ΑΕΚ: Τελειώνει ο Μπάνκι, φαβορί ο Παπαθεοδώρου

ΑΕΚ: Τελειώνει ο Μπάνκι, φαβορί ο Παπαθεοδώρου

Ο Λούκα Μπάνκι απέτυχε να οδηγήσει την ΑΕΚ στην εκπλήρωση οποιουδήποτε στόχου της και αποχωρεί. Παπαθεοδώρου θέλει ο Αγγελόπουλος.

Η ΑΕΚ γνώρισε μία από τις χειρότερες ήττες στη σύγχρονη ιστορία της στο μπάσκετ. Η επικράτηση του Προμηθέα μπορεί να είναι μια εξαιρετικά θετική είδηση για το ελληνικό μπάσκετ και να πανηγυρίζεται (δίκαια) από τους Πατρινούς, αλλά για την ΑΕΚ αποτελεί μια μεγάλη κυλίδα. Αλλά και μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για έναν τελικό πρωταθλήματος, μετά από πολλά χρόνια (2005). Με τον Λούκα Μπάνκι, βεβαίως, να αποτελεί τον βασικό υπαίτιο της αποτυχίας.

Ο Ιταλός τεχνικός έλαβε εμπιστοσύνη από τη διοίκηση της ΑΕΚ. Διαχειρίστηκε το τρίτο μεγαλύτερο μπάτζετ της κατηγορίας, πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά απέτυχε με κρότο. Με εξαίρεση την κατάκτηση του Διηπειρωτικού στη Βραζιλία (που ουσιαστικά έριξε στάχτη στα μάτια της προπονητικής του αδυναμίας), απέτυχε και στο Champions League (εύκολος αποκλεισμός από την Μπάμπεργκ), αλλά και στο Κύπελλο, όπου η ΑΕΚ ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ τον χιλιάδων προβλημάτων.

Πλέον, είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι οι δρόμοι του Μπάνκι με την ΑΕΚ θα χωρίσουν. Το συμβόλαιο ήταν εξ αρχής 1+1 και ο δεύτερος χρόνος δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί. Με τον Ιταλό να αποτελεί σύντομα παρελθόν. Εκτός εξαιρετικά συγκλονιστικού απροόπτου.

Εξάλλου, ήδη ο Μάκης Αγγελόπουλος έχει «δείξει» τον προπονητή στον οποίο θέλει να δώσει τα κλειδιά της ομάδας του για την επόμενη χρονιά. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ηλία Παπαθεοδώρου. Τον πρώην, πλεόν, προπονητή του ΠΑΟΚ, που είχε απασχολήσει και πέρυσι την Ενωση, πριν επέλθει η τελική συμφωνία με τον Μπάνκι. Και όλα δείχνουν ότι αυτός θα είναι ο εκλεκτός για την επόμενη ημέρα.

Αποφάσεις, πάντως, θα παρθούν από τη Δευτέρα. Οταν ο Μάκης Αγγελόπουλος και οι συνεργάτες του θα ηρεμήσουν και θα κάνουν μια πιο ψυχραιμη ανάλυση του τι συνέβη φέτος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ