Αρβανίτης : «Έπρεπε να είχα παραιτηθεί νωρίτερα»

Αρβανίτης : «Έπρεπε να είχα παραιτηθεί νωρίτερα»

Ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης μιλάει για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του στην εφημερίδα «ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!».

Συνέντευξη στην εφημερίδα «ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!» παραχώρησε ο Λευτέρης Αρβανίτης, αποκαλύπτοντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτησή του από την ΚΑΕ Άρης.

Ο πρώην πλέον πρόεδρος μίλησε για τη σχέση του με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας, Νίκο Λάσκαρη, αλλά και για το ενδεχόμενο επιστροφής του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λευτέρη Αρβανίτη:

Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ μοιάζει με καράβι μέσα σε φουρτουνιασμένη θάλασσα εδώ και μήνες. Όλοι είχαν κάτι να πουν. Κάτι να προσάψουν. Κάτι να δικαιολογήσουν. Όλοι πλην ενός, που στωικά κρατούσε το στόμα του κλειστό και απέφευγε για συγκεκριμένους λόγους να μιλήσει. Ο Λευτέρης Αρβανίτης έκανε υπομονή, άντεξε να παραμείνει σιωπηλός και πλέον, θεωρώντας ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή να απευθυνθεί στον κόσμο του ΑΡΗ, «απασφάλισε». Ο παραιτηθείς πρόεδρος της ΚΑΕ, ο άνθρωπος που την πήρε από το χέρι το καλοκαίρι του 2012 και την οδήγησε από το χείλος του γκρεμού σε ήρεμα μονοπάτια, επέλεξε την εφημερίδα «ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!» για να μιλήσει για όλους και για όλα. Σε μια συνέντευξη – σταθμό με μηνύματα, εξηγήσεις και καθαρές κουβέντες για το χθες, το σήμερα και το αύριο της ΚΑΕ ΑΡΗΣ.

-Κύριε Αρβανίτη, ευχαριστούμε για την αποδοχή της πρόσκλησης και πάμε κατευθείαν στην ουσία. Γιατί τόσο καιρό επιλέξατε τον δρόμο της σιωπής και τι σας κάνει να μιλήσετε σήμερα;
«Ήταν μια δύσκολη αλλά σωστή απόφαση και έχω δεχτεί “λάσπη” γι’ αυτήν, παρά το γεγονός ότι ένοιωθα πολλές φορές την ανάγκη να βγω και να πω πράγματα που με ενοχλούσαν και που δεν μπορούσα να ανεχθώ. Εγώ βλέπω τον ΑΡΗ σαν μια πολύ μεγάλη ομάδα, επιπέδου τουλάχιστον Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν νοείται για μένα να βγαίνει ο πρόεδρος να μιλάει κατά του μεγαλομετόχου της ομάδας δημόσια, να απαντά ο τελευταίος, να εμπλέκονται κόσμος και δημοσιογράφοι και στο τέλος να γίνεται μπάχαλο η ομάδα. Γιατί να το έκανα αυτό στον ΑΡΗ. Θα ήταν ωραία η εικόνα της ομάδας; Επίσης, σεβόμενος την δικαστική διαμάχη του Νίκου Λάσκαρη, δεν ήθελα οτιδήποτε έλεγα να το χρησιμοποιήσει ο αντίδικός του στα δικαστήρια. Δεν ήθελα να του κάνω κακό στο προσωπικό του πρόβλημα. Αυτοί ήταν οι λόγοι, λοιπόν, που με οδήγησαν στη συνειδητή σιωπή. Και τώρα που θεωρώ ότι ξεπεράστηκε ένας πρώτος “σκόπελος”, μετά την παρουσία του μεγαλομετόχου στην ανακρίτρια, θεωρώ ότι μπορώ να μιλήσω».

-Ξεκινάμε από το απλό. Έχετε παραιτηθεί και τυπικά; Και η παραίτησή σας είναι οριστική και αμετάκλητη;
«Έχω παραιτηθεί και έχω στείλει και στο Νίκο (σ.σ Λάσκαρη) μήνυμα με την αμετάκλητη παραίτησή μου. Δεν έχω ολοκληρώσει τη διαδικασία με την ενημέρωση στο ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο), θα το κάνω τώρα που έχουν γίνει κάποιες πληρωμές και έχουν φύγει πράγματα από το κεφάλι μου. Γνωρίζεται πολύ καλά και οι δυο σας, γιατί είσαστε πολύ κοντά στην ομάδα, ότι ο πρόεδρος παίρνει αποφάσεις και την ευθύνη αυτών. Και το μεγάλο λάθος μου ήταν που δεν αποχώρησα τον Ιούνιο του 2016. Το συζήτησα με τους συνεργάτες μου και τους είχα πει “αφού δεν μας θέλουν ας φύγουμε”, όμως εκείνοι με έπεισαν ότι ήταν προς το συμφέρον του ΑΡΗ να μείνουμε και να έχουμε έναν ελεγκτικό ρόλο. Κοιτώντας πίσω πια, θεωρώ ότι έπρεπε να είχα φύγει τότε».

-Κύριε Αρβανίτη, γιατί πιστεύετε ότι σας απομάκρυνε από κοντά του; Συζητήσατε ποτέ με τον κ. Λάσκαρη την απόφασή του να πάψει να εμπιστεύεται εσάς και τους συνεργάτες σας;
«Όχι, πραγματικά δε γνωρίζω ούτε και το έχω συζητήσει ποτέ. Ενώ στην αρχή ξεκίνησε με μεγάλη εμπιστοσύνη προς εμάς στα διοικητικά ο Νίκος (σ.σ: Λάσκαρης), το περιβάλλον του μας “τρυπούσε” καθημερινά με ψέματα. Μας έκαναν πολύ μεγάλη ζημιά άνθρωποι με τους οποίους είχα κοντραριστεί στη διάρκεια της διαδικασίας παράδοσης της ΚΑΕ, πριν ακόμα ο Λάσκαρης πάρει την πλειοψηφία των μετοχών. Αλλά υπήρξαν στην πορεία και άλλες καταστάσεις που έφεραν φθορά. Η πρώτη κόντρα μας ήταν η περιβόητη ανακοίνωση με την Α.Ε.Κ., μετά τον 3ο αγώνα των πλέι οφ του 2016, με τις συγνώμες. Άλλα είχα γράψει εγώ για την ανακοίνωση, άλλα το περιβάλλον του μεγαλομετόχου και έγινε μεγάλη φασαρία. Ο Νίκος (σ.σ: Λάσκαρης) εμπιστεύθηκε το περιβάλλον του και από εκείνη τη στιγμή, κάποιοι φοβήθηκαν ότι μπορεί να είναι “στην απ’ έξω” και άρχισαν να με καρφώνουν πισώπλατα».

-Εικόνα για τα οικονομικά και λόγο για τα διοικητικά είχατε τότε ή σταμάτησε η ενημέρωση;
«Δεν με ενημέρωναν για οτιδήποτε. Ακριβή εικόνα δεν έχω και δεν είχα. Όποτε ζητούσα κάτι συγκεκριμένο ποτέ δεν μου έδιναν στοιχεία. Εγώ σταμάτησα να διοικώ από τον Ιούνιο του 2016. Και αυτό αποδεικνύεται από την ομάδα που είχαμε φτιάξει εμείς. Αν θυμάστε είχαμε πάρει τους Ζάρα, Γουότερς και Τσούπκοβιτς, παίκτες που θα μπορούσαμε να πληρώσουμε βάση των δυνατοτήτων μας. Τους είχαμε από τον Ιανουάριο του 2016 κλεισμένους και μετά, εμφανίστηκε ο Λάσκαρης. Έβαλε τα λεφτά 30 Απριλίου, με άκουσε που τον συμβούλευσα να μας εμπιστευθεί και μαζί με τον Πρίφτη να φτιάξουμε μια καλή ομάδα», βοήθησε στο να πάρουμε τους Οκάρο Γουάιτ και Τζέρελ ΜακΝίλ και τελικά, κτίστηκε ένας πολύ καλός ΑΡΗΣ».

-Υπήρξαν εσωτερικές κόντρες που έφεραν τη ρήξη στις σχέσεις σας; Και αν ναι, για πια θέματα;
«Ένα απλό παράδειγμα θα σας αναφέρω με το θέμα του γηπέδου. Είχα πει από το 2015 να πάμε στα διοικητικά δικαστήρια και να προσβάλουμε την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για τα ποσοστά από τις εισπράξεις για την εκμετάλλευση του Αλεξανδρείου Μελάθρου. Την ίδια στιγμή, στο συμβούλιο υπήρχε η τάση να συμβιβαστούμε με το Υπουργείο. Ο Νίκος (σ.σ: Λάσκαρης) έλεγε “ήρθα να πληρώσω, να βοηθήσουμε το Ελληνικό Κράτος”. Αυτά έλεγε τότε. Τώρα που ήρθε η ώρα να πληρώσουμε δεν έχουμε. Μου το είπε κιόλας πρόσφατα ότι «εσύ μας τα έλεγες αλλά δεν σε ακούσαμε». Όπως και στην ιστορία του ΕΣΑΚΕ. Και εκεί δικαιώθηκα. Και για την ψήφο στον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο και για την πρώτη εκλογική αναμέτρηση με την υποστήριξη του Γιώργου Χαλβατζάκη. Που ψήφισε ουρανοκατέβατος άνθρωπος της Ομοσπονδίας και που ο Μπαλτάκος έκανε το συμβούλιο μπάχαλο. Αλλά και στο θέμα του Τσάμπιονς Λιγκ, που εγώ επέμενα να πάμε στο Γιούροκαπ για να είμαστε πιο κοντά στην Ευρωλίγκα. Και στα θέματα της Ομοσπονδίας, των εκλογών της ΕΚΑΣΘ, που τον ενημέρωνα για το τι συμβαίνει και ποιος είναι ο ένας και ο άλλος. Γενικότερα, σε όλες τις μεγάλες αποφάσεις, είχαμε πολύ μεγάλες διαφορές και διαφωνίες. Απλά δεν είμαι άνθρωπος της ανακατωσούρας. Και δεν είναι σωστό να βγαίνεις και να λες δημόσια σαν πρόεδρος ότι διαφωνείς με τον μεγαλομέτοχο. Γιατί προκαλείς πρόβλημα στην ομάδα και στο τέλος, ο κόσμος χωρίζεται σε στρατόπεδα».

-Υπήρξαν και κόντρες σε προσωπικό επίπεδο, πάντα σε σχέση με τα θέματα της ΚΑΕ ΑΡΗΣ;
«Σε προσωπικό επίπεδο με τον Λάσκαρη δεν είχαμε να χωρίσουμε τίποτα. Ο ΑΡΗΣ ήταν πάντα το θέμα μας. Όμως εγώ γινόμουν ενοχλητικός όταν του έλεγα την αλήθεια ή αντιδρούσα σε κάποια πράγματα που περνούσαν με λανθασμένο τρόπο προς τον κόσμο. Του έλεγα πάντα ότι δεν είσαι ιδιοκτήτης αλλά μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, γιατί ο ΑΡΗΣ είναι Ιδέα και οι Ιδέες δεν έχουν ιδιοκτήτες. Του έλεγα επίσης πως, οι αναφορές του περί διάλυσης αν δεν ερχόταν ο ίδιος στην ΚΑΕ, ήταν εντελώς λάθος . Τους ενοχλούσε που τους το έλεγα συνέχεια ότι ο ΑΡΗΣ δεν θα έπεφτε στην Β Εθνική. Δεν έπεσε με 5,5 εκατομμύρια ευρώ χρέη και με μοναδικό υπογεγραμμένο συμβόλαιο του Τάσο Δήμα, θα έπεφτε χωρίς τα μεταγραφικά ban της ΦΙΜΠΑ και με τα χρέη διακανονισμένα; Όπως και το ποδόσφαιρο δεν θα έπεφτε, εάν έκαναν τα βασικά. Και ας είχε 15 με 20 εκατομμύρια χρέη. Η ομάδα μπάσκετ του ΑΡΗ δεν διαλύθηκε και δεν θα διαλυόταν. Πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ ομάδα με απαγόρευση μεταγραφών δεν έπεσε. Τόλμησε να το κάνει άλλος αυτό; Μόνο ο ΑΡΗΣ. Και είχαμε πει ότι ΑΡΗΣ είμαστε και θα πάμε να παίξουμε με μπάτζετ 300.000 ευρώ και θα τους κερδίσουμε όλους. Και το κάναμε εκείνη τη χρονιά και χάσαμε, αν θυμάστε, την είσοδο στην τετράδα για μια χαμένη βολή στη Νέα Σμύρνη».

-Ζητήσατε να πληρώνεστε για τις υπηρεσίες σας στον ΑΡΗ;
«Όχι, δεν ζήτησα ποτέ κάτι τέτοιο. Αντίθετα, ο Νίκος Λάσκαρης πρότεινε να πληρώνεται το διοικητικό συμβούλιο της ΚΑΕ ΑΡΗΣ. Και η δική μου εισήγηση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ήταν αρνητική».

Ο έλεγχος, τα χρέη και η πληρωμή

-Τώρα με τα οικονομικά προβλήματα, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται αν κάνατε καλά τη δουλειά σας και αν ελέγξατε επαρκώς τον κ. Λάσκαρη, όταν αναλάμβανε την ΚΑΕ. Τι απαντάτε;
«Χαίρομαι που μου κάνετε αυτή την ερώτηση. Γιατί ο φίλαθλος, όταν σκεφτεί χωρίς εμπάθεια, θα καταλάβει ότι εγώ ήμουν ο πρώτος που θα χαιρόταν με την επιτυχία του Νίκου Λάσκαρη. Γιατί εγώ ανέλαβα την ευθύνη να τους φέρω και να τους δώσω την ΚΑΕ. Εγώ και ο Χρήστος Γαλιλαίας είχαμε τις μετοχές της “Γένεσις” και υπογράψαμε τη μεταβίβαση και τον Χρήστο Γαλιλαία εγώ τον έπεισα να υπογράψει, γιατί δεν ήθελε. Αρά για ποιόν πόλεμο μιλάνε, για ποια αντιπολίτευση και άλλες ανοησίες. Τον Λάσκαρη τον ελέγξαμε πάρα πολύ καλά. Βλέπαμε κάποια πράγματα που προκαλούσαν απορίες, όπως το ότι από το 2013 και μετά εμφανίζονται κάποια πράγματα στο διαδίκτυο για εκείνον, γιατί πριν έμοιαζε σαν να μην… υπήρχε. Βλέπαμε ότι όλες του οι εταιρείες ήταν καινούριες, αλλά βλέπαμε και πάρα πολλά λεφτά σε λογαριασμούς του. Απλά εμείς δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε την προέλευση των χρημάτων, κάτι που δεν γνωρίζει κανείς και για όλους τους μεγαλομετόχους των ΠΑΕ και ΚΑΕ στην Ελλάδα. Εξάλλου υπάρχει και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία ελέγχει το «πόθεν έσχες» των ιδιοκτητών και το έκανε και στην περίπτωση Λάσκαρη. Μάλιστα, όταν στην αρχή του ζητήσαμε εγγυητική επιταγή, εκείνος μας απάντησε με μετρητά και έβαλε τα λεφτά του αντιτίμου της αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών».

-Πόσα χρήματα είχε βάλει στην αρχή ώστε να πάρει τις μετοχές της ΚΑΕ ΑΡΗΣ;
«Ήταν συνολικά 980.000 ευρώ, πληρώθηκαν σε δύο δόσεις και όλα πήγαν στα χρέη. Η μεταβίβαση έγινε με αντίτιμο μισό ευρώ. Όλα αυτά τα χρήματα πήγαν σε παλιές υποχρεώσεις. Ήταν η περίοδος των capital controls, υπήρχε ένας φόβος για κούρεμα καταθέσεων και προς αποφυγή τέτοιου ενδεχομένου, πλήρωναν συνέχεια όφειλες. Για όλους μας ήταν έναν «θετικό σημάδι» που με την είσοδο του έριξε ένα εκατομμύριο μετρητά, αφού μόνο η “Γένεσις” στο παρελθόν είχε ρίξει τόσα λεφτά στον ΑΡΗ».

-Πόσα ήταν τα χρέη της ΚΑΕ ΑΡΗΣ όταν ανέλαβε ο Νίκος Λάσκαρης και πόσο είναι τώρα, αν μπορείτε να μας κατατοπίσετε έστω και κατά προσέγγιση;
«Όταν ανέλαβε τα χρέη της εταιρείας ήταν 3,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ είχαμε και άλλο ένα ποσό κοντά στις 400.000 ευρώ τα οποία ήταν χρέη που δεν είχαν απαιτηθεί ποτέ μέχρι εκείνη την στιγμή. Κάποια από αυτά ζητήθηκαν στην συνέχεια και πληρώθηκαν, οπότε το συνολικό χρέος που ανέλαβε η οικογένεια Λάσκαρη ανέρχεται στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Όταν τον Ιούλιο του 2017 μάθαμε τα πραγματικά χρέη της περιόδου 2016-17, είδαμε ότι είναι 2,2 εκατομμύρια ευρώ χωρίς τα επίδικα. Μέχρι τότε δεν μας έλεγαν την αλήθεια με ακρίβεια και μετά από φασαρία που προκάλεσα εγώ, λέγοντας ότι θέλω να δω τα πάντα ευρώ προς ευρώ, πιστωτή προς πιστωτή για να ξέρω τι μπορώ να κάνω και εγώ για να βοηθήσω, μάθαμε το νούμερο. Σήμερα, λοιπόν, υπολογίζω ότι μετά τις τελευταίες πληρωμές προς ΙΚΑ και εφορία, μαζί με τα υπόλοιπα του άρθρου 99, το χρέος είναι περί τα 3 εκατομμύρια ευρώ».

-Σαν να διορθώθηκε, κάπως, η εικόνα, σε σχέση με ότι ίσχυε πριν το καλοκαίρι.
«Η εικόνα όσον αφορά τις όφειλες προς την Πολιτεία είναι καλή. Έχουν πληρωθεί όλες οι υποχρεώσεις προς το ΙΚΑ και της χρονιάς 2016-17 που ήταν καταστροφική αλλά και οι δόσεις για το “άρθρο 99”. Είναι ενήμερη η εταιρεία, ενώ έχουν πληρωθεί και όλες οι όφειλες προς την εφορία για την περίοδο 2016-17. Σε αυτά είμαστε καλά γιατί το τελευταίο διάστημα, ο μεγαλομέτοχος πρέπει να έχει δώσει ένα ποσό από 150.000 ως 190.000 ευρώ στο ΙΚΑ και περίπου 300.000 ευρώ στην εφορία. Με ανησυχούσε πολύ η κατάσταση μετά την περασμένη χρονιά, όπου η ΚΑΕ μπήκε πολύ άσχημα μέσα, όμως οι πρόσφατες πληρωμές που έγιναν λίγο πριν παρουσιαστεί ο μεγαλομέτοχος στην ανακρίτρια για τη δικαστική του υπόθεση, βελτίωσαν κάπως την εικόνα μας».

Η αλήθεια για τους «πέντε»

-Πότε ήταν η τελευταία φορά που προσπαθήσατε να προσεγγίσετε τον Νίκο Λάσκαρη, προκειμένου να βρεθεί μια ουσιαστική λύση στα προβλήματα της ΚΑΕ;
«Είχαμε μιλήσει το καλοκαίρι, όταν υπήρχαν τα σοβαρά προβλήματα των προσφυγών. Και είπαμε να μιλήσουμε όλοι μαζί, να βρούμε χρήματα και να βρούμε κάποιους ανθρώπους να μας δανείσουν. Όλο το καλοκαίρι έψαχνα να βρω ανθρώπους να βοηθήσουν με ταμειακές διευκολύνσεις. Άτοκα δάνεια θα ήταν».

-Είναι η γνωστή ιστορία με τους «πέντε» που θα έβαζαν από 100 χιλιάδες ευρώ; Μιλήστε μας λίγο για αυτούς, γιατί πολύς κόσμος το θεώρησε πυροτέχνημα εντυπώσεων από πλευράς σας.
«Αρχικά, πρέπει να τονίσω ότι αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με τους γνωστούς Αρειανούς εξωδιοικητικούς παράγοντες που πάντα χρηματοδοτούσαν την ομάδα. Ούτε με τον Ντίμη Παπαϊωάννου, ούτε με τον Ηλία Πόππη, ούτε με τον Θανάση Πλιάκη. Είναι άγνωστοι στα μέρη μας, είναι άνθρωποι της ηλικίας μου και προσωπικοί φίλοι από την Αθήνα, που έχουν υγιείς επιχειρήσεις. Τελικά δικαιώθηκαν για την απόφασή τους να μην δώσουν τα χρήματα, αφού οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν τους φόβους τους. “Τα βλέπεις; Θα χάναμε τα λεφτά μας. Ούτε χορηγίες θα παίρναμε και θα έμεναν οι μετοχές στα χέρια μας” μου λένε και ευτυχώς που έγινε έτσι, γιατί θα είχα εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Τους έλεγα θα πάρετε τις χορηγίες από την Τουρκία, θα πάρετε το ένα και το άλλο που υποσχόταν ο μεγαλομέτοχος και τελικά, τίποτα δεν θα έπαιρναν. Γιατί ήταν διατεθειμένοι να δανείσουν άτοκα χρήματα στην ΚΑΕ, αλλά ήθελαν τα χρήματα τους πίσω μέχρι τα Χριστούγεννα. “Είναι λεφτά των οικογενειών μας, δουλεμένα και τα θέλουμε πίσω” μου έλεγαν και δεν είχαν άδικο. Τους πρότεινε ο Νίκος Λάσκαρης να πάρουν μετοχές της ΚΑΕ ΑΡΗΣ σαν εγγύηση και αρνήθηκαν, γιατί δεν ήθελαν να εμπλακούν μετοχικά. Ήθελαν να βοηθήσουν γιατί εγώ τους το ζήτησα, γιατί γνώριζαν ότι είχαν πέσει στο κεφάλι μου 2,5 εκατομμύρια ευρώ χρέη και κινδύνευα. Κάποια στιγμή θα πω και τα ονόματά τους, όμως τώρα δεν το κάνω γιατί εάν τα πω, θα τους κάνουν “γιο-γιο” και οι δημοσιογράφοι και οι Αρειανοί. Να ξέρετε ότι μετά από κάποια χρόνια θα εμφανιστούν και στο γήπεδο, αλλά δεν πρόκειται να εκφράσουν ποτέ επιθυμία εμπλοκής στα κοινά της ΚΑΕ μετοχικά».

-Υπάρχει περίπτωση σήμερα να βρείτε ένα σημείο επαφής με τον Νίκο Λάσκαρη, που φαίνεται ότι διοικητικά έχει μείνει μόνος;
«Εγώ από την αρχή σας έλεγα ότι το πρόβλημα δεν είναι τα λεφτά, αλλά η διοικητική λειτουργία. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ήταν σωστά στελεχωμένη η ομάδα και αργούσαμε πολύ στη λήψη αποφάσεων γιατί για όλα αποφάσιζε ο Νίκος. Είτε ήταν στη Μύκονο, είτε στην Αφρική για κάποια δουλεία, περιμέναμε την απόφασή του για όλα. Περιμέναμε αργά το βράδυ να σκεφτεί να πάρει μια απόφαση για ένα πρόβλημα που υπήρχε στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να γνωρίζει όλες τις παραμέτρους του θέματος. Δηλαδή το παρασκήνιο που υπάρχει γύρω από το κάθε θέμα, τα πρόσωπα, τις επιπτώσεις. Δεν παίρνονταν οι σωστές αποφάσεις. Τώρα, όσον αφορά το σημείο επαφής, φυσικά και μπορεί να υπάρξει. Εγώ και στη γιορτή του τον πήρα να του πω χρόνια πολλά. Ούτε δουλειές έχουμε να χωρίσουμε, ούτε άλλα αλισβερίσια έχουμε μεταξύ μας. Όλη μας η τρέλα για τον ΑΡΗ βγαίνει».

Ο Λευτέρης Αρβανίτης για το ενδεχόμενο διοικητικής ενεργοποίησης του:

Ο Λευτέρης Αρβανίτης δεν άφησε τίποτα αναπάντητο. Μίλησε για το χθες και για το σήμερα, εξηγώντας μια προς μια όλες τις πτυχές της κοινής του διοικητικής πορείας με τον Νίκο Λάσκαρη. Μίλησε, όμως και για το αύριο. Και κυρίως, για το αν θα έμπαινε ξανά στη διαδικασία να ενεργοποιηθεί και να βοηθήσει διοικητικά, προς ικανοποίηση μεγάλης μερίδας του κόσμου που τον εμπιστεύεται και τον εκτιμά.

«Εξαρτάται τι θα μου ζητήσει να κάνω», ήταν η απάντηση του Λευτέρη Αρβανίτη, όταν του ζητήσαμε να μας πει αν υπάρχει ανοικτό παράθυρο διοικητικής του επιστροφής, εξηγώντας εν συνεχεία τι ακριβώς εννοεί:

«Εάν να το κάνουμε όπως τις “ομάδες εργασίας” που είχαν προαναγγελθεί το περασμένο καλοκαίρι, δεν υπάρχει περίπτωση. Είχαμε πει να χωριστούμε σε ομάδες και να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα ανάλογα με την αρμοδιότητά μας και στο τέλος, ο Μάνος (σ.σ: Λάσκαρης) μας έλεγε περιμένετε να ρωτήσουμε και τον Νίκο (σ.σ: Λάσκαρης). Γι’ αυτό και παραιτήθηκα. Διοικώ σημαίνει, αποφασίζω και παίρνω και την ευθύνη. Γιατί εγώ λειτουργώ με τους κανόνες του ΑΡΗ και αυτοί είναι ξεκάθαροι. Να μην χρεώνεται η εταιρεία και να πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, γιατί είμαστε ο ΑΡΗΣ και εκεί πρέπει να στοχεύουμε. Πρωτάθλημα δεν μπορούμε να πάρουμε τώρα, άλλα δεν μπορούμε να χρεώνουμε την εταιρεία. Δεν γίνετε να λέμε άλλα και να κάνουμε άλλα».

Υπάρχει, όμως, πιθανότητα να ζητήσει ο ίδιος από τον Νίκο Λάσκαρη να του παραχωρήσει τη διοίκηση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ; Υπάρχει περίπτωση στο μέλλον, λόγω και των σοβαρών δικαστικών περιπετειών του μεγαλομετόχου και σε περίπτωση που κάτι δεν πάει κατ ευχή, να κάνει την κίνησή του και να ξαναβγεί μπροστά; Ο Λευτέρης Αρβανίτης απάντησε στην εφημερίδα «ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ» με κάθε ειλικρίνεια:

«Αυτό θα το έκανα εγώ μόνο σε έσχατη περίπτωση και θα το έκανα με συγκεκριμένο τρόπο. Θα πήγαινε στον Νίκο Λάσκαρη για να του πω να κρατήσει τις μετοχές, να αφήσει τη διοίκηση και το μάνατζμεντ της ΚΑΕ και, ουσιαστικά, να αναλάβω εγώ με μια ομάδα έμπιστων συνεργατών μου. Θα του πρότεινα να τοποθετήσει και έναν δικό του άνθρωπο για έλεγχο, εάν φοβάται μην του φάμε λεφτά, κάτι που δεν γινόταν φυσικά ούτε και όταν ήμασταν μόνοι μας. Αλλά είναι κάτι που προϋποθέτει πολύ προσωπική δουλειά από μένα και να παρατήσω οτιδήποτε άλλο κάνω. Εγώ δουλεύω σκληρά για να ζήσω την οικογένειά μου, αλλά εάν υπάρξει κίνδυνος να διαλυθούμε σαν ΚΑΕ και να πάω φυλακή, είμαι διατεθειμένος να το κάνω».

Ο Γιαννάκης, η ανησυχία και η επιστροφή «Μπόχω»

-Πάμε και στο αγωνιστικό. Την παρουσία του Παναγιώτη Γιαννάκη πως την κρίνετε και παράλληλα, ποια η άποψή σας για την ομάδα με όσα έχει δείξει μέχρι σήμερα;
«Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι αναμφισβήτητα μια μεγάλη προσωπικότητα με προσφορά και παρελθόν στον ΑΡΗ. Τον είχα γνωρίσει προσωπικά το 2013, στο περιθώριο της εκδήλωσης προς τιμήν του Νίκου Γκάλη. Θεωρώ ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα μέσα στα όρια που θα του βάλει η διοίκηση, ώστε να μην “καεί” εμπλεκόμενος σε θέματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του προπονητή. Όταν μιλήσαμε την πρώτη φορά του είπα ότι δεν πρέπει η ομάδα να δημιουργήσει χρέη. Να κάνουμε οικονομία σε όλα. Του είπα, επειδή τότε γίνονταν οι πρώτες μεταγραφές, ότι ανεβαίνει πολύ το αγωνιστικό μπάτζετ και ότι επειδή υπάρχουν παλιότερα χρέη, αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Είχαμε και με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης κάποιες διαφωνίες για τη στελέχωση του ρόστερ, κυρίως ως προς το ότι ανέβηκε πολύ το μπάτζετ σε σχέση με τα ισχύοντα οικονομικά δεδομένα της ΚΑΕ. Από εκεί και πέρα, είναι ακόμη νωρίς να κριθεί το αγωνιστικό, αφού υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος στις υποχρεώσεις της ομάδας».

-Αποτελεί σημείο αναφοράς η επιστροφή του Λευτέρη Μποχωρίδη, ο οποίος είναι ένα δικό σας μπασκετικό παιδί;
«Τον γνωρίζω από εννέα ετών και τον είχα σαν γιο μου. Διατηρήσαμε επαφή και τη σχέση μας ακόμα και όταν έφυγε από τον ΑΡΗ και πήγε στην Αθήνα. Πάντα του φύτευα τον σπόρο της επιστροφής στο μυαλό του, γι’ αυτό και με ρώτησε πριν πάρει την απόφαση να έρθει ξανά στην ομάδα. Μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς και μέσα στο γήπεδο, αλλά και στα αποδυτήρια. Οφείλω να ομολογήσω ότι επέστρεψε ένας άλλος, ολοκληρωμένος παίκτης. Και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν αισθάνομαι τύψεις για την πώλησή του. Και ο παίκτης ήθελε να κάνει το επόμενο βήμα, αλλά και με τα χρήματα αυτά έπρεπε να άρουμε την απαγόρευση μεταγραφών. Ο Πάσαλιτς, είχε φύγει, ο Χαντ έπαιζε με ένα πόδι, δεν υπήρχαν παίκτες να πάρουμε. Θυμάμαι τον είχα ρωτήσει “έχουμε συμφέρουσα για την ομάδα πρόταση, αλλά εάν δεν θέλεις απαντάμε αρνητικά”. Απάντησε ότι θέλει να πάει, γιατί πίστευε ότι θα πετύχει. Τελικά ο Παναθηναϊκός μας τον έφτιαξε…»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ