Λιόλιος: «Ζήσαμε μια συγκλονιστική σεζόν φέτος»

Λιόλιος: «Ζήσαμε μια συγκλονιστική σεζόν φέτος»

Ο Πρόεδρος του Προμηθέα Πάτρας, Βαγγέλης Λιόλιος, μίλησε για την συμμετοχή της ομάδας στο EuriCup, αλλά και για την εξαιρετική χρονιά που πραγματοποίησε.

Ο Προμηθέας Πάτρας ανακοίνωσε και επίσημα πως αφήνει το Basketball Champions League για να συμμετάσχει στο EuroCup της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο Πρόεδρος της ομάδας, Βαγγέλης Λιόλιος, σε δηλώσεις που αναφέρθηκε στην πολύ καλή σεζόν που πραγματοποίησαν οι Πατρινοί.

Ακόμη για την συμμετοχή του συλλόγου στη νέα Ευρωπαϊκή διοργάνωση επισήμανε πως παρουσιάζει μια σταθερότητα τα τελευταία χρόνια και πως στόχος του Προμηθέα είναι να διακριθεί και τη φετινή χρονιά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαγγέλης Λιόλιος:

«Η σεζόν που τελείωσε ήταν συγκλονιστική για την οικογένεια του Προμηθέα. Οι συγκινήσεις ήταν πολλές και απερίγραπτες. Για πρώτη φορά, η ομάδα συνάντησε και συμμετείχε στην ίδια διοργάνωση με μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, με μεγάλη ιστορία και παράδοση. Παράλληλα, κατάφερε να τερματίσει 2η στην Basket League, αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό στους τελικούς της διοργάνωσης.

Θέλω να σταθώ ιδιαιτέρως στον 2ο τελικό των play off που έγινε στην Πάτρα, μια πραγματική γιορτή του μπάσκετ, που κατά κοινή ομολογία είχαμε να ζήσουμε χρόνια και ελπίζουμε σιγά σιγά να το συνηθίσει όλη η μπασκετική κοινότητα. Αυτό οραματιζόμαστε. Αυτό είναι το μπάσκετ για εμάς.

Φέτος, το ευρωπαϊκό μας ταξίδι θα είναι στο Eurocup, μια διοργάνωση που εμφανίζει σταθερότητα με την πάροδο των χρόνων και μπορεί να δώσει τη δυνατότητα να παίξεις μελλοντικά και με τις κορυφαίες ομάδες της ηπείρου.

Ξεκάθαρος στόχος του Προμηθέα είναι να διακριθεί και σε αυτή τη διοργάνωση, όπως έκανε και στο Basketball Champions League. Επιθυμούμε να φτιάξουμε μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα, βασισμένη στον περσινό κορμό και παράλληλα να δώσουμε την ευκαιρία σε νέα παιδιά, που έχουν βγει από τις ακαδημίες μας να αγωνιστούν σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Οι φίλαθλοι του Προμηθέα, οι συνεργάτες και οι υποστηρικτές μας , αλλά και ο απλός κόσμος της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας, που αδημονεί να παρακολουθήσει από κοντά τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, μας οδήγησαν στο να πάρουμε αυτήν την απόφαση και να συμμετάσχουμε στο Eurocup.

Θέλω να πω για άλλη μια φορά πως τα όνειρά μας δεν έχουν ταβάνι. Για αυτό έχουμε φτιάξει ένα ξεκάθαρο πολυετές πλάνο με συγκεκριμένα βήματα, που έχει ως αποκλειστικό γνώμονα την επιτυχή διάκριση στο Eurocup και γιατί όχι στη συνέχεια τη συμμετοχή μας στην κορυφαία διοργάνωση της ηπείρου, τη Euroleague.

Κλείνοντας, θέλω να πω πως δεν εθελοτυφλούμε. Δεν παραβλέπουμε το γεγονός ότι το διαιρεμένο ευρωπαϊκό μπάσκετ παραμένει μια στενάχωρη κατάσταση, ευελπιστούμε όμως στο προσεχές μέλλον, οι όποιες διαφορές να λυθούν και η ευρωπαϊκή οικογένεια να είναι ενωμένη, για το καλό του αθλήματος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ