Τα επόμενα βήματα μέχρι να μπει η ΑΕΚ στο νέο της σπίτι

Τα επόμενα βήματα μέχρι να μπει η ΑΕΚ στο νέο της σπίτι

Στην τελική ευθεία η παραχώρηση του κλειστού των Λιοσίων στην ΑΕΚ μετά και τη συνάντηση Αγγελόπουλου-Βασιλειάδη ωστόσο υπάρχουν ακόμη ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν.

Ευχάριστα νέα προέκυψαν από τη χθεσινή συνάντηση του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκη Αγγελόπουλου με τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη σχετικά με την παραχώρηση του κλειστού των Λιοσίων στην Ένωση.

Θέμα χρόνου είναι πλέον οι οριστικές υπογραφές μεταξύ των δύο πλευρών ωστόσο για να μπει η ΑΕΚ στο νέο της σπίτι, υπάρχουν ακόμη κάποια ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν.

Μετά την παραχώρηση της κυριότητας της εγκατάστασης από την Εταιρεία Αξιοποίησης Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), όπου ανήκε, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με την σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε πριν από μερικές μέρες από τη Βουλή αυτό που μένει είναι να εκδοθεί η υπουργική απόφαση και να δημοσιευθεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Στη συνέχεια θα περάσει στον οργανισμό του ΣΕΦ, το οποίο θα το παραχωρήσει με μακροχρόνια μίσθωση στην «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ κάτι που δεν αναμένεται να είναι χρονοβόρο.

Από κει και πέρα για να υπογραφεί η παραχώρηση της χρήσης του κλειστού θα πρέπει πρώτα να ρυθμιστούν όλα τα χρέη που έχει η εγκατάσταση των Άνω Λιοσίων κάτι για το οποίο είναι υπεύθυνη η ΕΤΑΔ, στην οποία ανήκε μέχρι πρότινος η εγκατάσταση. Εδώ υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρξει καθυστέρηση καθώς είναι στη μέση το ελληνικό δημόσιο.

Επίσης η ολοκλήρωση της μελέτης του έργου από την Dimand που έχει αναλάβει και την «Αγιά Σοφιά είναι μια διαδικασία που θα πάρει κάποιον χρόνο, στην ΑΕΚ όμως, όπως δήλωσε και χθες μετά τη συνάντηση με τον Βασιλειάδη ο Μάκης Αγγελόπουλος, αισιοδοξούν ότι αν όχι με το ξεκίνημα της νέας σεζόν, αρχές του 2020, θα μπουν στο νέο τους γήπεδο.

Ετσι μετά την ποδοσφαιρική ΑΕΚ και η μπασκετική θα βρει τη δική της μόνιμη στέγη και θα λύσει το μόνιμο πρόβλημά της, που ήταν και από τους βασικούς στόχους του ιδιοκτήτη της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ από τη μέρα που ανέλαβε την ομάδα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ