Η ΑΕΚ, το κακο…τάιμινγκ για «αιώνιους» και οι ισπανικές σειρήνες

Η ΑΕΚ, το κακο…τάιμινγκ για «αιώνιους» και οι ισπανικές σειρήνες

Η υπόθεση του Λαρεντζάκη, τα 300 χιλιάρικα που έγιναν αρχικά 150 και στο τέλος μάλλον 100, οι μεγάλοι του ελληνικού μπάσκετ και η επιθυμία για το επόμενό του βήμα μακρά από την Ένωση.

Ήταν γνωστό εδώ και καιρό. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης δεν ήθελε να παραμείνει στην ΑΕΚ. Θα έψαχνε με κάθε κόστος να φύγει από την Ένωση. Ήθελε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Δεν έχει περάσει πολύ χρόνος από εκείνες τις… χρονοβόρες ανούσιες συσκέψεις του ΕΣΑΚΕ. Τότε που άνθρωποι της Ένωσης έλεγαν: «Που να πάει; Ξέρετε πόσο είναι η ρήτρα του; Αν φέρει πρόταση 300 χιλιάδες το συζητάμε», αφήνοντας βέβαια ανοιχτό το παραθυράκι για να αποτελέσει παρελθόν από τους Κιτρινόμαυρους. Ο ίδιος όμως πίεζε καταστάσεις, γνωρίζοντας ότι στην ΑΕΚ δεν μπορεί να παίξει το μπάσκετ που θέλει, ούτε θα έχει τις παραστάσεις που χρειάζεται για να εξελιχθεί προσωπικά.

Στα ενδότερα της Ένωσης συζητιόταν διαρκώς η περίπτωσή του, με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της να τονίζουν μεταξύ άλλων ότι: «Ε και 150 χιλιάρικα να φέρει, δεν θα πει όχι ο Μάκης». Και ας έλεγαν τα δικά τους οι Κιτρινόμαυροι. Να του κρεμάσουν το δελτίο; Δεν ζούμε σε αυτές τις εποχές, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν και μισθοί που είναι πίσω.

Τα 300 έγιναν 150 και σήμερα ο Έλληνας γκαρντ πήρε την ελευθέρας του χαρίζοντας λεφτά στην ΑΕΚ από τα χρωστούμενα, την ώρα που στην παλιά του ομάδα υπάρχει στασιμότητα στο οικονομικό κομμάτι, με την FIBA να είναι από πάνω της για διάφορες υποθέσεις.

Το ότι έμεινε ελεύθερος 25 Ιουλίου σίγουρα του είναι ζημιογόνο. Αν τον ρωτούσε κανείς ποια θα ήταν η επιθυμία του αναφορικά με την χρονική στιγμή, σίγουρα θα απαντούσε στις αρχές του καλοκαιριού. Ο λόγος; Πολύ απλός…

Οι δύο αιώνιοι. Ένας καλός Έλληνας δεν περνάει απαρατήρητος τόσο από τον Ολυμπιακό όσο και από τον Παναθηναϊκό. Όχι όμως να πληρώσουν την ΑΕΚ και μάλιστα 300 χιλιάδες ευρώ. Λέγεται πως όποια ομάδα από την χώρα μας θέλει να τον πάρει, πρέπει να καταβάλει ένα ποσό κοντά στις 100 χιλιάδες.

Πλέον όμως τα περιθώρια έχουν στερέψει. Ως free agent τον Ιούνιο, θα ήταν δεδομένα «Μήλον της Έριδος» και για τους δύο αιώνιους αφού ψάχνουν Έλληνες για να στελεχώσουν τις ομάδες τους.

Τώρα όμως; Και ο ίδιος δεν θα ένιωθε άνετα, επειδή γνωρίζει ότι τα ρόστερ τόσο του Ολυμπιακού όσο και του Παναθηναϊκού έχουν κλείσει, με τον χώρο που έχει απομείνει να μην αρμόζει σε αυτό που αναζητεί.

Παράλληλα οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις με το γραφείο που τον εκπροσωπεί, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω έχει αποτελέσει τον… δίαυλο των Πρασίνων για τα φετινά μεγάλα τους deal. Αν ακόμα και αυτό συνήθως δεν είναι εμπόδιο στο να γίνει μία συνεργασία. Κάμπτονται οι αντιστάσεις και τα προβλήματα, όπως είδαμε στο παρελθόν με τον Νίκο Λώτσο και τον Παναθηναϊκό. Τέτοιο θέμα δεν θα υπήρχε και αν είχε προλάβει να ελευθερωθεί κατά τον Ιούνιο. Και ο νοών νοείτω.

Στο δια ταύτα, οι βλέψεις του «Λάρι» είναι στην Ευρώπη. Εκεί ψάχνεται, θα ήθελε μία ομάδα που αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα και ας φοράει κόκκινα και δεν έχει βάση την Ελλάδα, δεν θα έλεγε όχι σε πρόταση από σύλλογο του Eurocup εκτός της χώρας μας. Ηδη σύλλογοι από την Ισπανία εξετάζουν την περίπτωσή του, οι εκπρόσωποί του μιλούν με αυτές και το επόμενο διάστημα θα γίνει γνωστό το ενδιαφέρον τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ