Ανάλυση: Γιατί ο Χολαργός κατατρόπωσε την ΑΕΚ (vid)

Ανάλυση: Γιατί ο Χολαργός κατατρόπωσε την ΑΕΚ (vid)

Με τέτοια απόδοση στα μετόπισθεν, η Ένωση δεν μπορούσε να διεκδικήσει τίποτα περισσότερο.

Η πρώτη έκπληξη μεγατόνων στα φετινά playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ είναι γεγονός, με τον μαχητικό Χολαργό να διασύρει εντός έδρας την εμφανώς ανέτοιμη ΑΕΚ και να ισοφαρίζει τη σειρά σε 1-1. Την ώρα που στα θεσμικά όργανα της λίγκας (ΕΣΑΚΕ, ΚΕΔ) επικρατεί κυριολεκτικά ο κακός χαμός, τα αγωνιστικά τμήματα των διάφορων συλλόγων είναι αναγκασμένα να συνεχίσουν να αγωνίζονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Η προαναφερθείσα κατάσταση επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τους μπασκετμπολίστες, καθώς δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα φέρει η επόμενη ημέρα. Η αβεβαιότητα κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα και η φετινή postseason, κινδυνεύει να εξελιχθεί σε πραγματική παρωδία. Το πάζλ συμπληρώνεται με την προσωρινή διακοπή εξαιτίας των «διαβουλεύσεων», η οποία επηρέασε αρνητικά τον ρυθμό των ομάδων. Τίποτα δεν λειτουργεί σωστά σε αυτή τη χώρα.

Όλα αυτά φυσικά δεν αποτελούν δικαιολογία για τους Κιτρινόμαυρους, οι οποίοι πραγματοποίησαν μια άθλια εμφάνιση και νικήθηκαν κατά κράτος από τους γηπεδούχους. Η Ένωση προσέγγισε εντελώς λάθος πνευματικά το παιχνίδι, πιστεύοντας ότι θα κατακτήσει ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα, χωρίς ουσιαστικά τη παραμικρή προσπάθεια. Για να καταλάβετε το μέγεθος της αποτυχίας, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ οι Αμερικανοί του Χολαργού είχαν ήδη «κλείσει» αεροπορικά εισιτήρια για την Παρασκευή, θεωρώντας δεδομένο τον αποκλεισμό της ομάδα τους. Φυσικά τα πράγματα εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά.

Το σημείο που έκρινε τον αγώνα, ήταν κατά τη γνώμη η απαράδεκτη συμπεριφορά της ΑΕΚ στα μετόπισθεν. Ανύπαρκτες ή καθυστερημένες περιστροφές, παντελής έλλειψη επικοινωνία, χαμηλά επίπεδα ενέργειας. Οι προπονητές συνηθίζουν να αναφέρουν, ότι η άμυνα είναι πρώτα από όλα θέμα διάθεσης. Προφανώς Ο Luca Bianchi έχει να συζητήσει πολλά με τους παίκτες του.

Σε όλα τα παραπάνω στιγμιότυπα, οι απροθυμία των φιλοξενούμενων στην άμυνα φαίνεται με γυμνό μάτι. Κανείς δεν μπαίνει στο κόπο να δώσει βάθος στην άμυνα ή να ακολουθήσει την κίνηση του προσωπικού του αντιπάλου. Ειδικά ο τρόπος με τον οποίο ο York «κολλάει» στο αρχικό screen, αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή.

Η ραθυμία και η μαλθακότητα στις διεκδικούμενες μπάλες ήταν ώρες ώρες ενοχλητική. Εδώ μετά το άστοχο τρίποντο στον αιφνιδιασμό, ο Χολαργός επανακτά πολύ εύκολα τη κατοχή της μπάλας μέσω του επιθετικού rebound. Στη συνέχεια η ασυνεννοησία της πίσω γραμμής, οδηγεί σε ένα από τα πολλά εύκολα lay ups της αναμέτρησης. Αμέσως μετά οι γηπεδούχοι διαβάζουν σωστά το miss match στο χαμηλό Post και κατορθώνουν να σκοράρουν ξανά, υπό την χαλαρή επιτήρηση δύο Κιτρινόμαυρων οι οποίοι δεν «ψήνονται» να βοηθήσουν τον συμπαίκτη τους.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι συμβαίνει στα αποδυτήρια των οργανισμών, όμως αυτή η εμφάνιση σίγουρα δεν συνάδει ούτε με την ποιότητα της ΑΕΚ, ούτε με τις φιλοδοξίες της για διάκριση στο ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ