Καμπερίδης : «Οσα πρέπει να κάνουμε για να νικήσουμε την Κύμη»

Καμπερίδης : «Οσα πρέπει να κάνουμε για να νικήσουμε την Κύμη»

Ο συνεργάτης του Παναγιώτη Γιαννάκη Σάββας Καμπερίδης και ο γκαρντ του αυτοκράτορα Δημήτρη Φλιώνης, μίλησαν για το σημαντικό παιχνίδι με την Κύμη.

Έχοντας εξαιρετική ψυχολογία μετά την πολύτιμη νίκη επί της Ζιελόνα Γκόρα, ο Αρης αντιμετωπίζει το Σάββατο (16/12, 18:30) στην Χαλκίδα την Κύμη, για την 9η αγωνιστική της Basket League.

Ο συνεργάτης του Παναγιώτη Γιαννάκη, Σάββας Καμπερίδης ανάλυσε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Άρης το ματς και στάθηκε σε όλα όσα ο αυτοκράτορας πρέπει να κάνει προκειμένου να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του.

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό παιχνίδι. Η Κύμη δείχνει να βρίσκεται σε αρκετά καλή αγωνιστική κατάσταση, κάτι που φαίνεται τόσο με τις δυο συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες που έχει κάνει όσο και με την αγωνιστική της συμπεριφορά στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, που ήταν πολύ καλή. Κι εμείς όμως προερχόμαστε από μια πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Stelmet Zielona Gora, για το Basketball Champions League. Η ομάδα δείχνει να βρίσκει αγωνιστικό ρυθμό και θέλουμε να ‘χτίσουμε’ πάνω σ’ αυτό το παιχνίδι, ώστε να έχουμε μια καλή αγωνιστική συνέχεια μέχρι το τέλος του έτους. Η Κύμη είναι μια ομάδα που έχει συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, τα οποία θα πρέπει να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε. Καταρχήν, είναι μια ομάδα που πιέζει αρκετά την μπάλα και όλες τις πρώτες πάσες.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εκτελέσουμε το επιθετικό μας πλάνο με συνέπεια, προκειμένου να μπορέσουμε να ‘χτυπήσουμε’ τις αδυναμίες της.
Στην άμυνα θα πρέπει να ελέγξουμε το αμυντικό μας transition καθώς και τη δημιουργία των περιφερειακών της παικτών και συγκεκριμένα των McFadden, Okereafor και Jones, που δεν ξέρουμε αν θα αγωνιστεί, αλλά είναι πολύ σημαντικός παίκτης γι’ αυτούς. Αυτοί οι τρεις παίκτες είναι οι σημαντικότερες απειλές και θα πρέπει να είμαστε πολύ συνεπείς στην άμυνα απέναντι τους. Από κει και πέρα, ένα επίσης σημαντικό κομμάτι είναι η διαχείριση των screens μακριά από τη μπάλα, γιατί η Κύμη διαθέτει παίκτες που είναι πολύ καλοί σουτέρ, όπως ο Τσαγκαράκης και ο Μανωλόπουλος και δεν θα πρέπει να τους δώσουμε ελεύθερα σουτ σε κανένα σημείο του αγώνα», κατέληξε ο Καμπερίδης.

Φλιώνης : «Πρέπει να επιστρέψουμε στις νίκες και στην Basket League»

Ο Δημήτρης Φλιώνης έγραψε στο blog του στον ΕΣΑΚΕ: «Το Σάββατο αντιμετωπίζουμε την Κύμη εκτός έδρας για την 9η αγωνιστική. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και πρέπει να επανέλθουμε στις νίκες στο πρωτάθλημα. Ακολουθεί μια διακοπή, όπου θα έχουμε χρόνο για ξεκούραση άλλα και για δουλειά. Είναι σημαντικό να είμαστε όλοι υγιείς, ώστε να μπορεί ο καθένας να προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα και να δουλεύουμε όλοι μαζί και σωστά.

Όσον αφορά το παιχνίδι του Σαββάτου, πρέπει να μπούμε δυνατά και σοβαρά από την αρχή και να βγάλουμε ενέργεια και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Η Κύμη είναι μια ομάδα, που έχει δείξει καλά δείγματα και ίσως κάποια αποτελέσματα την αδικούν, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και συνεπείς στη δουλειά μας για 40 λεπτά.

Ξεκινώντας από την προσωπική άμυνα, δίνοντας έμφαση σε κάποιους παίκτες της Κύμης, που κυνηγούν το σκοράρισμα και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι, αλλά και σε ομαδικό επίπεδο πρέπει να τους περιορίσουμε. Επιθετικά, πρέπει να χτυπήσουμε στις αδυναμίες του αντιπάλου, να κινηθούμε μακριά από την μπάλα και να πασάρουμε γρήγορα γιατί η Κύμη είναι μια ομάδα που παίζει αρκετά κλειστά και εστιάζει στην άμυνα πάνω στην μπάλα, πιέζοντας και δίνοντας αρκετές βοήθειες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ