Ο Πιτίνο, η κληρονομιά κι ο Αργύρης

Ο Πιτίνο, η κληρονομιά κι ο Αργύρης

Ο Παναθηναϊκός θα εξαντλήσει τα περιθώρια να κρατήσει τον 66χρονο προπονητή για να φτιάξει νέα ομάδα.

Η σεζόν τελείωσε, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το νταμπλ, αλλά δεν προλαβαίνει ούτε να χαρεί, ούτε να πανηγυρίσει.

Τα ερωτήματα για την «επόμενη ημέρα» είναι πολλά και έχουν ήδη τεθεί πολύ πριν τελειώσουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Το κυρίαρχο και βασικό ερώτημα λοιπόν, αυτό από το οποίο ξεκινούν τα πάντα είναι εκείνο του προπονητή. Η παραμονή του Ρικ Πιτίνο είναι ασφαλώς απαραίτητη προϋπόθεση για να αρχίσουν οι πράσινοι να χτίσουν τη νέα ομάδα που οραματίζονται.

Είναι όμως ένα πολύ δύσκολο πρότζεκτ διότι απλά δεν είναι στο χέρι του να μπορέσει να τον κρατήσει. Ο «fabulous Rick» είναι ένα τεράστιο μέγεθος, ένας απαιτητικός προπονητής, όχι τόσο για τις δικές του απολαβές, όσο για τις συνθήκες μέσα στις οποίες θέλει να δουλεύει.

Μπροστά από το πρόσωπο του καλοκάγαθου, πλακατζή, πανέξυπνου Αμερικανού με τα επιμελώς βαμμένα μαλλιά κρύβεται ένας απίστευτα ανταγωνιστικός, σκληρός στα όρια του αυταρχικού τύπος που πεθαίνει να κερδίσει ακόμα και στο οικογενειακό διπλό στην προπόνηση.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα εξαντλήσει τις πιθανότητες να κάνει την υπέρβαση και κρατήσει τον Πιτίνο, αλλά μόνο εύκολο δεν είναι. Σύμμαχος του Παναθηναϊκού είναι το γεγονός ότι ο Αμερικανός τεχνικός δεν έχει στα χέρια του κάποια πρόταση από τις ΗΠΑ.

Στο ΝΒΑ όλες οι θέσεις είναι πιασμένες, ενώ τα περισσότερα μεγάλα κολέγια έχουν ήδη προπονητή. Έτσι ο μεγάλος στόχος του 66χρονου προπονητή να επιστρέψει στην πατρίδα του για να αποκαταστήσει τη φήμη του για να δείξει σε όλους εκεί ότι απλά δεν… ξόφλησε δεν φαίνεται εύκολο να εκπληρωθεί.

Όπως έχουμε γράψει στο «10.gr» σε ανύποπτο χρόνο ο παναθηναϊκός αν θέλει να κρατήσει τον Πιτίνο, θα πρέπει να του δώσει κίνητρο και προϋποθέσεις για να δείξει σε όλους ότι τα καταφέρνει μια χαρά μακριά από το αθλητικό σύστημα των ΗΠΑ που τον εξεδίωξε.

Το θέμα Πιτίνο ασφαλώς δεν είναι οικονομικό, καθώς ο 66χρονος κόουτς έχει αμύθητη περιουσία που δεν… εξαρτάται πλέον από τα συμβόλαιά του από το μπάσκετ. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως εφόσον υπογράψει θα το κάνει με μικρότερο από επταψήφιο συμβόλαιο, καθώς υπάρχει στη μέση και το πρεστίζ. Από την άλλη, ο Πιτίνο θέλει να λυθούν μια σειρά από οργανωτικά ζητήματα.

Κάποια αφορούν άμεσα τον Παναθηναϊκό, όπως για παράδειγμα η θέρμανση στο ΟΑΚΑ, κι άλλα έχουν να κάνουν με το ελληνικό πρωτάθλημα και τις δικές του παθογένειες .

Ο Πιτίνο ρώτησε τον Γιαννακόπουλο γιατί βάζει τόσα λεφτά και τα χάνει, απλά για να διαπιστώσει μέχρι που φτάνει η φιλοδοξία του ανθρώπου που έχει απέναντί του.

Βέβαια η απάντηση που πήρε, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, τον συγκλόνισε και δείχνει το βάρος της κληρονομιάς που κουβαλάει πάνω του ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ.

Παράλληλα όμως τον έκανε να δει πως εδώ δεν έχει να κάνει με έναν τύπο που βάζει δέκα για να πάρει πίσω 11 και να είναι χαρούμενος στο τέλος, έστω κι αν τερμάτισε προτελευταίος. Είδε τη φλόγα και την… τρέλα ενός ανθρώπου που πεθαίνει για να κερδίσει, όπως κι αυτός κάνει κάθε μέρα στην προπόνηση.

Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Θα πρέπει να υπάρξουν προϋποθέσεις συγκεκριμένες, ικανές να καλύψουν και το υπόλοιπο 50%, ώστε να παραμείνει. Θα πρέπει συνεπώς η διοίκηση του Παναθηναϊκού να δουλέψει ακόμα περισσότερο μαζί του για να του δώσει να καταλάβει πως στο μέτρο του δυνατού ο οργανισμός είναι διατεθειμένος να κάνει ο, τι μπορεί για να του παρέχει τα «εργαλεία» που χρειάζεται.

Το αν θα το καταφέρει θα φανεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα και αφού μιλήσει και με την οικογένειά του στις ΗΠΑ, για τις οποίες αναχώρησε σήμερα.

Υπάρχει ασφαλώς και το ενδεχόμενο να μην μείνει ο Πιτίνο. Τότε ο Παναθηναϊκός θα πάει σε ένα άλλο πλάνο με τον Αργύρη Πεδουλάκη να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας με στόχο να δημιουργηθεί μια νέα ομάδα με παίκτες εξελίξιμους, όπως ο Ζώης Καράμπελας και ο Μπεν Μπέντιλ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ