Παναθηναϊκή εφεύρεση: πρωτάθλημα το… 1921!

Παναθηναϊκή εφεύρεση: πρωτάθλημα το… 1921!

Τα πρωταθλήματα του Παναθηναϊκού πριν τον αποψινό τελικό ήταν 36, όπως αναφέρει και ο ΕΣΑΚΕ, αλλά σύμφωνα με τους Πράσινους ήταν 37, με αποτέλεσμα πλέον να γίνεται λόγος για 38... Πώς προέκυψε αυτό; Ανακαλύφθηκε ένα πρωτάθλημα το...1921.

Ο Παναθηναϊκός πριν τον τελικό κόντρα στον Προμηθέα στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Παρασκευής (14/06) μετρούσε 36 Πρωταθλήματα Ελλάδας, κάτι που ανέφερε και η διοργανώτρια αρχή στην σχετική λίστα στην ιστοσελίδα της. Σύμφωνα με τους Πράσινους, όμως, η ομάδα είχε 37 τρόπαια και πλέον 38.  Πως συνέβη αυτό; Οι Πράσινοι ανακάλυψαν έναν τίτλο την σεζόν 1920-1921!

Προκύπτει εδώ όμως ένα δομικό πρόβλημα! Το πρώτο πρωτάθλημα Ελλάδας διεξήχθη την σεζόν 1927-1928 και τον τίτλο τότε τον κατέκτησε ο Ηρακλής. Πως λοιπόν ο Παναθηναϊκός έχει προσθέσει στο παλμαρέ του έναν τίτλο, σε ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα, το οποίο δεν έγινε ποτέ;

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, για το πρωτάθλημα του 1921 αναφέρονται τα εξής: «Τον πρώτο του τίτλο πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός το 1921 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που διοργάνωσε η ΧΑΝ στο Παναθηναϊκό Στάδιο με τη συμμετοχή συνολικά τεσσάρων ομάδων. Η σύνθεση της πρωταθλήτριας ομάδας: Γιώργος Καλαφάτης, Απόστολος Νικολαϊδης, Λουκάς Πανουργιάς, Γιάννης Σταυρόπουλος και Λεωνίδας Καλογερόπουλος».

Υπάρχει εν γένει μια… σύγχυση

Στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αναφέρουν πως το πρωτάθλημα του 2014 ήταν το 34ο. Ορθώς!

To 2017 πήραν το 35ο και το 2018 κατέκτησαν το 36ο. Τώρα πως ξαφνικά έφτασαν στα 38, προσθέτοντας στις συνολικές κατακτήσεις ένα έξτρα πρωτάθλημα, είναι απορίας άξιο…

Στις κάτωθεν εικόνες θα βρείτε και τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία για την άνωθεν ιστορία.

Οι ίδιοι οι Πράσινοι, αναφέρουν ότι  το 2014 πήραν το πρωτάθλημα υπ’ αριθμόν 34. Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια πήρε δύο σερί τίτλους (2015, 2016) και όταν μετά επέστρεψε στις κατακτήσεις ο Παναθηναϊκός, το 2017, αναφέρουν πως ήταν το 36ο τους τρόπαιο διοργάνωση.

Με το 35ο τι έγινε ;

Η ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ αναφέρει τα εξής:

Η wikipedia για το ελληνικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης αναφέρει τα εξής:

Η ιστοσελίδα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει τα κάτωθεν:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ