Συγκλονίζει ο Γιάνκοβιτς: «Μετά τον θάνατο του πατέρα μου βρέθηκα στο απόλυτο σκοτάδι»

Συγκλονίζει ο Γιάνκοβιτς: «Μετά τον θάνατο του πατέρα μου βρέθηκα στο απόλυτο σκοτάδι»

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ, ενώ μίλησε και για το πώς βίωσε τον θάνατο του πατέρα του, λέγοντας ατάκες που θα συζητηθούν.

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, στα 29 του βρέθηκε να αγωνίζεται για τον Χολαργό τη σεζόν που μόλις τελείωσε. Είναι ένας παίκτης με εμπειρίες από τα περάσματά του από Πανιώνιο, Παναθηναϊκό και Άρη, αλλά δοκίμασε και στο εξωτερικό αγωνιζόμενος με τις Ανδόρα και Βαλένθια.

Εκτός όλων αυτών, έχει ζήσει δύσκολες καταστάσεις στη προσωπική του ζωή με αποκορύφωμα τον τραυματισμό του πατέρα του, Μπόμπαν Γιάνκοβιτς, που στιγμάτισε το ελληνικό μπάσκετ των 90s.

Για όλα αυτά μίλησε στο περιοδικό Esquire, αναφερόμενος αρχικά στο πως βλέπει την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ:

«Σαν άνθρωπος δεν γουστάρω ούτε τις υπόγειες τακτικές ούτε εκείνους που κάνουν τους ρουφιάνους. Υπάρχουν παίκτες που επιζούν με το πώς έπαιζαν στο παρελθόν κι άλλοι που επιζούν πουλώντας «οπαδιλίκι». Στο δικό μου μυαλό είναι ξεκάθαρα αυτά τα πράγματα»,

Ενώ για το αν θα προέτρεπε το παιδί του να ασχοληθεί με το μπάσκετ τόνισε:

«Εσύ θα το άφηνες να πλησιάσει; Σε έναν τόπο που έχεις να παίξεις αγώνα 12 και 13 μέρες, όταν ουσιαστικά δεν γνωρίζεις που και πότε θα αγωνιστείς, όταν μετά τα τελευταία συμβάντα η προσέλευση του κόσμου είναι από μικρή έως γελοία στους περισσότερους αγώνες;».

Η συζήτηση δεν θα μπορούσε να μην πάει και στον πατέρα του Βλάντο, Μπόμπαν Γιάνκοβιτς:

«Εκείνη την ημέρα το σοκ ήταν τεράστιο, σαν να μου τράβηξαν τη γη κάτω από τα πόδια. Για δύο εβδομάδες ένιωθα το απόλυτο σκοτάδι. Θα σου πω την αλήθεια: Είναι η μόνη κηδεία που έχω πάει στη ζωή μου. Υπήρξαν κηδείες αγαπημένων μου προσώπων που δεν κατάφερα να πάω, δεν το αντέχει ο οργανισμός μου». Έχω φάει πολλές μούντζες στη ζωή μου. Χωρίς εκείνο το χαστούκι που δέχθηκα τότε, δεν θα ήμουν αυτός που είμαι σήμερα».

Τέλος, διεθνής με την Ελλάδα σμολ φόργουορντ δήλωσε σχετικά με τα μελλοντικά του σχέδια:

«Θέλω να ανοίξω μία ακαδημία μπάσκετ. Να μεταδώσω τα μαθήματα που πήρα στη ζωή μου στα μικρά παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ