Πιτίνο: «Δεν υπάρχει κολεγιακό πρωτάθλημα για μένα»

Πιτίνο: «Δεν υπάρχει κολεγιακό πρωτάθλημα για μένα»

Ο 67χρονος προπονητής απέκλεισε το ενδεχόμενο να κοουτσάρει στο NCAA, ενώ μίλησε και για τη στάση του Ολυμπιακού.

Σε συνέντευξή του στο ESPN ο Ρικ Πιτίνο δήλωσε πως πλέον έχει τελειώσει για εκείνον το NCAA και πως δεν σκοπεύει να κοουτσάρει στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ.

O 67χρονος προπονητής δεν ξεκαθάρισε ασφαλώς εάν θα μείνει ή όχι στον Παναθηναϊκό, αλλά απέκλεισε τη μια πιθανή επιλογή του από εδώ και πέρα, δηλαδή να αναλάβει το προπονητικό πρόγραμμα σε ένα κολέγιο.

Δεδομένου, δε, πως οι θέσεις των προπονητών στο ΝΒΑ είναι κατειλημμένες, όλα δείχνουν πως για τον Πιτίνο πλέον οι δυο δρόμοι που υπάρχουν μπροστά του είναι ή να μείνει στο σπίτι του ή να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό.

«Δεν νομίζω πως ενδιαφέρω πλέον το κολεγιακό μπάσκετ. Πρέπει να είμαι ρεαλιστής. Μου αρέσει να προπονώ, θέλω να κερδίζω, θέλω να πάρω ένα ακόμα πρωτάθλημα. Αλλά είμαι ρεαλιστής. Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα. Έχω καταφέρει πράγματα, τελικούς, επιτεύγματα. Έγινε κάτι για το οποίο δεν είχα καμία ιδέα. Έχω πάντα κάτι στο μυαλό μου. Το 80% των ανθρώπων αδιαφορεί για τα προβλήματα που έχεις και το 20% χαίρεται που τα έχεις. Εγώ πιστεύω πως όσο κι αν αγαπώ το κολεγιακό μπάσκετ, έχω τελειώσει από αυτό», τόνισε ο Πιτίνο, ενώ αναφέρθηκε στο έργο του στον Παναθηναϊκό.

«Κερδίσαμε και το Κύπελλο Ελλάδας και το Πρωτάθλημα Ελλάδας. Το πιο συναρπαστικό, όμως, είναι πως όταν έφτασα στην ομάδα ήμασταν σχεδόν… αποκλεισμένοι από τα playoffs της Euroleague. Εμείς τα καταφέραμε, παίξαμε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και αυτό που κάναμε ήταν συναρπαστικό. Ήμασταν… νεκροί αλλά τα καταφέραμε, κάναμε οκτώ νίκες στη σειρά και η μια από αυτές στο Μιλάνο που τελικά δεν μπήκε στα playoffs και μπήκαμε εμείς».

Παράλληλα, επέκρινε τη στάση του Ολυμπιακού αλλά και του Ντέιβιντ Μπλατ για την απόφασή τους να αποχωρήσουν από το ματς του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ.

«Στο γήπεδο υπάρχουν δίχτυα, είδα απίστευτα πράγματα στην έδρα του Ολυμπιακού. Λίγες ημέρες αργότερα ήρθαν στο δικό μας γήπεδο για έναν αγώνα Κυπέλλου. Ήμασταν στο +15 στο ημίχρονο, όμως, δεν εμφανίστηκαν ποτέ για το δεύτερο ημίχρονο και τιμωρήθηκαν.

Ρωτούσα τους αρμόδιους να μάθω γιατί έγινε αυτό και μου είπαν πως είχαν παράπονα από τους διαιτητές. Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά. Και να σκεφτεί κανείς πως ο Ολυμπιακός έχει προπονητή τον Ντέιβιντ Μπλατ που έχει υπάρξει προπονητής και στο ΝΒΑ, στους Κλίβελαντ Καβαλίερς».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ