Προμηθέας Πατρών – ΑΕΚ 74-65

Προμηθέας Πατρών – ΑΕΚ 74-65

Με σούπερ Χολ, ο Προμηθέας επικράτησε σε ένα άκρως ανταγωνιστικό ματς της ΑΕΚ με 74-65 και έκανε το 1-1 στη σειρά των ημιτελικών της Basket League.

Το είπε και το έκανε ο Μάκης Γιατράς! Ο Προμηθέας επικράτησε με 74-65 της ΑΕΚ στον δεύτερο ημιτελικό στην Πάτρα και ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1, κάτι το οποίο είχε υποστήριξε ότι θα συμβεί ο προπονητής του, μετά τον επεισοδιακό πρώτο αγώνα στο ΟΑΚΑ.

Η Ένωση ήταν ανταγωνιστική στο Τοφαλος, όμως έπεσε μπροστά σε έναν τρομερό και φοβερό Χολ, ο οποίος όταν πήρε μπρος δεν πιανόταν ούτε με λάσο. Ο Αμερικανός γκαρντ του Προμηθέα έφτασε στους 19 πόντους με 5/6 τρίποντα, οντας και ο παίκτης που σήμανε την αντεπίθεση των Πατρινών όταν η ΑΕΚ πλησίασε στο σκορ.

Η σειρά μεταφέρεται στις 3 του μηνός στο ΟΑΚΑ με το 1-1 να αποδεικνύει ότι έχει αρκετό δρόμο μπροστά της.

Η εξέλιξη του αγώνα

Με τον Χαντερ να κυριαρχεί στις ρακέτες η ΑΕΚ πέρασε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με 4 πόντους (4-8). Οι άμυνες αλλά και η αστοχία είναι κυρίαρχο λόγο στη συνέχεια για τις δύο ομάδες, με το μοτίβο του παιχνιδιού να μην αλλάζει και το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει στο 11-13, με τους φιλοξενούμενους να έχουν λίγο καλύτερη εικόνα από τους Πατρινούς.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου ο Προμηθέας έδειξε να ξυπνάει. Παρά το 11-15 λοιπόν οι παίκτες του Γιατρά έτρεξαν ένα 8-0 σερί παίρνοντας τα ηνία της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι πέρασαν με 22-18, αλλά η αντίδραση της ΑΕΚ ήταν άμεση. Έσφιξε την άμυνα της και με τους Γιορκ και Σακοτα να προσφέρουν λύσεις έτρεξε από την μεριά της ένα 9-0 για το +5 (22-27) του συγκροτήματος του Μπάνκι. Η πίεση παρέμεινε και τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου το σκορ έφτασε στο 29-34 στο Τοφαλος. Ο Χολ με τρίποντο μείωσε στους 2, με τον Προμηθέα να ισορροπεί και πάλι το ματς στο 34-34.

Ο Ελις από τις βολές έδωσε προβάδισμα στους Πατρινούς, με το 36-34 να είναι το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.
Χέρι χέρι πάντως μπήκαν οι αντίπαλοι και στο τρίτο δεκάλεπτο. Μετά από μία ακόμα ισοπαλία (41-41), ο Σαντ Ρος ήταν αιτία για να προηγηθεί ξανά η ομάδα του Μπάνκι.

Το ίδιο έκανε και με τη σειρά του ο Λαρεντζάκης με ένα λέι απ, με τον Κασελακη να πετυχαίνει ένα τρίποντο για το 50-48 του Προμηθέα. Το δίποντο του Μπράουν έδωσε αέρα 4 πόντων στην ομάδα του, με τους γηπεδούχους εν μέσω ενθουσιασμού απο το κοινό τους να ξεφεύγουν με 55-48, ένα λεπτό πριν το πέρας της περιόδου.

Προμηθέας και ΑΕΚ μπήκαν στο παρκέ με το σκορ στο 57-49, το συγκρότημα του Γιατρά πίεσε κι άλλο και με τον Παρκς προσπέρασε με 11 πόντους (60-49). Ο Κατσίβελης έδωσε αέρα 13 πόντων στους Πατρινούς αλλά η ΑΕΚ όχι απλά δεν τα παράτησε αλλά πλησίασε στους τέσσερις με αντεπίθεση.

Θίοντορ και Σαντ Ρος βοήθησαν για να φτάσει το ματς στο 65-61 με ένα επιμέρους 12-5, η ΑΕΚ θέλοντας να φτάσει κι άλλο αναλώθηκε σε προσπάθειες από τα 6.75μ με αποτέλεσμα να… ξεμπλοκάρει για τα καλά ο Χολ. Ο Αμερικανός πήρε το… όπλο του και με 5 πόντους μαχαιριές έστειλε το ματς στο 72-62 με 1:10 για το τέλος.

Όπως το είχε πει ο Γιατράς μετά το ματς στο ΟΑΚΑ. Και νίκησε ο Προμηθέας την ΑΕΚ, και ισοφάρισε τη σειρά και θα παλέψει για το… μπρέικ στην Αθήνα σε μια σειρά που έχει ακόμα μπόλικο ζουμί μέχρι το τέλος της.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ