Αυτός είναι ο Ολυμπιακός της σεζόν 2019-20 (poll)

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός της σεζόν 2019-20 (poll)

Διαβάστε μέσα από το «10» το πώς αποφάσισε ο Ντέιβιντ Μπλατ να στελεχώσει την ομάδα του και απαντήστε σε ένα πολύ ενδιαφέρον γκάλοπ.

Η κίνηση του Ολυμπιακού να κρατήσει τον Γουίλ Τσέρι, είναι ουσιαστικά και η τελευταία προσθήκη για τη νέα σεζόν. Απομένει ακόμα η απόφαση για τον Δημήτρη Αγραβάνη, για το οποίοι οι Ερυθρόλευκοι είτε θα τον αφήσουν ελεύθερο πληρώνοντας ένα μικρό συμβόλαιο, είτε θα τον κρατήσουν κανονικά (μέχρι τις 25 Ιουλίου η προθεσμία), με την δεύτερη περίπτωση να συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν προχώρησε σε 7 προσθήκες νέων αθλητών, δύο ανανεώσεις, τρεις αποδεσμεύσεις και ουσιαστικά μία πώληση. Δεν ασχολούμαστε με τους παίκτες που έμειναν ελεύθεροι γιατί έληξε το συμβόλαιό τους.

Η αγωνιστική περίοδος λοιπόν θα τον βρει τον Ντέιβιντ Μπλατ έχοντας το παρακάτω ρόστερ

1 Μπόλντγουιν, Τσέρι, Κόνιαρης

2 Σπανούλης, Πάντερ

3 Παπανικολάου, Πολ (μεταξύ 2 και 3), Ποκουσέφσκι

4 Πρίντεζη, Βεζένκοφ (μεταξύ 3 και 4), Κουζμίνσκας (μεταξύ 3 και 4)

5 Μιλουτίνοφ, Ρούμπιτ, Χαπ

Παράλληλα υπάρχουν οι νεαροί Αρσενόπουλος, Τσουμάνης, Κολοβέρος και Ζευγάρας, που είτε θα παίζουν κανονικά στην ιδιαίτερη ομάδα της Α2 είτε θα δοθούν ως δανεικοί.

Εκ πρώτης όψης φαίνεται ότι ο προπονητής των Ερυθρόλευκων έχει επιλέξει ένα διαφορετικό ρόστερ από αυτό που περιμέναμε. Έδωσε τόπο στα νιάτα στον «1», στον οποίο θα περάσει υπό συνθήκες και ο Βασίλης Σπανούλης ανάλογα την περίσταση της αναμέτρησης. Ταυτόχρονα έχει σκληρύνει την ομάδα του με παίκτες που αρέσκονται στο physical παιχνίδι στην περιφέρεια και περιμένει το δίδυμο Μπόλντγουιν-Τσέρι να τον ξελασπώσει στο αμυντικό κομμάτι. Βέβαια σίγουρα χάνει πολλά στην οργάνωση, ενώ φαίνεται πως του λείπει ο λεγόμενος… floor general, που θα αλλάξει τις ισορροπίες.

Από την άλλη ισχυροποίησε το 2-3 του, γεμίζοντας με παίκτες που έχουν επιθετικές αρετές, διαθέτουν περιφερειακό σουτ και ανεβάζουν επίπεδο σε σχέση με πέρσι την ομάδα του.

Στους ψηλούς τώρα. Απορία είναι τι θα γίνει με τους Κουζμίνσκας και Ρούμπιτ. Που ακριβώς λοιπόν θα παίξουν; Ο Λιθουανός αγωνίζεται και στις δύο θέσεις των φόργουορντ, άρα μπορεί να είναι και το… συμπλήρωμα του Παπανικολάου ή και το βασικό τριάρι των Πειραιωτών. Την ίδια ώρα, παρότι λογίζεται ως σέντερ, ο Ρούμπιτ συνηθίζει να παίζει με πιο βαριά κορμιά δίπλα του και να ανταποκρίνεται τέλεια ως «4». Ο Μπλατ τον έχει επιλέξει ως αντιΜιλουτίνοφ, την ώρα που έφερε και τον φερέλπι Χαπ στο «5».  Ο Μιλουτίνοφ παρέμεινε στον Πειραιά, θα είναι ο σέντερ των 25+ λεπτών, με τον Ολυμπιακό να στηρίζει πάρα πολλά σε αυτόν σε άμυνα και επίθεση.

Σε αυτούς προσθέστε και τον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος στην αρχή του προγραμματισμού λογιζόταν ως τριάρι μαζί με τον Παπανικολάου, για να καταλάβετε πως το φετινό εγχείρημα του Μπλατ κρύβει απορίες αλλά μόνο αυτός έχει τις απαντήσεις σε όλα αυτά.

Εν κατακλείδι και με μία πρώτη ματιά, δύο είναι τα πολύ απλά ερωτηματικά. Γίνεται ο Μπάλντγουιν και ο Τσέρι να καλύψουν στον «1» τον Ολυμπιακό ή στα μέσα της σεζόν θα υπάρξει νέα προσθήκη στο Λιμάνι; Και δεύτερον, χρειαζόταν ένας πιο αθλητικός ψηλός, είτε στο «4» είτε στο «5»;

Αναφορικά με το μπάτζετ και το πώς κινήθηκαν οι Ερυθρόλευκοι θα αναφερθούμε σε άλλο κείμενο..

Κλείνοντας θέλουμε να μας απαντήσετε στο εξής ερώτημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ