ΑΕΚ – Προμηθέας Πατρών 88-60

ΑΕΚ – Προμηθέας Πατρών 88-60

Με τον Γκέιμπ Γιορκ να τα βάζει από παντού και τον Προμηθέα να κάνει 25 (!!!) λάθη η ΑΕΚ επικράτησε των Πατρινών με 88-60 και έκανε το 2-1 στη σειρά των ημιτελικών της Basket League.

Όταν κλείνεις ένα δεκάλεπτο έχοντας πετύχει 38 πόντους και δεχτεί μόλις 15, ο αντίπαλός σου δεν δικαιούται να μιλάει. Ειδικά όταν πίστευε ότι έχει την ικανότητα να σε νικήσει στην έδρα σου. Η ΑΕΚ κατάφερε αυτό που αναλύσαμε στην αρχή του κειμένου μας απέναντι στον Προμηθέα στο τρίτο δεκάλεπτο και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Πατρινούς τους οποίους διέσυρε στο ΟΑΚΑ με το ευρύ 88-60, στον τρίτο ημιτελικό στη σειρά.

Οι παίκτες του Γιατρά απλά… εξαφανίστηκαν από τους γηπεδούχους, η ενέργεια της ΑΕΚ ήταν αυτή που θα ήθελε ο Μπάνκι και σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια και με τον Γκέιμπ Γιόργκ σε τέτοια βραδιά (23 πόντοι με 4/5 δίποντα και 5/8 τρίποντα), ο Ιταλός κόουτς μπορεί να ατενίζει το μέλλον με τεράστια αισιοδοξία.

Η ΑΕΚ έκανε το 2-1 στη σειρά, η οποία τώρα μεταφέρεται στην Πάτρα, με τον Προμηθέα να αναζητά την αντίδραση, για να… ξεπλύνει την ντροπή αυτή της κάκιστης εμφάνισης στο ΟΑΚΑ.

Η εξέλιξη

Η ΑΕΚ πέρασε δυνατά στο ματς με τον Γιόρκ, τα δύο τρίποντά του δεν ανησύχησαν τον Προμηθέα πάντως αφού γρήγορα το παιχνίδι ήρθε στα ίσα (6-6). Οι γηπεδούχοι πίεσαν, ο Χάντερ ήταν θετικός στις δύο μεριές του παρκέ και ο Θίοντορ ήταν η βασική αιτία για το 7-0 σερί και το 13-6. Ο Προμηθέας ακολούθησε με ένα 5-0 ελέω Μπράουν, με την Ένωση να παραμείνει συγκεντρωμένη και τον Γιόρκ να ολοκληρώνει την πρώτη περίοδο, πετυχαίνοντας το λέι απ για το 19-11.

Ο Ξανθόπουλος την οργάνωσε σωστά στο δεύτερο δεκάλεπτο και με παιχνίδι στο ποστ και πάσες προς τη ρακέτα, οδήγησε την ομάδα του στο +12 (23-11). Ο Προμηθέας πάλεψε να βρει λύσεις, ο Χολ πέτυχε ένα ακόμα τρίποντο στην εν Ελλάδι καριέρα του (25-17) για να αντιδράσει εκ νέου η ΑΕΚ και με 6-0 σερί να φτάσει τη διαφορά στους 14 πόντους (31-17). Ο Προμηθέας είχε επιθετικό πρόβλημα, η απόσταση δύσκολα έπεσε κάτω από τους δέκα, με τους γηπεδούχους να δείχνουν έτοιμοι για το 2-1 στη σειρά.

Πάντως ο Κατσίβελης μείωσε σε 34-27 με ένα του τρίποντο, ο Σαντ Ρος με ένα απίστευτο δίποντο διαμόρφωσε το 36-27, σκορ που ήταν και το τελικό του ημιχρόνου.

Επιστρέφοντας στο ματς, ο Τζέιμς βοήθησε την ΑΕΚ για να εκτοξεύσει και πάλι τη διαφορά στους 14 (41-27). Χολ από την μία και Ελις από την άλλη έφεραν το 43-32, όμως ένα νέο 4-0 σερί των γηπεδούχων οδήγησαν σε αναγκαίο τάιμ άουτ τον Μάκη Γιατρά. και μάλλον αυτό το τάιμ άουτ δεν ξύπνησε ποτέ τους Πατρινούς. Η ΑΕΚ αρχικά έφτασε την απόσταση στους 21 πόντους με τον Γιόρκ να… οργιάζει (55-34). Ο Χάντερ πραγματοποίησε το 57-34, αλλά και το 60-34, με τον Γιόρκ να συνεχίζει το βιολί του και με ένα ακόμα τρίποντο να γράφει το 65-37!

Ο Τζέιμς έστειλε το παιχνίδι στους 30 (67-37), με τον Προμηθέα να θέλει να αντιδράσει αλλά να μην μπορεί. Δεν έλεγε τίποτα το 69-42 Τσαϊρέλη, αφού δύο βολές του Σάκοτα και ένα τρίποντο πίσω από το κέντρο, έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 74-42, κάνοντας διαδικαστικά τα επόμενα λεπτά στο ΟΑΚΑ.

Η Ένωση προερχόμενη από το απίστευτο 38-15 του προηγούμενου δεκαλέπτου, είχε απλά να διαχειριστεί αυτήν την διαφορά. Ο Γιόρκ δεν είχε αντίπαλο και παρά την προσπάθεια του Προμηθέα για να ανάκαμψη, πέτυχε το 78-49, για να τον ακολουθήσει ο Σάκοτα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε δύο σερί λάθη των φιλοξενούμενων για το +34 (85-51). Η διαφορά έμεινε σε αυτές τις παρυφές, το ματς ήταν απλά προς το τέλος του, με τον Μάκη Γιατρά να βλέπει τους παίκτες του να αδυνατούν να αντιδράσουν έστω για την υστεροφημία τους.

Ο Μπάνκι πέρασε στο παρκέ τα… πιτσιρίκια του, οι φιλοξενούμενοι υπέπεσαν στο 22ο λάθος τους, με το 88-60 να αποτυπώνει την πλήρη αλήθεια για την εμφάνιση των δύο ομάδων στο παρκέ.

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 17-16, 38-15, 14-18

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Περισσότερα σε λίγο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ