Η πιθανή… αναβίωση του 2005, ο επικίνδυνος Προμηθέας και το Περιστέρι από τα παλιά (pics)

Η πιθανή… αναβίωση του 2005, ο επικίνδυνος Προμηθέας και το Περιστέρι από τα παλιά (pics)

Η ΑΕΚ έχει την μεγάλη ευκαιρία για επιστροφή στους τελικούς της Basket League μετά από 14 χρόνια αλλά μόνο εύκολο δεν θα είναι κόντρα στον εξαιρετικό Προμηθέα. Το Περιστέρι που ξυπνάει μνήμες και ο συνήθης ύποπτος Παναθηναϊκός στην σκιά όσων συμβαίνουν και πλήττουν το ελληνικό μπάσκετ το τελευταίο διάστημα.

Η απροσδόκητα δύσκολη πρόκριση της ΑΕΚ επί του Χολαργού και η επικράτηση του Περιστερίου κόντρα στον Ήφαιστο, συμπλήρωσαν το παζλ των ημιτελικών της Basket League από το οποίο ξεχωρίζει η απουσία του Ολυμπιακού μετά από 14 χρόνια και τη σεζόν 2004-2005.

Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Προμηθέας και Περιστέρι, συνθέτουν την τετράδα των ημιτελικών του φετινού πρωταθλήματος που βέβαια έχει σημαδευτεί από τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού και τα όσα κλονίζουν συθέμελα το ελληνικό μπάσκετ. Με αυτά όμως, δεν θα ασχοληθούμε τώρα.

Ενα από τα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που πρέπει να σταθούμε όσον αφορά στις τέσσερις ομάδες, είναι η μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάζεται στην ΑΕΚ για να δώσει το παρόν ξανά σε τελικούς της Basket League. Ήταν η σεζόν 2004-2005 όταν η Ένωση βρέθηκε εκεί για τελευταία φορά και ηττήθηκε με 3-1 από τον Παναθηναϊκό ο οποίος έκτοτε και για 13 συναπτά έτη, βρισκόταν αντιμέτωπος στους τελικούς με τον Ολυμπιακό, κάτι που δεν θα συμβεί φέτος.

Για να βρεθεί όμως η ΑΕΚ εκεί, θα πρέπει να προσπεράσει το εμπόδιο του πολύ καλού Προμηθέα, που μόνο εύκολο εμπόδιο δεν θα είναι. Όχι μόνο γιατί οι «κιτρινόμαυροι» δεν βρίσκονται και στα καλύτερά τους αλλά και γιατί η ομάδα του Μάκη Γιατρά, δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα, κάτι που έδειξε και με την παρουσία της στο BCL. Ο Προμηθέας μάλιστα είναι για δεύτερη σερί χρονιά στα ημιτελικά και φέτος του παρουσιάζεται η ευκαιρία να είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικός.

Στο άλλο ζευγάρι, για τον Παναθηναϊκό που θα αντιμετωπίσει το Περιστέρι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οι «πράσινοι» μετά και τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού είναι το απόλυτο φαβορί όχι φυσικά μόνο για την 17η σερί πρόκρισή τους στους τελικούς (ΑΕΚ – Ολυμπιακός τη σεζόν 2001-2002, η τελευταία φορά που απουσίασαν) αλλά και για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος. Οτιδήποτε λιγότερο, δεν συζητάμε ότι θα συνιστά αποτυχία μεγατόνων.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, δεν είναι πρωτάρα σε ημιτελικούς. Την σεζόν 2000-2001 είχαν αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό και ηττήθηκαν με 2-0 στη σειρά, τερματίζοντας τελικά στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος που είναι και η κορυφαία στην ιστορία τους. Στην κανονική διάρκεια της ίδιας χρονιάς μάλιστα, οι «κυανοκίτρινοι» τερμάτισαν δεύτεροι σε ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό.

Το Περιστέρι είναι και η μοναδική ομάδα που έχει νικήσει φέτος το «τριφύλλι» στο πρωτάθλημα, με 80-72 και σε συνδυασμό με την παρουσία του Πεδουλάκη στον πάγκο, δεν σου αφήνει περιθώριο να το υποτιμήσεις.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ