Μα ποιος είναι τελικά αυτός ο Ιθαν Χαπ; (vids)

Μα ποιος είναι τελικά αυτός ο Ιθαν Χαπ; (vids)

To10.gr ακτινογραφεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Ερυθρόλευκων, Ιθαν Χαπ, που αναδείχθηκε κορυφαίος σέντερ φέτος στο Κολεγιακό και παρουσιάζει το προφίλ του 23χρονου απόφοιτου του Wisconsin.

Μια ακόμα έξυπνη κίνηση για τον Ολυμπιακό. Ο Ντέιβιντ Μπλατ ζήτησε την απόκτηση του Ίθαν Χαπ και οι Ερυθρόλευκοι τον υπέγραψαν για τα επόμενα δύο χρόνια. Ποιος είναι όμως ο Χαπ;

Πρόκειται για τον 23χρονο απόφοιτο του Wisconsin, ο οποίος κοιτάει τον κόσμο από τα 208 εκατοστά. Διαθέτει κινήσεις φόργουορντ, είναι εξαιρετικός σε καταστάσεις πικ εν ρολ και του αρέσει να βάζει την μπάλα στο παρκέ. Παρότι λοιπόν διαθέτει κορμί που προδιαθέτει ότι αγωνίζεται κατά κύριο λόγο στο «5», οι κινήσεις του θυμίζουν πάουερ φόργουορντ. Έρχεται λοιπόν στον Πειραιά ως ο τρίτος σέντερ των Ερυθρόλευκων, με τον Ντέιβιντ Μπλατ να περιμένει από αυτόν ποιοτικά λεπτά ξεκούρασης του Μιλουτίνοφ, με τον Χαπ να είναι γνωστός στο NCAA για την άνεση με την οποία κατεβάζει τα ριμπάουντ και το παιχνίδι του στο πόστ.

Έπαιξε για 4 χρόνια στο Wisconsin και την χρονιά που πέρασε πήρε το βραβείο Καρίμ Αμπντουλ Τζαμπαρ στο NCAA, μην περνώντας πάντως στα ντραφτ του 2019. Στα συν του το γεγονός ότι βλέπει καλά τους συμπαίκτες του, πασάρει τέλεια και είναι ο πρώτος παίκτης του κολεγίου του με συνεχόμενα triple double. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι είχε 4.6 ασίστ την σεζόν που πέρασε, δείγμα του πόσο καλά βλέπει το παρκέ και πως μπορεί να γίνει ο έξτρα πλέι μέικερ ρακέτας, τρόπος με τον οποίο έδειξε πως θέλει να αγωνίζεται ο σέντερ του Μπλατ.

Ο Χαπ είναι ο παίκτης που διαθέτει καλή ντρίπλα για το ύψος του, του αρέσει να παίζει στα πόδια τους αντιπάλους ψηλούς και τελειώνει τις φάσεις είτε με κάρφωμα είτε με ένα από τα δύο του χέρια.

Αρνητικά δεν έχει; Εννοείται πως έχει. Το κυριότερο όλων είναι πως ο Ολυμπιακός θα είναι η πρώτη του επαγγελματική ομάδα. Για πρώτη φορά περνάει την άλλη άκρη του Ατλαντικού, είναι αγουρος και κανείς δεν γνωρίζει εάν θα προσαρμοστεί στις απαιτήσεις ενός τέτοιου επιπέδου όπως είναι η Ευρωλίγκα. Είναι κακός στις βολές και εύκολος στόχος για να οδηγηθεί εκεί. Πρέπει να βελτιώσει το παιχνίδι του στο ανασταλτικό κομμάτι, παρότι πηδαει ψηλά και κόβει τους αντιπάλους του. Η απειρία του είναι πάντως κάτι που δεν ενοχλει τον Ολυμπιακό, αφού προορίζεται για τρίτη λύση στους ψηλούς, οντας ένα παιδί που θα μας συστηθεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη με την φανέλα της ομάδας του Πειραιά.

https://www.youtube.com/watch?v=4erubFRZvuE

https://www.youtube.com/watch?v=IYBIM8QeZn8

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ