Μπεντίλ στα Πράσινα, γιατί ο Αργύρης ξέρει…

Μπεντίλ στα Πράσινα, γιατί ο Αργύρης ξέρει…

Ο Μπεν Μπεντίλ πρέπει να θεωρείται ήδη παίκτης του Παναθηναϊκού και to10.gr εξηγεί τη χρησιμότητα της μεταγραφής του, αλλά και τον λόγο που τον επέλεξε ο Πεδουλάκης.

Εδώ και ημέρες to10.gr σας έχει ενημερώσει για την ειλημμένη απόφαση του Παναθηναϊκού να προχωρήσει στην απόκτηση του Μπεν Μπεντίλ. Μια μεταγραφή που επί της ουσίας έκλεισε την ημέρα που ο Ελληνας τεχνικός ανέλαβε τις τύχες του Τριφυλλιού. Καθώς πέραν του ότι πρόκειται για έναν παίκτη που γνωρίζει πάρα πολύ καλά και έχει πλήρη επίγνωση των προσόντων, αλλά και των περιθωρίων εξέλιξής του, πρόκειται και για μία εξαιρετικά value for money λύση. Καθώς το συμβόλαιό του δεν πρόκειται να ακουμπήσει καν τις 200.000 € τον χρόνο. Κάτι που αυτόματα σημαίνει ότι ανοίγει χώρος στο μπάτζετ για άλλες, πιο ακριβές κινήσεις, σε άλλες θέσεις.

Το Περιστέρι έχει ενημερώσει εδώ και καιρό ότι ο Μπεντίλ δεν πρόκειται να εμποδιστεί να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, για αυτόν τον λόγο μπήκε και εξαιρετικά χαμηλή (σχεδόν… συμβολική) ρήτρα στο συμβόλαιό του, για ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα. Και ήδη η ομάδα των Δυτικών Προαστίων αναζητά τον βασικό της ψηλό ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Πεδουλάκης, ο οποίος ανακάλυψε και εξέλιξε εντυπωσιακά τον σέντερ από την Γκάνα, υποστηρίζει ότι το ταβάνι του είναι πολύ πιο ψηλό από ό,τι έχει δείξει έως τώρα και πως σε μια ομάδα με καλύτερους κοντούς και γενικά πολύ πιο ποιοτικούς συμπαίκτες και ο ίδιος θα ανέβει επίπεδο και θα προσφέρει λύσεις πρώτης γραμμής στον Παναθηναϊκό. Εξάλλου, πρόκειται για ένα σούπερ πολυεργαλείο, που μπορεί να παίξει άνετα στο 4 και στο 5, με τις επιδόσεις του στο τρίποντο να είναι τουλάχιστον αξιοσημείωτες (36%).

Σε 32 αγώνες με το Περιστέρι στην Α1 έχει 12,4 πόντους- 6,7 ριμπάουντ με 51% στα δίποντα, 36% στα τρίποντα και 74% στις βολές. Ο ύψους 2,06 μέτρων Μπέντιλ, είχε διψήφιο αριθμό πόντων σε 23 από τις 32 του παρουσίες με ρεκόρ τους 27 κόντρα στην Κύμη. Επίσης, στον θρίαμβο του Περιστερίου επί του Παναθηναϊκού στην Κανονική Περίοδο, ο Αφρικανός σέντερ είχε 21 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Αντί επιλόγου, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι εάν υπάρχει ένας προπονητής στην Ελλάδα, που ξέρει να βρίσκει και να αναδεικνύει παίκτες τύπου Μπεντίλ, αυτός δεν είναι άλλος από τον Πεδουλάκη. Τα παραδείγματα του παρελθόντος, είναι δεκάδες και τρανταχτά. Από τον Αντρέ Χάτσον και τον Πιτ Μάικλ, έως τον Στεφάν Λάσμε και τον Μπεντίλ, η λίστα είναι μακρά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ