Ολικό λίφτινγκ στους ξένους

Ολικό λίφτινγκ στους ξένους

Μόνο ο Τόμας κι αυτός υπό προϋποθέσεις θα παραμείνει από την εξάδα των ξένων στον Παναθηναϊκό.

Οι ξένοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν θα πρέπει να νιώθουν άνετα ενόψει της νέας σεζόν.

Κι αυτό διότι από την εξάδα που αγωνίστηκε φέτος στα πλέι οφ μόνο ο Τόμας κι αυτός υπό προϋποθέσεις θα μείνει.

Σε ό,τι αφορά στους ξένους, αυτή τη στιγμή είναι δεδομένη μόνο η επιθυμία να παραμείνει ο Ντεσόν Τόμας. Ο Αμερικανός φόργουορντ αποδείχτηκε εξαιρετική επιλογή, αλλά σίγουρα θα ζητήσει περισσότερα από τα 500 χιλιάρικα που εισέπραξε φέτος.

Οι πληροφορίες λένε πως πλέον οι αποδοχές του «αγγίζουν» το ένα εκατομμύριο, ποσό απαγορευτικό για τις δυνατότητες του Παναθηναϊκού.

Λάνγκφορντ και Λοτζέσκι μοιάζει απίθανο να συνεχίσουν λόγω ηλικίας και ευπάθειας σε τραυματισμούς, ο Κιλπάτρικ έχει πολύ μεγαλύτερο κασέ από την προσφορά του, ενώ και ο Λεκαβίτσιους θα αποχωρήσει μετά από μια διετία.

Ιδιαίτερη είναι η περίπτωση του Τζέιμς Γκιστ που είναι πλέον στα 33 και μετρά επτά χρόνια στην ομάδα. Αν μείνει, θα είναι ως έβδομος ξένος με πιο περιορισμένο ρόλο και χρόνο. Άλλωστε ήδη έχει «κλείσει» ο Ουάιλι που θα τον αντικαταστήσει.

Το θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι πως διαθέτει μια γερή βάση Ελλήνων, που θα παραμείνει σχεδόν αναλλοίωτη. Καλάθης, Παπαπέτρου, Παπαγιάννης και Μήτογλου έχουν συμβόλαιο και θα αποτελέσουν στελέχη του κορμού και την επόμενη σεζόν, ενώ υπολογίζεται και ο Νίκος Παππάς που θα είναι έτοιμος με τη νέα σεζόν μετά τη ρήξη χιαστού.

Δεδομένα θα γίνει πρόταση ανανέωσης στον Ίαν Βουγιούκα, ενώ λίγο πιο περίπλοκη είναι η υπόθεση του Θανάση Αντετοκούνμπο, που έχει… ζήτηση. Ο Ελληνας φόργουορντ θέλει να παίζει περισσότερο και να έχει πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα, κάτι όμως που δεν μπορεί να εξασφαλίσει. Είναι πολύ πιθανό να μετακομίσει κι αυτός στις ΗΠΑ, ώστε να είναι κοντά σε όλη την υπόλοιπη οικογένεια και να βρει ένα συμβόλαιο είτε στο ΝΒΑ είτε στην αναπτυξιακή λίγκα.

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης είναι πιθανό να δοθεί δανεικός για να πάρει παιχνίδια και να επιστρέψει βελτιωμένος.

Όλα βέβαια μπαίνουν υπό την προϋπόθεση και την παράμετρο του προπονητή που θα είναι την επόμενη σεζόν στην άκρη του πάγκου. Αλλιώς θα είναι με Πιτίνο, αλλιώς με Πεδουλάκη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ