Στρέλνιεκς: Ο παίκτης – κλειδί στα σχέδια του Πεδουλάκη και η ρώσικη «πολιορκία»

Στρέλνιεκς: Ο παίκτης – κλειδί στα σχέδια του Πεδουλάκη και η ρώσικη «πολιορκία»

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς αρέσει πολύ στον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού, Αργύρη Πεδουλάκη, που θεωρεί ότι ο Λετονός γκαρντ ταιριάζει «γάντι» με τον Νικ Καλάθη – Η πρόταση του Τριφυλλιού και η μεγάλη μάχη με την Χίμκι για την απόκτηση του 29χρονου.

Το καλοκαίρι του 2017 ο Ολυμπιακός έφερε στην Ελλάδα τον Γιάνις Στρέλνιεκς, έχοντας τη στόφα του δεινού σκόρερ, αλλά και ενός παίκτη που μπορεί να βοηθήσει πολύ και στο οργανωτικό κομμάτι.

Δύο χρόνια αργότερα ο Στρέλνιεκς αποχωρεί από το ρόστερ του Ολυμπιακού, έχοντας προσφέρει ελάχιστα με βάση την ποιότητά του, αλλά και τις ικανότητές του. Η χρονιά που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες μάλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί καταστροφική για τον Λετονό, ο οποίος πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα στα «ερυθρόλευκα» πιτς λόγω τραυματισμού.

Ο 29χρονος άσος πλέον θα ψάξει για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, ο οποίος ίσως δεν είναι και πολύ μακριά από τον Πειραιά! Όπως είχε αποκαλύψει to10.gr τον περασμένο Απρίλιο, ο Γιάνις Στρέλνιεκς έχει δεχθεί πρόταση από τον Παναθηναϊκό και δεν αποκλείεται να ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξε πέρσι ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Ο Λετονός γκαρντ είναι ένας παίκτης που ταιριάζει απόλυτα στα «θέλω» του νέου τεχνικού του Παναθηναϊκού, Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος θέλει να προσθέσει δίπλα στον ηγέτη της ομάδας, Νικ Καλάθη, έναν καλό σουτέρ που να έχει και οργανωτικές ικανότητες.

Ο Γιάνις μπορεί να καλύψει την αδυναμία του Καλάθη στο μακρινό σουτ, αλλά και να αξιοποιήσει στο έπακρον τις εξαιρετικές πάσες του Ελληνα γκαρντ. Παράλληλα, από την παρουσία του στον Ολυμπιακό απέδειξε ότι μπορεί να προσφέρει πολύτιμες λύσεις και στην άμυνα, ένα στοιχείο που έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον Αργύρη Πεδουλάκη.

Ο Στρέλνιεκς μπορεί να προσφέρει τα ίδια που πρόσφερε ο Λάνγκφορντ, αλλά και να δώσει ανάσες στον Καλάθη, αποδίδοντας μερικά ποιοτικά λεπτά ως πλέι μέικερ. Ο Παναθηναϊκός, πάντως, δεν παίζει μόνος του, με την Χίμκι σύμφωνα με το Eurohoops, να έχει μπει επίσης πολύ δυνατά στη διεκδίκησή του και την Βαλένθια να… καραδοκεί στη γωνία.

Η ρώσικη ομάδα έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα χρήματα από τον Παναθηναϊκό, ενώ στη ρώσικη ομάδα όπως όλα δείχνουν τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται ο συμπατριώτης του και πρώην συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό, Γιάνις Τίμα. Ο έμπειρος φόργουορντ αναμένεται να ολοκληρώσει τη συνεργασία του με τους Πειραιώτες και να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Χίμκι. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη, μπορεί να καλύψει τις φιλοδοξίες τους και ο Αργύρης Πεδουλάκης τον θέλει σαν… τρελός στο ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Ο κύκλος του Γιάνις Στρέλνιεκς στον Ολυμπιακό έχει κλείσει οριστικά, με τον Παναθηναϊκό να επιθυμεί την… αρπαγή του, όπως έκανε πριν από ένα χρόνο με τον Παπαπέτρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ