.

Οι 6 παίκτες που έμειναν στην διάθεση του Παπαθεοδώρου το πάλεψαν για 30 λεπτά, όμως η ποιότητα του Προμηθέα ήταν η αιτία για το τελικό αποτέλεσμα.

Άπαντες στον ΠΑΟΚ ολοκλήρωσαν με… λυγμούς την αναμέτρηση, με την απογοήτευση να είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων στο τελευταίο παιχνίδι της φετινής περιόδου.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Παρότι ο ΠΑΟΚ κατέβηκε με μόλις 6 επαγγελματίες παίκτες, το συγκρότημα του Παπαθεοδώρου ήταν άκρως ανταγωνιστικο στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Το 12-11 ήταν απόδειξη αυτού, με τους γηπεδούχους να στηρίζουν την αντίσταση τους στην αμυντική τους λειτουργία και την κακή επιθετική ημέρα του Προμηθέα.

Οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά, αλλά ο Φιλ Γκος βοήθησε για το 17-14, με το δεκάλεπτο να τελειώνει στο 19-17 με τον ΠΑΟΚ να κάνει τεράστια προσπάθεια για να κρατηθεί μπροστά στο σκορ.

Το ίδιο ντέρμπι εξελίχθηκε και στην αρχή της δεύτερης περιόδου, όπου στα τέσσερα πρώτα λεπτά του είχαμε μόλις έξι πόντους, με το σκορ να είναι στο 21-21 στην PAOK Sports Arena.

Ο Τσοχλας έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, σε ενα ματς κακοποίηση του μπάσκετ με τις δύο ομάδες να χάνουν το ένα καλάθι μετά το άλλο. Ο Γκος σκόραρε και πάλι για το 31-26, ο Λίποβι μείωσε και ο Κασελάκης πέτυχε το 33-31.

Το 37-35 ήταν το σκορ του ημιχρόνου με τον Μάκη Γιατρά να τα έχει με τους παίκτες του που έκαναν αγγαρεία και δεν ήταν σοβαροί κατά τον προπονητή τους.

Μάλλον οι φωνές ως ένα σημείο είχαν αποτέλεσμα αφού ο Λιποβι πρωτοστάτησε για να ξεφύγει ο Προμηθέας με 5 πόντους στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου (37-42) με ένα 7-0 των Πατρινών.

Με το καλάθι του Παρκς το ματς έφτασε στο 41-46, όμως ο ΠΑΟΚ δεν το παράτησε. Μάλιστα έβαλε μπροστά τις… μηχανές του και με το πρώτο τρίποντο του μετα από 15 αποτυχημένες προσπάθειες πέρασε στην τελευταία περίοδο με το υπέρ του 50-48.

Τζέφερσον και Χολ πρόσφεραν θέαμα για το 52-52 και ο Προμηθέας με ένα 4-0 σερί ανάγκασε σε ταιμ άουτ τον Παπαθεοδώρου. Επιστρέφοντας ο Γκίκας έδωσε αέρα εφτά πόντων στην ομάδα του με ένα τρίποντο (52-59)με τον ΠΑΟΚ να δείχνει πως μένει από δυνάμεις.

Αυτό το ξέσπασμα των Πατρινών έφερε γρήγορα το παιχνίδι στο 57-68 από διποντο του Κασελάκη, ο όποιος έκανε και το 59-70 σε ένα ματς που οδευε για το τέλος του.
Ο Παπαθεοδώρου έβαλε και τους πιτσιρικαδες του στο παρκέ, με τον Προμηθέα να περνάει στα ημιτελικά των πλέι οφ.

Δεκάλεπτα: 19-17, 37-35, 50-48, 68-76

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ