ΕΣΑΚΕ: «Αυτόματος υποβιβασμός σε περίπτωση μη συμμετοχής ή αποχώρησης»

ΕΣΑΚΕ: «Αυτόματος υποβιβασμός σε περίπτωση μη συμμετοχής ή αποχώρησης»

Οι προτάσεις του ΕΣΑΚΕ σε ΕΟΚ και ΓΓΑ – Πρόταση για αυτόματo υποβιβασμό σε περίπτωση μη συμμετοχής ή αποχώρησης από αγώνα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε ομόφωνα τις αλλαγές που θα προτείνει σε ΕΟΚ και ΓΓΑ, προκειμένου να εφαρμοστούν στην Basket League, από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η Λίγκα προτείνει σε περίπτωση μη συμμετοχής ή αποχώρησης από αγώνα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, η ποινή να είναι «αυτόματος υποβιβασμός».

Οι προτάσεις που εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Γενική Συνέλευση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Στις δύο συνεδριάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΕΣΑΚΕ (23 και 30/7) εγκρίθηκαν ομόφωνα οι προτεινόμενοι από τον ΕΣΑΚΕ προς την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Κανονισμός Πρωταθλήματος και Ειδικός Πειθαρχικός Κανονισμός Πρωταθλήματος για την Basket League της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

Στο πλαίσιο της διαρκούς βελτίωσης των κανονισμών και της εξαγγελίας του Διοικητικού Συμβουλίου για την συνέχεια και την αλλαγή της Basket League μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Γενική Συνέλευση οι εξής προτάσεις:

* Να περιληφθεί στο άρθρο 65 του Κανονισμού Πρωταθλήματος η αύξηση του κατώτατου ορίου του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού των ΚΑΕ από τις 400.000 ευρώ στις 600.000 για τις ομάδες που ανέρχονται από την Α2 και 800.000 για όλες τις υπόλοιπες, προκειμένου να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την δημιουργία ανταγωνιστικού Πρωταθλήματος.

* Να περιληφθεί, επίσης, στο Κανονισμό Πρωταθλήματος η αύξηση του δικαιώματος μεταγραφών Ελλήνων παικτών κατά την διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς. Μέχρι σήμερα κάθε ΚΑΕ μπορούσε να αποκτήσει και να παραχωρήσει από έναν Έλληνα αθλητή έως το τέλος του πρώτου γύρου. Με πρόταση της Γενικής Συνέλευσης κάθε ομάδα θα έχει επιπλέον δικαίωμα να αποκτήσει και να παραχωρήσει από έναν Έλληνα αθλητή στον δεύτερο γύρο. Στην παραπάνω προτεινόμενη αλλαγή αποτυπώνεται η διάθεση της Γενικής Συνέλευσης του ΕΣΑΚΕ να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες στους Έλληνες μπασκετμπολίστες στην Basket League.

* Να τροποποιηθούν οι διατάξεις του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Πρωταθλήματος για την περίπτωση που ΚΑΕ δεν συμμετέχει σε αγώνα της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος με υπαιτιότητα της ή αποχώρησης της κατά την διάρκεια της αναμέτρησης. Η νέα ποινή που θα επιβάλλεται θα είναι αυτόματος υποβιβασμός.

* Να αυστηροποιηθούν οι ποινές του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Πρωταθλήματος για ενέργειες που συνιστούν δυσφήμιση του αθλήματος από όλους τους εμπλεκόμενους στην διεξαγωγή του Πρωταθλήματος.

Αποφασίστηκε, επίσης, η συγκρότηση επιτροπής, που θα λειτουργήσει από την προσεχή σεζόν και η οποία θα αποτελείται από τον Γενικό Διευθυντή του ΕΣΑΚΕ, την υπεύθυνο της Νομικής και τον υπεύθυνο Οικονομικής Υπηρεσίας. Σκοπός της λειτουργίας της επιτροπής θα είναι η διασφάλιση του «υγιούς» ανταγωνισμού στο Πρωτάθλημα. Η επιτροπή θα προβαίνει σε τριμηνιαίο έλεγχο των δικαιολογητικών της ορθής οικονομικής λειτουργίας των ΚΑΕ και θα ενημερώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ για τα αποτελέσματα του».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ